Tuesday, July 26, 2011

CONTINUED ABOUT MY SISTER

AFTER OPERATION




* Now these , my kaka sudah berada dalam keadaan yang agak baik . Cuma ta boleh terlalu lama untuk berjalan-jalan . Hope that after this kaka dah tiada sakit apa-apa lagi yea . Jangan hyperactive sangat lahh yea kaka kuh sayang . You must have a rest . At least 1year tidak libatkan diri dalam sport . hahahaha . Mati kutu lahh kau kaka . SAYANG kau kaka !
Read more ...

Tuesday, July 5, 2011

Apabila kaka t'sayang jatuh sakit !

Just now lisz baru balik from Hospital Penawar Pasir Gudang . Sangat penat taw ta ! Besok kaka akan dihantar ke KPJ JB tuh tok pemeriksaan selanjutnya . Dah confirm , operation akan dijalankan . Sakit apa ? My sister injured dekat lutut dia . Jatuh main netball . Lompat-lompat then lutut terjatuh dekat simen di Cafe Bola-Bola Pasir Gudang . Ingat ta seriously lahh kan , but dah kena operate before still sakit lagi .

* Mintak kerjasama anda semua doakan keselamatan dan kesihatan untuk kaka yang sangat lisz sayang dan cintakan ini . Alhamdulillah , Aminn . Semoga kaka cepat sembuh kay . Hope tiada apa-apa yang berlaku pada kaka dan semuanya berjalan dengan baik dan lancar yea kaka sayang . Thanks for being my best sister in my world ! ILOVEYOU kaka !

Some of picture yang telah di snap di hospital tersebut .




I LOVE YOU SO MUCH SI KAKA CUMELLL !
Read more ...

Monday, July 4, 2011

FOR TODAY .

Woke up around 6.30 Am . * Ingat nak ganti puasa , but bila mak goreng sukun , tak jadik lahh .

Function today kena pergi Mahkamah . Off day lagii . * Wahhwahh , bercuti jaa lahh kan . Jangan mara yea abg Zikry Sukardi .

Pergi mahkamah buat apa ? Apa cerita ?
Kena saman lahh sebab memandu tanpa lesen . Emergency tapi memang dah selalu bawak pon .
Ditemani oleh si jantong hati , Emma Malina Md.Yunos dengan motosikal kesayangannya .

Conversations di court sewaktu nama saya dipanggil ,

Juruacara : Anda didapati bersalah kerana ........ ( Kesalahan yang disaman ) , mengaku bersalah atau tidak ?
Me          : Yea , saya mengaku bersalah . * First time naik court . Nervous macam nak kena gantung jaa .
Juruacara : Ada sebarang rayuan ? Sila nyatakan .
Me          : Membebel panjang mintak rayuan .
Hakim     : Tertuduh dikenakan bayaran sebanyak RM 140.00 , tak bayar akan dikenakan penjara 4 hari .

Selesai . Turun bawah untuk pergi bayar . Saman settled ! Continued pergi amek lesen lahh .

Then pergi tempat lesen memandu inform about that case .

Ate at Burger King area Larkin tuh . Kenyang gilaa ! Wifi for a while .

Go to Permas , Institute Memandu Bunga Raya , Emma settled about her license there .

Then pergi tesco Seri Alam beli Cool Blog , Chocolate flavour . It was so nice lahh ! Try it !

Bought singlet too and go strait to Regency Hospital Seri Alam .

My Sister sakit !
Read more ...

on sunday , WE WON AGAIN !

Function     : Netball Tournament , MPPG Open .
Location     : In front of Menara Aqabah , Pasir Gudang .
Description : First Place from 15 Team . * Johan . CONGRATULATIONS !




* Thanks to Abg Salam sebab sudi datang untuk memberi sokongan to our team dan menunggu sehingga ke pusingan akhir . Terima kaseh banyak abg . Sayang abg lahh ! dan thanks to Ikin jugak yang datang bagi sokongan even just sampai setengah hari . Sibuk nak mengecat rumah kawan dia lahh kan . By the way , thank you so much to both of you oke . 

ILOVEYOU !
Read more ...

DIA MENANGIS !


EMMA MALINA MD.YUNOS !
She's like to crying everyday , Non Stop !
i'll always be by your side okay . Will be always supporting you syg .
Will never leave you alone , im promised you emma !
* macamana nanti one day bila awak dah ta jaga saya kan ? 
A lots of question were popping in my mind . Im feeling so sad :(
Read more ...

PERCAYA PADAKU !

Aku tak tahu apa yang kurasakan dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdetak tak menentu , Sepertinya aku tak ingin berlalu
Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku ‘kan menjagamu , Hingga akhir waktu menjemputku
Ku berikan cintaku juga sayangku , Percaya padaku ku ‘kan menjagamu
Hingga akhir waktu menjemputku
Saat ku tahu kau akan pergi jauh , Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu
Untuk katakan ku ingin dirimu agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu , Hingga dirimu kembali untukku
Tolonglah aku bagaimana diriku , Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu .

* This song speacilly for my heartbeat , my lovely Family , Emma Malina Md.Yunos , En.Salamulamin and to all my dearest friends :) ILOVEYOU !
Read more ...

Saturday, July 2, 2011

To my comot :

Good Night sayang . So sorry for everything . Please be alert dalam kehidupan yang semakin dewasa ini . Saya akan always doakan yang terbaik untuk awak . Saya nak awak berjaya dan menjadi kebanggaan keluarga . Bantu saya dan buktikanya pada keluarga awak oke . Please ! Saya taknak ada apapa misunderstanding . I''ll  always be by your side no matter what happen oke . Buktikan yang awak mampu dan awak boleh capai apa yang diimpikan . Saya mendoakanya selalu oke . Remember , masih ramai yang sayangkan awak dan inginkan yang terbaik dari awak ! Dan saya tersangat , terlalu , terselalu akan SAYANGKAN awak selamanya oke ! I'm Promised you my Mushy ! Balek tolong bawak motor bebaik yea . Pergi dan balik lahh dengan selamat oke . Ingat family dan ingatlahh yang tersayang

ILOVEYOU My Mushy !
IMISSYOU SO BADLY !
Read more ...

Conflication ?

Hye and good night to everybody :)

Sweet Dream and sleep tight alright .

Time to sleep now . Besok ada 'Netball Match' dekat Menara Aqabah , PG .

Datang lahh beramai-ramai menyaksikannya yea .

* Conflication between saya , Ema dan Abg Salam has been settled !
No more CONFLICATION ! Satisfied sesangat !

Mood : Semoga tiada lagi pertelingkahan . Saya dah ta sanggop lagii !

I LOVE YOU MY MUSHY and EN.SALAM :)
Read more ...

Introducing about her .


EMMA MALINA BINTI MD.YUNOS
11 May 1989 * old already .
So fussy , digusting , stubborn and selfish person !
She is the best in my life , will be always be apart of my life .
Please be open minded as before and make it change .
Thank you so much sebab teramat TAKE CARE about me !
I LOVE YOU so so much  SAYANG !
NLEY Everlasting <3
Read more ...

This is a shopping time !

Shopping at Al-Ikhsan Taman Universiti , JB .
DENGAN ?
My mom , adek dan emma malina .
It was so nice shopping day even just 1kedai Al-Ikhsan sahaja .
Just beli mana yang berkenan . Cari tight untuk netball , tapi tak menarik !
SALE SALE SALE oke :)




 I LOVE YOU !
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction