Saturday, September 17, 2011

Luahan Hati Si Pencinta Pelik .

Salam and good night to all my peeps , best friends , friends and all dearest there yang knowing me . I'm wishing you a very happy good night and sweet dream yeah . Do dream about Lisz heh ? Sayang you all lahh :)

I want to take these opportunity to share something about me and my life time . Thank you foe those yang sentiasa updated about myself dan sentiasa mengikuti perkembangan tentang diri yang tidak seberapa perfect dan tidak sempurna ini . * Everybody are not perfect right ? Same goes with me lahh . Thank you very much :)

Weird love of Si Gadis Laurella Lisz is over right now . My relationship between me and her is over now . Yess ! Foe sure ! No force between us . But maybe this is a best decision has been decided by me and her . I was crying you know . Almost 1month no contacting between us since last 1week of fasting month this year . Raya tahun nehh kami tidak menyambut kedatangan Hari Raya Puasa bersama . Preparation of raya disambut bersama , TAPI ? Hari Raya Puasa tiba ? Just only tinggal tangisan yang amat-amat menyakitkan apabila insan yang tersayang tiada di sisi pada hari Syawal yang pertama . Lisz tidak cukup kuat you know ! Tapi lisz buat-buat kuat tok hadapinya . Saket dan teramat sakit !

This happened because of my own fault . I knew that . Even menyesal dengan tindakan ini , Lisz harus dan patut melakukanya demi kebaikan pihak masing-masing . Kebahagiaan yang mungkin akan meninggalkan kesan yang mendalam di hidup dan diri ini . 

CINTA NLEY dah berakhir . i tell you all ! Lisz langsung tidak peduli apa orang kata about this cinta pelik . Do i care ? Ohh , NO ! Hanya tuhan yang tahu . Tentu ada yang happy dan tersenyum bila tahu ini semua kan . Ada hikmah disebalik semua ini .

Tiada ungkapan dan tidak terkata mulut ini untuk membicarakan sesuatu . Tidak sanggop hati dan diri ini meneruskan  penceritaan ini . Hanya tuhan yang tahu dan mengerti insan yang berjiwa lemah dan hina ini . Lisz redha dan pasrah dengan semua yang dah hancur musnah ini . Lisz harapkan yang lebih baik untuk hari esok dan seterusnya . Doakan lisz dan dirinya .

Lisz mohon beribu ampun atas makian dan tuduhan serta-merta yang dilemparkan pada dirimu yang pernah bergelar syg . Maafkan diri ini . Dirimu begitu sempurna buat diriku . Terlalu baik , berjiwa bersih , perfect segalanya . Maafkan kekurangan dan kelemahan diri ini wahai sang pujangga yang pernah aku cintai dan sayangi suatu ketika ini . Maafkan aku :(

Tiada seindah luahan dan ungkapan yang mampu untuk di luahkan kini . Segalanya terhenti seketika . Berikan aku sokongan dan semangatmu yaa kawan-kawan . Doakan lisz dan jangan pergi jaoh dari kehidupan ini . Lisz amat memerlukan kamu . Sayangi dan jagailah diri ini sebaik yang mungkin kerana hanya kekuatan , sokongan , dorongan dan bimbingan anda semua tersangat lahh lisz hargai .

* i'll be continued later ... this story . Have a nice sleeping tonight . Tomorrow ada netball game at Kejora , Kota Tinggi . Salam satu Malaysia to all my dearest peeps :)

Untuk entry ini :
Kisah hidupku bukan hanya untuk diperlekehkan dan dijadikan bahan ketawa . Ianya fakta tentang diri Nurul Lizainy binti Ahmad Daud yang berjiwa dan berhati kecil :( Maafkan lisz .

5 comments:

S'kor D'Red said...

Ade hikmah di sebalik kejadian yg menimpa..mungkin hari2 yg akan dtg lbh bermakna..sape tau kn?be strong and make ur life to more cheerful okay......

sHieRa cAkAp said...

Salam lisz... Im so sorry for u.. Maybe ibi adalah jln terbaik utk kamu b2... Mungkin dia bkn jodoh kamu. Like i said b4, melupakan adalah benda yg payah sx! Even though kite cbe yakinkn diri kite yg kite da mlupakn but de truth it's not.. Hope u'll b strong after this!!! I'll pray 4 u dear..

Miss Lisz said...

Thank you so much to both of you . Lisz terharu dan terkilan sgt sbb ada jugak org yang mcm awak berdua yang senantiasa beri smgt dan up to date about lisz . Semua nehh perlukan masa dan lisz kena strong kan tok hadapinya . insyAllah lisz boleh dgn adanya korang . lisz Sayang korg taw :) Thank you so much ats smgt yang diberikan .

MIRA said...

apew pun yang jadi adalah keputusan kowang b'dua.. soal aty x sapew pun bole paam sbnye , owang laen hanya mampu bagi kata semangat n nasihat , yang laluinya diri kitew sndri,, so kne btol2 kuat k law nih jln yang nani pilih :) insyaallah rasew saket nih kejap jew..

Miss Lisz said...

yea kaka . InsyAllah kita boleh hadapinya dengan hati yang terbuka . Kita just mampu untuk mendoakannya . Hope segalanya akan menjadi pulih kelak . Tank ada permusuhan dan sebagainya . Thanks kaka foe the advice . Thank you so much :) Ily kaka :)

nlad
A women with a different kinds of addiction