Friday, September 30, 2011

Today ...

Hello to all my peeps .
How long already ta update belog kan kan ?
So busy lahh sehh .
So , this belog beruk still not updated yet .
Apa story baru ? 
Next entry bila free lisz akan update oke .

i'll going to Port Klang , Selangor today with Toyota Wish .
Playing netball for MMHE there with K'Mira and K'Azie .
Calling calling for those yang staying there .
Wish me luck !

I''ll be missing you my someone :(
i'm felt so sad to leave you alone . hahaha .

Mom , cepat balik ! Imiss you so badly sehh !

and i'll do to love all my dearest friends and peeps !

Byebye :)

My question to all :
Ada new job as a Safety Admin at Seri Kembangan . Hows ?
Pergi atau pun tidak ?

Read more ...

Wednesday, September 21, 2011

Good Night :)

Hallohallo , keep smiling like me here lahh :)
Belogg , i miss you tawuk even baru sehari ta update . Cinta kau beloggg buruk !

Hari ini still raining lagii . Hujan lebat yang tidak hentihenti taw . Kena hujan dah tadii .
Naseb baik lahh Lisz jenis yang susah na demam taw .

Pegii meeting dengan  Si Keding , Syukur masa hujanhujan tady taw .
Balik meeting dah renyai-renyai sikit . Alhamdulillah .

Teman my besties pegy Taman Daya , Eftech main office . He drove him car .

Malam ? Pegy makan-makan dekat rumah kawan kaka , Abang Angah .
Bersama Mr.Cina Bukit , Kaka Lina , My sista and me sahaja .
* Thankyou abg angah sebab sudi jemput kitaorg yea . Mknan sgt sodapp ! Kenyang perut .

To all my friends and peeps :
Good Night oke sayang-sayangs . P/s , be a good friend to me and i'll be the best good friends to you too oke . I'm promised you . Anything na share dengan lisz , if you need someone , i'll be there foe you oke . Jangan malu or segan . I can be a good listener foe you taw . Alrightt .

I'm on my way to make myself comfortable with my new life style . Stop crying !
Saya sayang awak Mr.Cina Bukit :) Sayangkan kengkawan saya jugak :)
Them are my electric now , tomorrow , yesterday and forever !

Good Night and sleep tight .
Lisz tidur dulu . Besok kena pergi kerja awal . Ada briefing dan meeting . hehehe .
Tolong kejutkan ! Nanti mangun lambat ! Sapa sudii ? * Mr.Cina Bukit now yang rajin kejutkan . hehe .

Telling you that :
I Love You all lahh sangatsangat <3

Read more ...

This is a interpretation of my zodiac . 
Credit to Mr.Saifulizan yang mms this to me that day .


Ini pula tafsiran zodiak Mr.Cina Bukit tuh . 
Exactly TRUE too !

My question foe this entry :
What do you think ? Is that true about myself ?
Totally TRUE you know :)

Read more ...

O''House and The Zone area .




Here here me Nlad as my parents given .
Nothing to do after being as a single .
Banyak menghabiskan masa bersama kengkawan sahaja .
Thank you to all my friends :)
Especially to my besties , Mr.Saifulizan bin Misman .
Thank you so much oke :)
Here , he's the one yang always be by my side now .
Sharing is caring like him done to me . See below :


What will going to say here :
Senyuman terukir dan yang pahit diubati dengan sebaiknya oleh Mr.Cina Bukit ini 
DAN to all My friends : 
S'kor D'Red , Shida Ishak , Zai Has , sHieRa cAkAp , MIRA , piccione blu
dan ramai lagiii y always bagi semangat dan dorongan pada Lisz .
TQ and I Love You all so much :)

Read more ...

Monday, September 19, 2011

Hari ini ?

Salam dan Selamat Malam to all my dearest peeps :)
Sweet dream and have a nice sleep yeah peeps .

Today tiada aktiviti yang dapat lisz kongsikan . Si pencinta pelik nehh mula membuka ruang untuk berhadapan dengan segelintir orang yang sibuk bertanya tentang cinta yang lepas . Wahhwahh , maseh perlukah untuk lisz persoalkan dan menceritakan segalanya ? Tidak perlu itu semua lagi lahh . Terpulang pada si dia samada untuk menceritakanya atau pon tidak . itu hak dia . Lisz tak pernah halang o sebagainya . Betul atau tidak tanggapan orang pada keretakan cinta yang dulu ini , hanya lisz dan dirinya sahaja yang tahu . 

Seterusnya hari ini selepas balik kerja , lisz dan  family bersiapsiap untuk pergi ke beberapa open house kengkawan .Pergi rumah kawan kaka lisz , wedding . Send my adek at Larken . Dia na balik Melaka . Then pergi Al-Ikhsan . Lisz dan adek buy new shoes ! 

Lisz now baru sahaja balik dari Taman Scientex . Rumah kaka ipar my besties . Now nehh lisz just ada dia sahaja . Suka duka lisz dengan dia now . Lisz tank ada pape ikatan . Lisz tank membebankan sesiapa . Single mungkin adalah yang sgt terbaik untuk lisz kenal diri dan matlamat diri lisz sebenarnya . Apapun tanggapan dan pandangan orang terhadap perkara yang lepas , lisz ta pertikaikan . Itu hak masingmasingkan . Kita hanya mampu buat yang terbaik dan jady yang terbaik .

Tiada apa yang na lisz coretkan lagi untuk tatapan semua , lisz tidur dulu yea . Mengantok sudah . Jumpa lagi di entry terbaru akan datang . Salam mesra dari si pencinta pelik :) * Happy Anniversary you :) 19hb September 2011 .

Keadaan sekarang :
Dalam proses perjalanan untuk lisz mendiamkan diri ini buat sementara waktu dan tidak mahu terikat dgn sesiapa pon .


Read more ...

Sunday, September 18, 2011

Late coming to K'chik Birthday Party .

Hellohello :) Peeps , lisz rindu ini belog taw . Macamana sehh if belog nehh tada ? Gilaa boleh ta ? Lisz na beritahu semua nehh . Good news tawtaw . hehehe . Now nehh , Lisz in relationship with belog beruk nehh . This is my everything to share with .Tank kehilangan belog nehh . Even ianya adalah sesuatu benda , tapi dia adalah segalanya taw taw . Lisz tank dan takn abaikan belog yang tercinta nehh , hehehe .

Selamat Malam to all my peeps :) Na bebel panjang , tapy dah nantok .About Birthday Party tonight , lisz tetap enjoyed even late coming . hehehehe . K'chik just dpt tapau kan beberapa set makanan utk lisz dan sekeluarga . hah ! Best sgt dapat makan Mcd lagyy . hehehe .

Inilah akibat seseorang yang benarbenar gilaa bergambar . See below :
*Jangan banyak cakap dan coment oke . Ianya ta cantik pon kan . i knew that peeps :)




Telling you all that :
i love you foe those do to love me sincerely .
Smile Always oke :) Like me :)

Read more ...

Netball Game today .

Location         : Tg. Punggai , Johor .
Team players : My mom , K'chik , K'mira , K'liza , Adek , Me , and K'Sapiah only .
Result            : We WON this game .1st place oke . hehehehe .






Foe this entry na telling you all yang :
i having a fun with them even main macam cilaka ! Hehehehehe .
i love you all oke :)

Read more ...

Saturday, September 17, 2011

Luahan Hati Si Pencinta Pelik .

Salam and good night to all my peeps , best friends , friends and all dearest there yang knowing me . I'm wishing you a very happy good night and sweet dream yeah . Do dream about Lisz heh ? Sayang you all lahh :)

I want to take these opportunity to share something about me and my life time . Thank you foe those yang sentiasa updated about myself dan sentiasa mengikuti perkembangan tentang diri yang tidak seberapa perfect dan tidak sempurna ini . * Everybody are not perfect right ? Same goes with me lahh . Thank you very much :)

Weird love of Si Gadis Laurella Lisz is over right now . My relationship between me and her is over now . Yess ! Foe sure ! No force between us . But maybe this is a best decision has been decided by me and her . I was crying you know . Almost 1month no contacting between us since last 1week of fasting month this year . Raya tahun nehh kami tidak menyambut kedatangan Hari Raya Puasa bersama . Preparation of raya disambut bersama , TAPI ? Hari Raya Puasa tiba ? Just only tinggal tangisan yang amat-amat menyakitkan apabila insan yang tersayang tiada di sisi pada hari Syawal yang pertama . Lisz tidak cukup kuat you know ! Tapi lisz buat-buat kuat tok hadapinya . Saket dan teramat sakit !

This happened because of my own fault . I knew that . Even menyesal dengan tindakan ini , Lisz harus dan patut melakukanya demi kebaikan pihak masing-masing . Kebahagiaan yang mungkin akan meninggalkan kesan yang mendalam di hidup dan diri ini . 

CINTA NLEY dah berakhir . i tell you all ! Lisz langsung tidak peduli apa orang kata about this cinta pelik . Do i care ? Ohh , NO ! Hanya tuhan yang tahu . Tentu ada yang happy dan tersenyum bila tahu ini semua kan . Ada hikmah disebalik semua ini .

Tiada ungkapan dan tidak terkata mulut ini untuk membicarakan sesuatu . Tidak sanggop hati dan diri ini meneruskan  penceritaan ini . Hanya tuhan yang tahu dan mengerti insan yang berjiwa lemah dan hina ini . Lisz redha dan pasrah dengan semua yang dah hancur musnah ini . Lisz harapkan yang lebih baik untuk hari esok dan seterusnya . Doakan lisz dan dirinya .

Lisz mohon beribu ampun atas makian dan tuduhan serta-merta yang dilemparkan pada dirimu yang pernah bergelar syg . Maafkan diri ini . Dirimu begitu sempurna buat diriku . Terlalu baik , berjiwa bersih , perfect segalanya . Maafkan kekurangan dan kelemahan diri ini wahai sang pujangga yang pernah aku cintai dan sayangi suatu ketika ini . Maafkan aku :(

Tiada seindah luahan dan ungkapan yang mampu untuk di luahkan kini . Segalanya terhenti seketika . Berikan aku sokongan dan semangatmu yaa kawan-kawan . Doakan lisz dan jangan pergi jaoh dari kehidupan ini . Lisz amat memerlukan kamu . Sayangi dan jagailah diri ini sebaik yang mungkin kerana hanya kekuatan , sokongan , dorongan dan bimbingan anda semua tersangat lahh lisz hargai .

* i'll be continued later ... this story . Have a nice sleeping tonight . Tomorrow ada netball game at Kejora , Kota Tinggi . Salam satu Malaysia to all my dearest peeps :)

Untuk entry ini :
Kisah hidupku bukan hanya untuk diperlekehkan dan dijadikan bahan ketawa . Ianya fakta tentang diri Nurul Lizainy binti Ahmad Daud yang berjiwa dan berhati kecil :( Maafkan lisz .

Read more ...

Tuesday, September 13, 2011

Hari ini ?

Lisz wishing you a very Good Night oke .
Enjoyed this tonight and have a nice dream .

Work today ?
Tired a bit sebab keje sampai petang . hahaha .

Sukaa dapat update belog kejap even entry tak berapa best .

Sukaa sebab my someone boy sentiasa support dan always be by my side .
Ada texting dengan Fazlun Razali . My friends .
Paling lega sebab ada contacting dengan Si Dia , Miss Ema Malina Md.Yunos .
* Menyedihkan apabila , i called my someone boy . and i told him that i miss my lesly , Emma .
He was so upset . Forgive me oke .

Cinta Pelik daripada Nurul Lizainy Ahmad Daud kan kan ?

Diri sendiri ta tahu apa yang difikirkan dan apa yang diinginkan .
* Ouch ! Buntu dan kusut !

Lisz na kedua-duanya sekali oke ! Always be by my side no matter what happened !
To my abg di KL jugak !

Hope segalanya ada kesudahan yang baik dan terbaik .


Current Mood :
Aku hanya mampu tersenyum disebalik semua ini . Fullstop !

Read more ...

Monday, September 12, 2011

A bit from me here .

Hai , SELAMAT HARI RAYA oke to everyone . Sorry late sgt wish to you all . Sebab ta berkesempatan na update my blog nehh . Busy sgt dengan kerja . Today dapat update sebab ta kerja . Sebab period pain . Semalam pergi kerja . Suddenly my blood came out . Tak rasa nak period sebab baru 1week lepas period kan . So many blood came out . Sampai tembus ke baju . Senggugut yang amat teruk yang penah lisz hadapi semalam dan hari ini . Ta larat dan ta boleh na bangun dan bergerak . Sumpah ! Sakit gila ! Macamana sekarang ? Kurang sudah dari pagi tadi . Just mampu menangis dan mom bagi ubat , tapi tetap berdegil tank makan . Alasan sebab takot ubt . Apa-apa jaa lahh kan . Period this time betul-betul memenatkan . Tatw kenapa seteruk ini . Ta pernah lagi macamni . Egt na pegy check dekat klinik . Tapi ntah lahh . Just mampu tok bertahan sedaya dan semampu yang boleh . Lisz dah tank talk pape . Cuma maseh lagi buntu dan kusut . Be strong lahh lisz ! Tuh yang kawan-kawan bagi semangat . Tapi ? Dia ? Hm . Just forget it . Just cuba tok jalani hidup nehh macamna dia boleh dan mampu jalani hidup nehh tanpa Lisz . Lisz harap yang terbaik untuk kehidupan yang akan datang . Sama-sama doakan untuk lisz oke ? Hati ini maseh kekal untuknya selamanya . Cukup dia tahu yang Lisz sekeluarga rindukannya . Tertanya-tanya akan kehadiran dirinya di rumah yang kecil ini . Moga dia ta lupakan kami disini . Airmata ini dah tiada nilainya lagii dah . Hm . Semoga segalanya akan kembali pulih kelak . 

My quotations foe this entry :


I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are words waiting to come out.And tell you how I feel-like how I miss you. And how I love you despite my broken heart.And how I need you in my life. And especially how much I want you.But those words may forver stay in my heart-locked inside.Sometimes I wonder if there are words locked inside you too... but I'll never know.
Read more ...

HAPPY EID 2011

This is a my lovely family .

My lovely sibling .
( From left back : adek , me kaka )
( infront : achik iz and alang E1 )

* missing of someone . Kami rindukan dirinya .

Berkunjung ke rumah sedara-mara di Taman Scientex . 
Itu yang bertudung merah adalah nenek saya !

My mood foe this entry :
Pemergiannya benar-benar mengguris hati ini !
i'm not strong enough like you lahh !


Read more ...

Ohh , GOD !

Someone told me to stop crying because of these life fact .

Always crying when i wake up . She's not by my side anymore .

I want to hug her tightly like this to release all this pain with her .

My question foe this entry :
CAN I ?

Read more ...

Shida Ishak sister Open House .



These is a some photo has been taken last night at Shida sister house at Danga , Jb . We just ate some of Malay foods like laksa johor , lemang and so on . There is nothing special last night sebab terasa alone without her . Memang terasa sangat bila dia tiada disisi ini . Mungkin dia sendiri pon tak pernah merasa kehilangan diri saya kott . Thats why dia boleh bergerak sendiri . Hm . It was so sad . By the way , just enjoyed the dinner and have a fun with others . 

My question foe this entry :
Adakah harus untuk saya teruskan lakonan kegembiraan saya ini ?

Read more ...

Saturday, September 3, 2011

SERIBU SESALAN

By Ning , Jaclyn , Shila

Dedicated for you my comot Mushy :(
Read more ...

During these EID .

i'm felt so bad to you .
Yess ! i;m the looser for you .

BUT ?

I miss you so badly !
i love you so much !
i wanna hug you tightly like before !

Ohh GOD !
Don't be play with this heart feeling .
Help me ! i;m sucked !

i hate this part !

i miss you ,
Emma Malina Md.Yunos !
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction