Monday, December 19, 2011

Netball again lahh .




NETBALL Tournament on 18th DEC 2011 .

These all are my lovely people oke , see muka mereka yang cumil-cumill nehh .
Mereka memang gilaa bergambar boleh ta ?

                                   Location             :  Infront of Menara Aqabah Pusat Bandar PG
                                   
                                   Players Name     :  Effa | Azie | Adek | Boy Gf  (Team 1)
                                                                Lisz | Emma | K'Chik | K'Mira (Team II)

                                   Result                :  Team I kalah dalam grouping .
                                                               Team II , Final but second place only .

                                   Remarks            :  Good job and well done to all PGSC Players !
                                                               Congratulations !

* So sorry sebab bad performance from Lisz sebab dengan keadaan Lisz yang ta sihat yea .
 Maafkan Lisz oke my lovely team !
Lisz sayang mereka sgtsgt !
Read more ...

Blue Flower High Wedges Sandle .

Hihihi . Kenapa Lisz na kepo sgt nehh tunjuk-tunjuk new wedges nehh ? Its up to me lahh . 
Bellog Lisz , apa Lisz na update , Lisz punya suka lahh oke ? Sorry if so rudely here .
Bersahaja boleh ? hehehe .

Lisz sukaa akan type of wedges yang macam diatas tuh . Cantik kan ? Agree ta dengan Lisz ?
Actually na yang warna merah but tada ponn . Its oke lahh . yang nehh pon cantik kan .

This wedges beli dekat Summit jaa . Harga yang berpatutan sebab my Mushy yang belikan . hehehehe . Thank you so much Mushy sebab belikan wedges nehh . Nanty belikan banyak-banyak lagy oke ? Boleh buat koleksi banyak-banyak . Buhsan dah tengok kasut yang sama jaa dipakai bila hangout kan .

* Peeps , boleh state here any wedges yang korang rasa cantik untuk Lisz beli . 
Agak susah lahh kan na carik wedges yang macam kita na kan ?

Again , thank you so much sayang .
Terima kasih yang banyak yeah .

I love you Mushy :)
Thats all .
Read more ...

HSE Day :)


Photo ini di ambil semasa Hari Sambutan Safety or lebih sinonim dipanggil Safety/Hse Day bagi Project Gumusut Kakap di MMHE . Ribuan penonton dan pengunjung . Safety promoter each company diberi tugasan untuk menjaga setiap kaunter , menjadi pleakon untuk sketsa / video safety dan bersama-sama menjayakan HSE Day ini dengan cemerlangnya . Tahniah di ucapkan !

Maaf di pohon jika ada kekurangan . Mungkin kita boleh perbaiki lagi untuk bakal HSE Day pada bulan Mac tahun depan dengan adanya cadangan-cadangan yang bernas daripada semua pihak . InsyAllah jika masih diberi kesempatan untuk melaksanakannya .

Well done to all yang participated dan thank you so much kerana menjayakannya . It such as the best what even cenderahati hanya sebuah lampu suluh kecil yang bernilai RM 10 yang catnya dah terkopek-kopek . Jadikan itu sebagai kenangan yea .

Kerjasama yang cukup memuaskan pada team 8 :
Hanafi , Zulfakar , Yark ( diganti kerana Syukur cuti ) dan to me . heehehe .
Korang memang the best team lahh !
Thats all , see you in the next HSE Day okay ?
Read more ...

Saturday, December 17, 2011

3rd Day after operation .

Salam dan Selamat Petang buat semua .
Lisz berharap agar semuanya baik-baik belaka .

Today is my 3rd day after operation . How is it ? Still sakit dan membengkak yang melarat . Kenapa heh ? Berbanding dgn yang semalam , Lisz boleh lagy na bukak mulut untuk makan , but today ? Mak buatkan mihun sup pon Lisz langsung tak boleh makan sebab sakit . Even baring dekat tilam pon terasa dengung sakitnya . Agak buat Lisz takut jika apa-apa yang tidak dijangkakan berlaku . Tetapi , Lisz berharap tiada pape yang berlaku . Segalanya baik-baik sahaja kan . I hope so .

Buruk boleh ta muka Lisz membengkak macam nehh . Tadi pegy hantar kereta syukur pon dia berdekah tengok muka Lisz . Jahat taw dia . But its oke , Lisz ta kesa pon .

You can see this my pipi yang bengkak . Real look lebih jelas .


Guys , please tolong Lisz sesaat yea ? Tolong untuk doakan keselamatan dan kesihatan ayah Emma Malina , my Mushy tuh . Her dad was in hospitalized . Semalam dalam critical , alhamdulillah dah dalam keadaan normal selepas beberapa jam kemudiannya . But ayah still dekat hospital lagii . Minta untuk doakan agar ayah  Emma cepat sembuh dan sehat seperti sedia kala . Oke ? Thankyou so much peeps .

To Mushy , i'm pity to you syg . Lepas Shumy , ayah pulak kan . Satu kehebatan dia adalah kekuatan dan ketabahan dia menghadapi segala yang berlaku pada org yang disayanginya itu kan . Dia sanggup jaga apapon jua keadaan orang yang dia sayang tuh . Even kencing dan berak pon dia sanggup bersihkan . Ada ta yang kat luar sana mampu lakukanya jugak ? If ada alhamdulillah , if tada ? Hm . Beruntunglah dan hargailah orang yang mampu menjaga kita seadanya .

Hope that Ayah dan Lisz ceat sembuh yea . Pray foe me especially to Ayah oke my dearest peeps .

Thank you so much and best regards from me here .
Read more ...

Thursday, December 15, 2011

Mouth Operation




Hello to all my dearest peeps here .
Have you got a nice day to day ?
I wishing you all a very nity night oke . Sleep well oke .

9.50 till 11.30 i'm in mouth operation room (Pakar Bedah Mulut) at Hospital Sultan Ismail Johor Bharu today . It was so pained much than expected . Tak boleh tahan sepanjang operation sebab jadi sedar sakit yang teramat sangat . Only God know what i'm feel during the operation .

I'll share to you about this later . Now , just can only drink some of water and can't doing anything either eat or talk to others . Just tahan dan sembuh dengan secepatnya . Pray foe me yeah my lovely peeps .

Thank you so much to my cute HearBeat Emma Malina bt Md.Yunos sebab berada disisi saya sepanjang operation and sudi na jaga Lisz yang sakit nehh . Everything she did to me untuk kesenangan Lisz . I'm the lucky one kan peeps ? Thank you so much sayang and i love you so much dak comott !

My dearest BFF zulfakar dan Syukur si keding , i miss you so much !
3 hari MC ta pegy keje nanty . Take care oke kawan .

My TTM Sai , hope that everything oke dekat laot sana yea .
I miss you .

My cute peeps Shiera , thanks foe your support .
I'm being happy ada friends yang macam awk even kita ta kenal kan .
Stay be friend with me forever oke dear ?

I love you all peeps espeacially my Mushy .
I miss you all peeps espeacially my Mushy .
Read more ...

Tuesday, December 13, 2011

Offline foe a long day maybe .


Mouth Operation coming soon .

Hello to everyone , especially to my lovely peeps . 
Hope that everything gonna be okay yeah .

Lisz will in Mouth Operation these week on 15th December 2011 ( Thursday ) .
Sangat takut dan menyeramkan oke . Tank buad pon ada kott .
Tapi kalo ta buat makan apa pon sakit lagi . Ta tahan dan ta sanggup oke .
* Another one day left . Haishhh !

Im so tired then . Sleep the better way to rest without any disturbing from others .
Talk to me if you need something or to talk for .

i'll offline foe a long time maybe till i'm feel free to online back .
I'll miss you all guys and my cuties peeps !

Good Night and sleep well yeah .
Don't forget your meal .

Hope that i'll more strong than before to face all of these life fact .

I like ''Got To Go'' songs !
Its just foe you babe . Hear that !
Foe sure you will like it like me .

Smile always like me oke .

Byebye babe .
Read more ...

Sunday, December 4, 2011

Sunday was bored day .


i'm say Hi to everyone here !

Today was so bored day okay .
Nothing are going to do . Im just staying at home and ate so many kind of food yang ada .
* Full tank already . Macamana ta gumok kan ? hehe .

I'm done washed all my new clothing sebab terbaca entry yang menakutkan .
* Please baca ! Take note okay my all dearest peeps . Berhati-hati okay ?

Hujan tidak berhenti turun kan ? Lucky disebelah pagi cuaca agak panas .
Kering akhirnya baju-baju yang dibasuh , dilipat dan disusun oleh Lisz sendiri .
Semua kerja-kerja dirumah selesai dengan baiknya .

Opps ! New hot stories about my Ttm , Mohd Saifulizan Misman .
Dia dah berbaik dan come back dgn her ex-girlfriend back .
Semoga berbahagia yea Mr.Cina Bukit and smile always like me .

Mushy , you'll always ada dengan Lisz kan ?
Akan selalu jaga , melindungi dan berikan Lisz kasih sayang kan ?
Hope tiada lagi yang pahit yang harus ditempuhi lagi . Just be sincere okay !

Lisz going to sleep now , besok kerja . Ouchhh ! Face Lisz dah macam semakin teruk pulak .
Kesan-kesan small pimple jadi black spot yang menghudohkan .
Orang mesti egt tahi lalat banyak dekat muka kan kan ? Ouchhh ! i dislike this :(

15 December 2011 is a date Lisz akan menjalani Mouth Operation at Hospital Sultan Ismail .
Peeps , pray foe me okay ? Big of scared tawuk . S E R A M !

Ilyou and  Imyou all so much espeacially to my Mushy !
Thats all foe today . Goodbye . Goodnight !
Read more ...

Saturday, December 3, 2011

Hujan berterusan kan ?

Salam , Selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia to all my cuties peeps here !
Buat apa tuh ? Sudah update belog kep ?
Have a nice and great day yeah babe :)
Lisz wishing you all a very nity night and sweet dream okay .

Hujan ta henti-henti kan turun ? Alamat banjir lahh negeri Johor nehh nanty kan . hehehe . Lisz na pergi kerja pon ta best taw . Hujan turun , dah basah kuyup . Dah lahh kadang-kadang lupa bawak payung kan . Apa yang penting , cuaca memang sejuk gilaa lahh babe ! Arghhhh ! Berselubung habes Lisz tidur malam taw . hehehe .

Tadi after balik kerja terus rushing pergi Abg Fendy Wedding dekat Jalan Bayan , Taman Kota Puteri . Dekat jaa lahh hai . Lisz pergi dengan Mushy wore Flowers theme of Baju Kurong okay . Cumill gilaa Mushy berbaju kurung bunga taw . So sweet babe . Gambar utk today lisz malas na upload lahh . Opps ! Sorry yeah .

* Cumill pasangan pengantin baru tuh tadi . 
'' Selamat Pengantin Baru Abg Fendy dan semoga berkekalan hingga ke anak cucu yeah ! ''

Then hangout dengan family pergi main Bowling dekat Leisure Mall sahaja . Main 2 game jaa . Beli Cool Blog , my favourite flavour , Chocolate Ice Blended lahh okay with pearl . ahaaa . Sangan sodappp !

After that , terus pergi Tesco Seri Alam shopping barangan dapur .

Sekarang ?
Lisz dah mengantuk gilaa nehh . Penat dan stomach ache . No idea na cakap apa lagii . See you pada next entry okay ?

Good Bye all .
Ilyou and imyou all espeacially my Mushy :)
Read more ...

Friday, December 2, 2011

Hari Kedua on DECEMBER .


Opps ! Zulfakar scandle . Zulfakar . Kaka Nurraif dan me here .

Hye my peeps sayangs !
Good Night and sleep tight okay ?
Jangan lupa mimpi Lisz okay ? Wajib taww . hahaha :)

Early this morning dah bersiap untuk pergi ke kerja send by Mushy .
TAPI ?
Call call Abg Azfar confirmkan kerja ke ta , then dia kata better tayh masok sebab hujan ta henti-henti dan agak lebat kott . So , Lisz batalkan niat na pergi ke kerja sebab malas na stay dekat sana , reason lain sebab tiada cabin kan . Duduk bersepah-sepah macamtuh . So better duduk rumah habeskan masa mengedit belogg adek Lisz yang kecil tuh . I've tried my best edit adek punya belog taw . Na tengok ? just click this link :

* Ta cantik jangan cakap banyak okay . Lisz bukan pandai sgt mengedit .

Hampir 1day edit adek punya belogg taw . Finally , hampir-hampir siap lahh kan . Huhh , memenatkan sungguh !

Then dapat calling dari Zulfakar dan Si Keding Syukur ajak lunch together dekat MCD Seri Alam . Wahh , kenyang bangat dehh ! Thank you so much yea Zulfakar sebab sudi na belanja Lisz dan yang lain yang ada dalam gambar diatas tuh . Opps ! Gambar Si Keding Syukur tiada sebab dia yang tolong snap kan picture lahh . Berkat hari ini Lisz merasa hasil pendapatan orang bergaji status permanent kan . hehehehe .

* Si Keding Syukur , sila standby untuk next belanja makan pulak okay ? jangan na mengelak . Gaji besha kan ? Lisz ta sabar na makan free lagi . hehehehe .


My Cute Mushy here .

See the picture above , woww ! Cumill kan si comot nehh bertudung ? ahaaa . She was so so cute peeps ! Mushy send this picture sebab dia beritahu yang dia na berphotographer untuk ambil gambar her cousin yang sedang akad nikah using her Canon Camera tuh . Hm , cantik ke Mushy ambil gambar tuh heh ? hehehe . Mesti ta cantik macam Shumy ambil kan ? hehehe . Jangan mara , nanti kena jual kata Si Keding Syukur . 

Okay , Good bye to all my peeps , dearest friends at MMHE , and to all of people yang mengenali Lisz .

* My mom asking about Sai and Tengku . Hope that both of you are getting better okay .

I love you all esspeacially to my Mushy .
I miss you too espeacially to my Comott Mushy .
Read more ...

Thursday, December 1, 2011

Yeppie , NLEY Back !


Nurul Lizainy dan Emma Malina Yunos here .

We're going back together again . hahahaha . Did you believe ? Anyone get negative jealous with us ? hahaha . Go to hell lahh ! Do i care ? Thats my own choosen oke . She the best one and i want her seumur hidupku . hehehe . Wish me happy being with her back and no more complicated between us . Alright everyone ?

To Mushy :
Thank you so so much . I love you so freakin damn . I miss you so badly .
I want you , i need you forever . You'll be mine everlasting . Foe sure !
Can i sayang ?
Read more ...

My Heartbeat I and My Hearbeat II before .

I would like to story about this two people above that known as my heartbeat before . If jika ada siapa yang alert , Lisz ada letakkan dua orang nehh sebagai Heartbeat lisz when i'm single . Let me telling you that both of this people are sgt baik hati dan sentiasa care dan senantiasa buat Lisz tersenyum ketika Lisz sunyi sepi .

My Heartbeat I
is a Tengku Azhani came from KL . Lisz kenal juga di KL masa netball MISC 2bulan yang lepas . Tiada sebarang ikatan yang dijanjikan kerana Lisz masih tidak ready untuk apa-apa relation . Dan lisz letakkan dia sebagai Teman Tapi Mesra . Kami saling kenal-mengenali . Idw to talk so many much , nanti akan melukakan yang tertentu . Maafkan Lisz dah tidak boleh serapat or semesra dulu sebab lisz dah come back pada orang yang jaga Lisz before nehh . Forgive me jugak sebab delete all picture with you . Forgive me my dear Tengku Azhani . I'll always boleh jadik kawan you oke !

My HeartBeat II
is a Mohd Saifulizan bin Misman aka Mr.Cina Bukit gave by me . hehehe . Tuh si lelaki chinese look itu . Segalanya tentang dia adalah yang terbaik . Sentiasa menjadi pendengar dan penasihat yang terbaik dalam hidup lisz . In relationship dalam waktu yang singkat  tetapi putus ditengah jalan atas sebab Lisz ingin bersendirian . Sebab terlalu letakkan tiada yang mampu jaga Lisz macam Mushy jaga Lisz . Sai work hard untuk jaga lisz dan do every single thing untuk Lisz . Lisz hargainya sgt . Mungkin tiada rezeki untuk kita terus bersama dan apa yang selesa adalah Lisz letakkan dia sebagai Teman Tapi Mesra Lisz yang paling teratas dalam hidup Lisz sebab sukar untuk Lisz miliki kawan lelaki seperti dia . Maafkan Lisz jika mengecewakanmu yea Mr.Cina Bukit yang berhati mulia ini .

Apa yang menyedihkan adalah sesuatu yang tidak disangka berlaku ke atas diri lisz . You know what ? That day lisz akan pergi ke KL bersama pemain-pemain bola jaring dari JB , kami menaiki bus express dari Pusat Bandar . Setibanya bus , Lisz naik dan pengurus mengigatkan akan E-pass pekerja yang perlu dibawa untuk kegunaan game tersebut . Lisz minta bantuan drpda Sai sebab lisz perlu balik ke rumah untuk mengambil E-pass tersebut dan pergi mengejar dimana bus berada , respon yang menyedihkan dan teramat mengecewakan . Finally , Lisz ditinggalkan seorang diri di tepi Highway selepas tol Skudai oleh Sai sebaik sahaja Lisz turun dari keretanya . Sumpah ! Sangat menyakitkan dan airmata yang menemani Lisz ketika itu . Alhamdulillah bus yang Lisz nanty tiba dan alhamdulillah selamat lisz bersama kawan-kawan yang lain .

Adakah kerana Lisz dah berakwan balik dengan Emma adalah punca yang kita masih tidak boleh berkawan ?  Tiada apa yang harus diperkatakan lagi . Jutaan terima kasih Sai . Ta sangka sampai sedemikian rupa awak perlakukan saya . Saya redha dan saya tahu siapa saya pada awak . Awak tank friend forever dgn saya kan ?

Lisz mampu mengadu dan merintih pada Mushy . Mushy sentiasa ada dengan Lisz . Thank you so much Mushy ! Sai dah naik laut . Offshore di Tangga Barat , Terengganu . Next year baru dia turun Pasir Gudang . Lisz sentiasa doakan kepergian dan kepulangan Sai oke . Lisz tahu ada sebab kenapa Sai berang dengan Lisz . Its oke . Sai tetap my TTM oke ! Jangan putusi nya . Keep it everlasting !

The fact are :
No more both of this HeartBeat and only one forever Heartbeat is Emma Malina Md.Yunos .
My best ever Ttm is Mohd Saifulizan Bin Misman . Fullstop !
Read more ...

MBJB Netball Tournament at N9 .


Playing at Stadium Paroi Negeri Sembilan .
Kalah di suku akhir bertemu Majlis Perbandaran Klang , Selangor .
Team memang fight-fight gilaa oke .
Teruskan perjuangan untuk di tahun hadapan yea MBJB Netball Team !

Thank and regars to :
Kaka Chubby . Sara . Ina . Berd , Hawa .Liza , Yah . Nohh . Yana . Azie . Sai . Farra , Abg Romzi , Pengurus , Mushy dan lain-lain yang terlibat .

* Thank you sebab sudi import Lisz , Emma , K'liza dan K'yah bermain untuk team anda .
Maaf mengecewakan sungguh . Jangan serik import kami lagi . hehehe .

Read more ...

MMHE Petronas Netball Match


MMHE Petronas Netball Players 2011 .

Ahaa . We all playing at Bangi . Six players from Jb and other from Misc KL . Mereka such as the best players taw . Even ada perbezaan usia , tapi kepala semua memang rock gilaa oke . Apa yang paling tidak mengecewakan adalah , kami dan kami adalah johan Pertandingan Bola Jaring ini . Congratulations to our team ! Tempat peginapan yang disediakan adalah sgt memuaskan tawuk . Rasa macam tank balik jaa . hahaha . Elaun pon besha . Wahh . Demand lagyy .

My friends Ajim play for futsal . Dukacita sebab kalah pada perlawanan akhir DAN Ajim team dapat tempat kedua . Apapun , korang dah do the best kan . Tada rezeki na duduk di tempat pertama kan . Nice try and Congratulations too !

After game , kami berjalan-jalan di sekitar kota . Wahh , bestnyaa bila dapat berjalan berdua-duaan dengan my cute Mushy di seluruh bandar . Lucky my mom trust her to drive her big car tuh . Yang drive kecik kan . heehhehe . TQ So much Mushy ! Shopping yang sederhana sahaja . heheehhe . After hangout berdua , my Mushy bawak Lisz family pulak bershopping . Berjalan kaki yang sgt memenatkan tawuk . Dapat belikan baju adik-adik . hehe .

Supposed untuk meet my Bff Tengku Azhani there . Tapi dia sgt lahh busy oke . Then late hallohallo untuk berjumpa . Tiada rezeki lahh nampaknya untuk Lisz perkenalkan My Mushy pada Tengku . Tape lahh , next time oke my dear Tengku kita jumpa . Selagi usia maseh panjang .

Beritahu anda bahawa :
Hari yang sungguh menyeronokkan dan mengembirakan . Menang dan bershopping sahaja . lalalala :)
Read more ...

Friday, November 25, 2011

KL , I'm coming !

Salam and Good Afternoon to all my dearest peeps :)
Hope always be fine and happy always like me yeah .

T O D A Y ?
Whats going on today ? haha . Woke up around 6.30 am . Go to work with my little sister with their cute Kenari cars . Enter the entrance gate of MMHE . Walked together with EFTECH staff going to surau and stay there sementara tunggu request . Take a 10 minutes walking to the office and do some outstanding report inside . Hah ! Bored much dengan report-report tersebut . Then bukak Maybank2u.com . Tengok salary . Hishh ! Sikit sgt gaji this month sebab banyak sgt on leave :( Kira-kira balik , macam salah . hahaha . Makanya , jangan banyak sgt ambil cuti . Huhu .

Semalam malam , my mom goes to KL with Emma , Adeff and my little cute sister . Mom ada course dekat KL . Yang lain pergi teman mom and shopping jaa lahh mereka dekat sana kan . Lisz pergi KL this evening at 4pm nanty naik bus dengan team netball dari MMHE . Lisz represented for MMHE Netball Team yang akan berlangsung di Bangi KL selama 2hari bermula 26-27 November 2011 . Lisz invited you all to join and support us there okay !

Lisz ta suka sgt dengan hypocrite people like them ! Hish benci ! Memang ada sehh orang yang sudi na berkawan or berteguran dengan orang yang macamtuh ? Ouch ! Memang ta lahh if lisz na berkawan dengan orang-orang macamtuh . Jangan sombong sgt dengan lisz boleh ta ? Setiap orang melakukan kesalahan . Kita merancang tapi tuhan yang menentukannya kan . Mungkin lisz bukan yang terbaik untuk you all semua . But lisz tried to be a good friends for you tahu nggak ? Kita sesama manusia kan . Think about that friends :)

Lisz na improve cara lisz bermain netball . Taktahu kenapa akhir-akhir game netball kali nehh , lisz ta perform dengan baik . Hancur dan mengecewakan ! Tolong Lisz , improve your skill okay ! Baru lahh ramai yang na import Lisz main nanti . hehehehe . * Melewehh :P

Waiting foe the new car . Taktahu bila . Just waiting and still waiting . Ada rezeki adalahh kan . Yang pasti ! Lisz dah ada license ! hahahaha . Boleh memandu sesuka hati gua ! Yeppiiee !

I had a big problem now . But mungkin i can settle it by myself . Yeah , foe sure right ! Nothing to be share else . Jaga diri anda semua baik-baik yea . Jangan nakal-nakal . Happy always like me :)

Telling you :
I miss you so badly someone :)

Byebye .
Laurellalisz .
Read more ...

Monday, November 21, 2011

Menghampakan kott ?

Good Night to all my dearest peeps . 
Sleep tight and sweet dream yeah :)

Hows game dekat Negeri Sembilan pada hari yang lepas ?
Just dapat sampai sehingga ke suku akhir jaa lahh . Sebab other team memang fight gilaa kott . Suku akhir jumpa dengan team dari Klang , Selangor . Score 8-4 . Dah berjuang sehabis baik . But tiada rezeki kan untuk menang . Apa boleh buat ? But , PBJB Netball Team and others crew memang best . TQ sebab sudi import Lisz walaupun agak mengecewakan sebab shooting ta menjady . Hehehe .

Hari AHAD pulak ?
MPPG Netball Tournament dekat in front of Menara Aqabah . Just dapat 3rd place saja . Huhh ! Reff buyers ouhh ! Budak-budak dia yang main kott . But its okay . Players pon ta cukup kan . Congrate to all my team players even 3rd place . * Muka jadi merah kebesokkan harinya sebab main ditengah panas terik . hahahaha .

S e k a r a n g ?
Tadi sibuk-sibuk mencari blog punya background . Finally ! Entah cantik atau tidak lahh kan . Penat na caik yang tercantik . Huhh ! Sambil berblogging , yang lain-lain sibuk tengok bola . FINAL kan ? Malaysia vs Indonesia . At first Indon goal dulu kan . dan setrusnya diikuti dengan Malaysia goalkan jugak . SERI buat waktu sekarang nehh . Gerak hati mengatakan Malaysia menang dengan 2-1 ke atas Indonesia . hehehehe . 

I s i  h a t i  L i s z :
I'm so sorry to Tengku Azhani , lisz memang bukan yang terbaik untuk you . But kita tetap boleh berkawan kan . Be a good friend for me , and i'll do the same for you and to all my friends too . My TTM , Saifulizan bin Misman , take care yourself oke . Awak tetap TTM saya yang lucu , kelakar dan yang gila babi . Saya takkan pernah buang kawan yang macam awak oke . I'm promised you .

P e r s o a l a n n y a ?
Semua yang lisz lakukan akhir-akhir ini sungguh mengecewakan . Lisz mengharapkan yang terbaik . Jika membenarkan dia pergi adalah yang terbaik , mungkin itu yang wajar untuk Lisz lakukan kott . Taktahu apa yang dia mahukan sebenarnya ! Jangan tipu diri sendiri lahh .

Current Mood : U P S E T much !

Love , Laurella Lisz :)
Read more ...

Friday, November 18, 2011

Hello :P

Good Morning everyone :)
Wahh , pagi-pagi Cik Laurella Lisz nehh dah senyum taw . Happy jaa kan ? hehehe .
Sebab apa heh ? ahaa , sebab ada orang yang buat lisz tersenyum lahh kan .
Big smile lagi lahh foe you , :-----) ahaaa !

Hope that my peeps bertambah sehat macam Lisz nehh yang ta pernah-pernah kuwus .
Hish ! Berat lisz 58 kg tawuk ! But BMI still normal oke . Apa yang penting ta obesity kan kan ?
Jaga kesihatan dan pemakanan anda-anda semua yea . Sakit pergi jumpa doktor cepat !

Announcement here !
Lisz dah berbaik semula dengan my ex-girlfrie , Emma Malina bt Mohd Yunos .
Who is she ? Yang baca belog lisz sahaja yang tahu kan kan ?
I dont want untuk cerita panjang sebab ta berkesempatan na meleter .
Thankyou so much my Si Comot Mushy :)

Beritahu lagi nehh !
Today lisz will going to Negeri Sembilan bermula hari ini bersamaan dengan 18 hingga 20 November 2011 . Jumpa lisz disana ! Lisz play netball for MPJB Johor bersama Emma , K'Yah dan players-players MPJB yang lain . Wish me luck oke ? We all play at Stadium Paroi . So , sesiapa yang ada disana , come datang dan sokong team lisz yeah !

3days ta keje . Hope that Crew-crew Efficient Tecchnology Sdn Bhd baik-baik sahaja yea . Bekerja dengan selamat yea abg-abgkuh sayang . Cukup you all selamat , lisz lega disini . hehehe . Anything just let me know oke . Cehh ! Macam diaorang baca jaa lisz create nehh kan . hehehe .

Oke . Byebye .
I miss and love you so badly :)
Laurella Lisz .
Read more ...

Tuesday, November 15, 2011

Menghilang ?

Hello peeps :P wahh ! lama sehh lisz ta update belog nehh . Lama sangat lahh hai kan . So sorry sebab lisz tada masa na update belog . Busy sgt dengan kerja dan training oke . So sorry sebab menghampakan pembaca untuk entry-entry yang dinanti . Now , lisz coming again !

Sepanjang ta update belog nehh . Pelbagai yang lisz hadapi dalam hidup . Sangat-sangat merumitkan . Selalu minta masa untuk lisz ada bersama belog , tapi masa tidak mengizinkan . Apa yang lisz mampu buat ? Menangis untuk menghilangkan resah dan apa yang tersirat dihati ini . Still remember ta lisz ada cakap yang Belog is my Everything and my soul forever ! Please jangan jahat , ambil dan hina belog kesayangan lisz nehh !

Peeps , lisz need your help ! Lisz feel like to cry now . Kenapa lisz maken berhadapan dengan dugaan dan ujian yang ta henti-henti mendatang dalam hidup lisz ? Lisz ta kuat tahu ta ! Kenapa mesti ada salah faham antara lisz dan mereka ? Lisz ta punya sapa-sapa . Lisz selalu dan sentiasa mencuba berdiri di atas kaki sendiri . Semua tahu ? Itu sebenarnya yang sedang lisz lakukan .

Maafkan lisz telah mengecewakan insan-insan tersebut . Lisz buntu dan kusut dengan semua nehh . Apa yang lisz harapkan semuanya jadi khayalan semata-mata . Bukakan pintu hati ini untuk menerima segalanya . Lisz ta kuat macam semua yang harapkan lisz tabah dan sabar hadapi liku-liku hidup ini !

My dearest peeps , doakan lisz berjaya untuk menentukan apa yang terbaik dan untuk menentukan kehendak yang tersirat dihati ini . Bantu lisz untuk terus kekalkan trade mark lisz "Smile like me ." Now these dah tiada langsung senyuman tuh . Menyedihkan sungguh :(

I've no more idea to share for . Just enough .

Persoalan :
Adakah SINGLE adalah yang terbaik untuk lisz ?
Read more ...

Apa dah jadi ?

Hahahaha . See my belog dah jady buruk gilaa kan ? Sebab pandai sgt godehgodeh kan . Kononnya na guna Blogskin lahh bagai . Lastly jady malas dan buntu na edit . Fuhhh ! Memang memenatkan lahh hai . Macamna lahh pada orang-orang yang rajin meng'EDIT belog tuh kan . Kreatif yang teramat lahh kan . So sorry buat sementara ini belog ini maseh lagy dlm proses mengedit yea . To all my peeps bersabar lahh yea menunggu kemunculan kulit baru belog Laurella Lisz ini nanti yea . Terima kaseh :)
Read more ...

Wednesday, October 19, 2011

Main topic ?

Hello and hai :)

Satu hari ta jumpa Si Keding Syukur , hadiah pon ta bagi lagii . Dia dah ta sudi berkawan dgn lisz kott . Semalam semalamnya merajuk dgn dia sebab tinggallkan lisz balik dari meeting sorang-sorang . Pergi meeting dah sama-sama , so balik pon sama-sama lahh kan . Apa sehh keding ? Sedey jaa lahh .

My Heartbeat pergi ke Ipoh , Perak atas urusan kerjanya disana . Alhamdulillah dia selamat pergi dan selamat pulang . Rindu kamu Miss Tengku Azhani :) Bila lahh na jumpa kan ?

My Heartbeat , Mr.Cina Bukit . Adakah segalanya yang terbayang adalah Norhayu Ayu di dalam hidup dan fikiranmu syg ? Jangan cuba untuk menipu diri sendiri sayang kerana hati takkan mungkin berbohong . Maafkan saya . Saya sayangkan awak okay :)

Status Lisz ? Ramai yang bertanyakan mengenainya . I'm still single but not available oke . Just enough tahu itu sahaja oke . Lisz memang mesra dengan orang tapi bukan bermakna sume tuh adalah scandle or boyfriend lisz oke . Jangan pernah misunderstanding . Hanya tuan punya badan sahaja yang tahu . Orang baik dgn Lisz , for sure lisz berkali-kali baik dengan orang tuh .

Maseh memikirkan tentang Futsal . Rasa dah ta layak na bermain futsal . 26 dan 27 November 2011 akan bermain Bola Jaring untuk Petronas punya game mewakili dari Johor . Sounds nicely ! Tapi a bit sad sebab kaka Mira ta sure lagi main sebab dia dah kerja dengan company lain diluar MMHE .

Lisz na beli kereta ! Ada siapa-siapa yang na sponsor lisz ta ? Tolong-tolong , bantu lisz . hehehehe .

Hope that Abgku syg , abg Salam sehat hendaknya di Terengganu sana . Jaga diri baik-baik taw . Rindu abg :)

Beritahu bahawa :
Saya sayangkan insan yang benar-benar terpahat dihati saya ini selamanya !

Read more ...

Tuesday, October 18, 2011

So busy today ?

Helllo Peeps :)
Good Night and Sweet Dream as usually .

This early morning just pergi kerja macam biasa . Dihantar oleh kaka tersayang around 7.45 dah masuk pagar MMHE . Cepatnya lahh hai masuk kerja kan . But memang selalu akan datang lambat ke kerja . hehehe .

Pagi-pagi dah dapat susu Dutch Lady Choc flavor from Mr.Cina Bukit yang belikan . Sometimes beli Milo . But mesti ada susu lahh . hehehe . Bertuahnya lahh kan lisz nehh dilayan macamtuh . Thanks to Mr.Cina Bukit lahh :)

Then walking to the HSE Department untuk buat Daily Toolbox Talk . Kadang-kadang buat dekat depan surau . hehehe . Ta buat dekat site sebab nanti after toolbox diaorang tiada port untuk diaorang stay kan . Duduk site tada keje asek kena halau jaa macamna lahh kan . Our company still tiada cabin lahh .

Then masing-masing sibuk dengan kerja masing-masing . Lisz pergi office untuk buat kerja-kerja documentation about safety dan lain-lain yang perlu . Lappy macam gampang tadi masa buat report !

Kerja settle . Lisz go to HSE untuk lunch time pulak bersama mereka dan mereka . Ate nasi campur sahaja di kantin bersama Mr.Cina Bukit , Abg Ijat , Abg Shah dan Abg Fendi . Woww ! Kenyang sgt . Then ate some fruit yang menyelerakan .

2pm pergi Hse Community Monthly Meeting pulak . Mengantuk sahaja dalam bilik meeting tady taw ta . Na tido tapi line ta clear . Haihhh ! Tahan jaa lahh mata nehh kan . hehe .

Habes meeting follow up manpower punya joint . Lastly , balik sudah dari kerja .

Samapi ruma answer call from Tengku Azhani sebab langsung ta info dia apa-apa . Sebab selalu bersama Mr.Cina Bukit kan . Haliburtan May ajak karaoke malam nehh . But lisz tired lahh , so ta pergy . Maaf yea Abg May . Next time yea abg ?

After mundy then online . have my dinner and ate ubat lahh . Berkali-kali try untuk download game . Tapi ta berjaya . Geram jaa lahh ! Ada sesiapa boleh tolong ta ? Lisz tatw lahh macmana na dapatkan banyak-banyak game yang free dan best ,

Fade up punya fade up , lisz mengantuk dah . Tengku beritahu yang dia ada emergency case and dia akan bertolak ke Ipoh on 5am besok . Makin jaoh lahh saya dengannya . Semoga you pergi dan balik dengan selamat yea syg .

Mr.Cina Bukit still dekat luar pergi dinner . Please cepat balik yea . Jangan na merayap jaa . Besok na kerja kan syg . Have enough rest oke syg ?

Thats all :)
Iloveyou all and i miss you so badly Mr.Cina Bukit and Tengku Azhani :)

Persoalan ?
Tolong bantu saya untuk dapatkan 3D Bowling game yang percuma boleh ?

Read more ...

PERSOALAN HIDUP ...

Good Night to all my peeps :)

Today lisz pergi Klinik Kesihatan Pasir Gudang bahagian Klinik Pergigian . Kenapa ? Sebab sakit gigi lahh . Pergi jumpa doctor and doctor sahkan memang dah bengkak dan bernanah . Macam-macam doctor cakap . Tapi satu apa pon ta faham . Just tunggu untuk next appoinment on 27th October 2011 nehh jaa . Gila seksa dengan keadaan membengkak ini .

Lisz dah makan ubat seperti yang diminta dan Tengku Azhani serta Mr.Saifulizan sentiasa mengingatkan tentang pemakanan ubat-ubat pemberian doktor tadi . Ubat memang ta sedap tahu ta !

Tidak pernah lagi lisz sakit gigi yang macamni taw . Hm ! Apa sehh !

Besok kerja macam biasa . Banyaknya persoalan diminda ini yang masih ta terjawab . Terlalu banyak persoalan taw ta . Lisz sentiasa keliru dengan tindakan dan kemahuan diri lisz sendiri . Maafkan lisz telha mengecewakan sesiapa yang berada disisi lisz selama ini yea .

Segala persoalan yang diajukan pastinya terjawab suatu masa nanti . Mungkin belum tiba masanya sekarang . Tapi yakin lahh . Setiap persoalan pastinya ada jawapanya . Cuma menantikan waktu  dan detik jawapan itu terungkap sahaja . Sabarlahh menanti yea sygkuh :)

Beritahu kamu bahawa :
Masih terbuku dihati ini persoalan mengenai keikhlasan dan ketulusan kamu menerima diri ini seadanya .

Read more ...

Musuh dia ?

Hm . Blogger . Thank you to pembaca yang sudi jenguk , singgah dan reading my belogg buruk nehh . Rasa dihargai sangat sebab ada pembaca yang setia dan masih ada yang tidak jemu-jemu memberi komen dan meninggalkan jejak anda selepas menerjah belogg buruk Lisz nehh . Terima kaseh yea .

Silent Readers ? Ouch ! Tidak tahu siapa , tetapi ? Lisz ucapkan bebanyak terima kasih jugak sebab selalu rasa ingin tahu untuk next and next post entry belogg nehh . But so sorry entry untuk setiap kalinya adalah kurang menarik untuk dibaca sebab lisz tada idea . Masa teringin na berblogging macam-macam idea keluar . Bila dah sign in untuk new post , idea sume hilang entah pergi ke mana .

Lisz sedih dengan tindakan dia . Boleh ta kalau Lisz dah tank join futsal sebab dia ? Kalau lahh dia dah tank main futsal sebab lisz , so better lisz surrender dulu . Sebab dia lagy penting untuk team futsal ini berbanding lisz . Mengalah atau mengundur bukan bermakna kita tewas . Tapi lebih baik ''disisimu ku terdiam seribu bahasa...'' macam lagu tema belogg buruk nehh . Kalau main pon sama jaa rasa seperti disisihkan . Satu team tapi disisihkan macam apa dahh . Mintak bola pon tank bagi . Apa sehh macamtuh ? Hm ! Seriously dah tawar hati na main futsal lagyy .

Lisz memang kasar , biadap , bersikap kurang ajar , bermaki-makian dengan dia . Tapi itu semua bersebab dan sumenya adalah perkara lepas . Dia dah dapat kehidupan yang seperti yang dia impikan apa . Dia ada life dia and lisz ada life lisz . Lisz ta ganggu dia pon lahh . Dia buat lisz macam musuh ! Apa sehh ?

Tak tahu kenapa na post entry nehh . Sebab rasa geram sangat . Tapi itu hak dia . Lisz nehh siapa dan apa kan pada nya . Its up to you lahh na anggap lisz nehh apa . Semua yang berlaku ada hikmahnya . Ta salah kan kalau kita still boleh berkawan dan bertegur sapa . Hina sangat agaknya lisz pada pandangan dia . Jijik sangat agaknya lahh kan . Rasa tersenyum bila tengok orang lain boleh care dan berkawan dengan ex-ex mereka semula . Berkawan tiada masalah kan ? atau memang diri ini dah tada langsung sebagai kawan padanya ?

Its okay . Apapon , lisz rasa dah tiba masanya untuk Lisz buat apa yang patut lisz buat . Just postif thingking yang sememangnya dia bahagia dan selesa dengan kehidupannya yang baru . Lisz just mampu doakannya . 

Maafkan diri ini dengan apa yang terjadi sebelum ini . Be profesional oke . Lisz ta pernah diminta untuk menjadi musuh atau menjadikan anda musuh di dalam hidup ini . Kita hanya lahh manusia biasa yang sering melakukan kesilapan samada sedar atupun tidak sedar .

Curret Mood :
Orang akan tetap blame kita tanpa henti ke ? Mengecewakan betol :(

Read more ...

Monday, October 17, 2011

This song lyrics ...

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Note untuk mereka :
Hayati setiap perkataan lirik ini . Ianya adalah sungguh bermakna dari saya buat si dia yang pernah disayangi dan masih disayangi . Segalanya menjadi ''Kenangan Terindah'' buat selamanya :( Tidak mungkin dapat aku padamkan segala yang terindah ini .

Read more ...

Berjalan-jalan :)


HELLO :)
Peace be upon you yeah .

This time hangout dengan mom dan adek . Pergi Taman Universiti , ngeteh dekat Habib and then Karaoke di Diva . Then a bit shopping barangan dapur di Tesco pula .

Penat and so tired then , Belanjakan barang-barang untuk adek balik hostel . 21-24 Oct nehh adek akan pergi ke Pulau Pinang . haha . Dia mewakili under 15teen untuk bermain Bola Jaring Sekolah Sukan Negeri peringkat Kebangsaan disana . Good Luck adek ! Rajin-rajin training taw . Nanti kakni masukkan duit untuk adek pergi sana . Sayang adek ketatketat and iloveyou adek syg :)

Thats all :)
Good Night , Sweet Dream and sleep tight :)

Na  berkongsi yang :
Saya sangat sayangkan FAMILY saya taw ta !

Read more ...

Thursday, October 13, 2011

Salah jika berkawan ?

Lisz rasa geram dengan someone nehh . Salah ke kalau kita terus jadi kawan walau hakikatnya kita dah ta boley bersama ? Jangan belagak sgt lahh bila jumpa dan berhadapan dengan aku . Apa sehh sampai hina sekali kau pandang dan layan aku . Aku tahu silapnya dtg dari aku . Tapi ta salah  kalau kita terus berkawan apa ?! Hidup sombong sgt ponn ta boley jugak lahh derr . Aku respect kau , tapi kau ? Hm . tape lahh . Aku just mampu doakan kebahagiaan kau jaa lahh kay . Kalau kau profesional , kau ta macamni lahh . Ta salah kan kalau kita terus berkawan kalau dah memang tada rezeki utk kita bersama semula .

Mood untuk si dia :
Aku kecewa sgt dengan diri kau selepas aku lepaskan kau pergi . Teramat sedih dan kecewa dgn tindakan kau pada aku selepas apa yang berlaku antara kita .

Read more ...

Wednesday, October 12, 2011

Blogging is my life away

Salam dan Hello to all peeps :)
A very nity night okay . Sweet dream and sleep tight like me . hehehe .
Do mimpi lisz taw taw . Flying kiss goes to your cheeks !

Blogging is my life away ? Yess , absolutely true ! Macam anda semua jugak kan ? Boleh ke hidup tanpa blogger nehh especially for those yang memang kaki blogging lahh kan . Is that true ? So gimme five and my blog are my everything okay !

So lisz baru balik dari netball training at Stadium PG . Almost 2days dah dekat stadium termasok semalam Friendly Match dgn MAKSAK team from Johor . Memang terbaik lahh ! They play saved ! 

Rasa tercabar dan sedih dengan orang disekeliling lisz nehh . Blogger , blogger dengar ta rintihan hati lisz nehh . Tada kau aku ta tahu na mengadu dekat sapa wehh . Hope that blogger boleh setia dgn Lisz macamana Lisz boleh beribu kali ganda setia dgn you taw my blogger .

Tengku Azhani , i miss you so badly sygs ! You dekat Kl jaga diri baik-baik oke . Dia the one yang selalu care , pedulik dan kesa about lisz . Banyak support dan seorang yang teramat matured dalam segala pemikiran dan keadaan . I love the way she treat me as her someone girl . i want more than that syg . hehehehe .

Mr.Saifulizan , apa sehh yang berlaku antara kita now ? kata Teman Tapi Mesra . Tapi ta semesra dulu kan ? i miss the past of part of kita taw ta . How about you syg ? My heartbeat nehh semakin melukakan lisz dan always buat lisz sedih . Why ? Jangan macamni lahh syg . Saya happy bila bersama awak taw ta . Awak akan tetap ada dengan saya ta ? Hm . Saya tank hilang teman sehebat awak syg ! Jangan pergi dari hidup saya ! Please okay ?

Lisz rindukan mereka-mereka yang sentiasa ada dgn saya dan Lisz sayangkan durang semua taw ta . Hope that abgkuh syg , Abg Salam sehat hendaknya di nun jaoh disana . To syukur , si keding , just waiting yeah . Hadiah ta beli lay nehh . Byk sgt komitmen nehh . Hope faham oke ? To kawan-kawan lain yang always alert about me , Zulfakar , Cha Sulaiman , Ej Gilerr , dan lain-lain lagy .

TAKZIAH to abg Razman yang jaga East Module GK Project ! Him mom passed away . Berikan sumbangan dengan sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah ibunya yang nun jauh disana tuh . Tuhan lebih menyayanginya abg . Letting her go okay ?

Banyaknya cakap ? Mata dah nantok . Engat na update lagyy . Tapi masa tidak mengizinkan pulak . Masa untuk tidur dah nehh . Besok na kerja kan .

I love you so much to everyone !

My task :
Masih kusut dan buntu utk mengenalpasti apa kehendak dan kemahuan diri sendiri ini .



Read more ...

NEW of NLAD ?


My NEW hair style :)

So apa komen semua ?
OK ke KO ?
Honest taw ? Jangan tipu taw ?
Finally Lisz berjaya jugak cut my hair sampai pendek mcmni .
Tunggu punya lahh tunggu kan .
Asek-asek style cendawan butang jaa kan .
So na try something new tok ubah style rambut pulak .
Itu pon sebab ada azam dan new life dari Lisz .
Wish me luck and doakan yang terbaik buat Lisz .

Persoalannya :
Sesuai atau kelakar atau sedap ta mata anda-anda semua memandangnya ?
hihihihi .

Read more ...

Monday, October 10, 2011

Arghhh ! Sucked !

I HATE YOU !

Will always untuk MENGHADAPI segalanya tentang you !

Sucked but i have to it !

Teruskan permainan hidupmu dengan sepuas-puasnya !

Hypocrite much !

There's nothing i want more !

Good Night and Sweet Dream .

Byebye :( !


This is suitable for you :
Kau akan dapat balasan dengan apa yang kau buat . Understand ?

Read more ...

Tuesday, October 4, 2011

MY HEARTBEAT

A full name of my HEARTBEAT are :

Mohd Saifulizan Bin Misman
and
Tengku Azhani Tengku Hasan

They are my full electric now . Please don't take both of them from me . I can't live without them . Watch out if anyone trying to take them from me oke ! They MINE forever and be always in my heart everlasting :)

My HEARTBEAT , I just wanna you to know that i am ,
akan selalu sayang , rindu , cinta dan kasihi anda berdua till my last breath .
i'm PROMISED you sayang !

Love has nothing to do with what you are expecting to get , it's what you are expected to give which is everything .

For you see , each day Iloveyou more . Today more than yesterday and less than tomorrow !

My Question :
Are both of you will always be by my side and be always keep me inside your heart ?

Read more ...

NETBALL TOURNAMENT

Just for your info :

MISC Netball Tournament at Port Klang , Selangor on 1 -3rd October 2011 . We are not the winner , but just only at Second Place with 7-6 score stated with Jabatan Laut Selangor and the third place are come from ALAM , Melaka . Congratulations to the all participants including our team from Johor . There is no picture to upload . Just view at my Muka Buku , '' Laurel Lesly Lisz '' as a display name above . The day was so enjoyed much . Best damn thing ! I want more and more !

On these December , kena standby untuk bermain mewakili MMHE , Petronas Tournament . One week training at Bangi nanty . But macamna dengan kerja ? Taktahu lahh sehh . Tapi yang pasti Lisz akan tetap pergi jugak . hehehehe .

* Si Keding Syukur . dah beli apa yang dah di deal that day ? Bila na bagi ? hehehehe . Actually , lisz ta buy apa-apa taw . But nty lisz bagy saguhati . Boleh kan keding ? Bukan lupa tapi ta berkesempatan lahh .

* 3days ta meet him . I miss him so much . But at the same time , dia buat Lisz sedey ! My Mr.Cina Bukit , do you miss me ?
* Nice to meet you Tengku Azhani , my new partner . I love both of them !

Tahu tak ?
I love to playing netball so much !

Read more ...

For someone .

Beginnings are scary. Endings are usually sad, but it’s the middle that counts the most.

A sad thing in life is that sometimes you meet someone who means a lot to you only to find out in the end that it was never bound to be and you just have to let go.

Read more ...

Friday, September 30, 2011

Today ...

Hello to all my peeps .
How long already ta update belog kan kan ?
So busy lahh sehh .
So , this belog beruk still not updated yet .
Apa story baru ? 
Next entry bila free lisz akan update oke .

i'll going to Port Klang , Selangor today with Toyota Wish .
Playing netball for MMHE there with K'Mira and K'Azie .
Calling calling for those yang staying there .
Wish me luck !

I''ll be missing you my someone :(
i'm felt so sad to leave you alone . hahaha .

Mom , cepat balik ! Imiss you so badly sehh !

and i'll do to love all my dearest friends and peeps !

Byebye :)

My question to all :
Ada new job as a Safety Admin at Seri Kembangan . Hows ?
Pergi atau pun tidak ?

Read more ...

Wednesday, September 21, 2011

Good Night :)

Hallohallo , keep smiling like me here lahh :)
Belogg , i miss you tawuk even baru sehari ta update . Cinta kau beloggg buruk !

Hari ini still raining lagii . Hujan lebat yang tidak hentihenti taw . Kena hujan dah tadii .
Naseb baik lahh Lisz jenis yang susah na demam taw .

Pegii meeting dengan  Si Keding , Syukur masa hujanhujan tady taw .
Balik meeting dah renyai-renyai sikit . Alhamdulillah .

Teman my besties pegy Taman Daya , Eftech main office . He drove him car .

Malam ? Pegy makan-makan dekat rumah kawan kaka , Abang Angah .
Bersama Mr.Cina Bukit , Kaka Lina , My sista and me sahaja .
* Thankyou abg angah sebab sudi jemput kitaorg yea . Mknan sgt sodapp ! Kenyang perut .

To all my friends and peeps :
Good Night oke sayang-sayangs . P/s , be a good friend to me and i'll be the best good friends to you too oke . I'm promised you . Anything na share dengan lisz , if you need someone , i'll be there foe you oke . Jangan malu or segan . I can be a good listener foe you taw . Alrightt .

I'm on my way to make myself comfortable with my new life style . Stop crying !
Saya sayang awak Mr.Cina Bukit :) Sayangkan kengkawan saya jugak :)
Them are my electric now , tomorrow , yesterday and forever !

Good Night and sleep tight .
Lisz tidur dulu . Besok kena pergi kerja awal . Ada briefing dan meeting . hehehe .
Tolong kejutkan ! Nanti mangun lambat ! Sapa sudii ? * Mr.Cina Bukit now yang rajin kejutkan . hehe .

Telling you that :
I Love You all lahh sangatsangat <3

Read more ...

This is a interpretation of my zodiac . 
Credit to Mr.Saifulizan yang mms this to me that day .


Ini pula tafsiran zodiak Mr.Cina Bukit tuh . 
Exactly TRUE too !

My question foe this entry :
What do you think ? Is that true about myself ?
Totally TRUE you know :)

Read more ...

O''House and The Zone area .




Here here me Nlad as my parents given .
Nothing to do after being as a single .
Banyak menghabiskan masa bersama kengkawan sahaja .
Thank you to all my friends :)
Especially to my besties , Mr.Saifulizan bin Misman .
Thank you so much oke :)
Here , he's the one yang always be by my side now .
Sharing is caring like him done to me . See below :


What will going to say here :
Senyuman terukir dan yang pahit diubati dengan sebaiknya oleh Mr.Cina Bukit ini 
DAN to all My friends : 
S'kor D'Red , Shida Ishak , Zai Has , sHieRa cAkAp , MIRA , piccione blu
dan ramai lagiii y always bagi semangat dan dorongan pada Lisz .
TQ and I Love You all so much :)

Read more ...

Monday, September 19, 2011

Hari ini ?

Salam dan Selamat Malam to all my dearest peeps :)
Sweet dream and have a nice sleep yeah peeps .

Today tiada aktiviti yang dapat lisz kongsikan . Si pencinta pelik nehh mula membuka ruang untuk berhadapan dengan segelintir orang yang sibuk bertanya tentang cinta yang lepas . Wahhwahh , maseh perlukah untuk lisz persoalkan dan menceritakan segalanya ? Tidak perlu itu semua lagi lahh . Terpulang pada si dia samada untuk menceritakanya atau pon tidak . itu hak dia . Lisz tak pernah halang o sebagainya . Betul atau tidak tanggapan orang pada keretakan cinta yang dulu ini , hanya lisz dan dirinya sahaja yang tahu . 

Seterusnya hari ini selepas balik kerja , lisz dan  family bersiapsiap untuk pergi ke beberapa open house kengkawan .Pergi rumah kawan kaka lisz , wedding . Send my adek at Larken . Dia na balik Melaka . Then pergi Al-Ikhsan . Lisz dan adek buy new shoes ! 

Lisz now baru sahaja balik dari Taman Scientex . Rumah kaka ipar my besties . Now nehh lisz just ada dia sahaja . Suka duka lisz dengan dia now . Lisz tank ada pape ikatan . Lisz tank membebankan sesiapa . Single mungkin adalah yang sgt terbaik untuk lisz kenal diri dan matlamat diri lisz sebenarnya . Apapun tanggapan dan pandangan orang terhadap perkara yang lepas , lisz ta pertikaikan . Itu hak masingmasingkan . Kita hanya mampu buat yang terbaik dan jady yang terbaik .

Tiada apa yang na lisz coretkan lagi untuk tatapan semua , lisz tidur dulu yea . Mengantok sudah . Jumpa lagi di entry terbaru akan datang . Salam mesra dari si pencinta pelik :) * Happy Anniversary you :) 19hb September 2011 .

Keadaan sekarang :
Dalam proses perjalanan untuk lisz mendiamkan diri ini buat sementara waktu dan tidak mahu terikat dgn sesiapa pon .


Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction