Wednesday, October 19, 2011

Main topic ?

Hello and hai :)

Satu hari ta jumpa Si Keding Syukur , hadiah pon ta bagi lagii . Dia dah ta sudi berkawan dgn lisz kott . Semalam semalamnya merajuk dgn dia sebab tinggallkan lisz balik dari meeting sorang-sorang . Pergi meeting dah sama-sama , so balik pon sama-sama lahh kan . Apa sehh keding ? Sedey jaa lahh .

My Heartbeat pergi ke Ipoh , Perak atas urusan kerjanya disana . Alhamdulillah dia selamat pergi dan selamat pulang . Rindu kamu Miss Tengku Azhani :) Bila lahh na jumpa kan ?

My Heartbeat , Mr.Cina Bukit . Adakah segalanya yang terbayang adalah Norhayu Ayu di dalam hidup dan fikiranmu syg ? Jangan cuba untuk menipu diri sendiri sayang kerana hati takkan mungkin berbohong . Maafkan saya . Saya sayangkan awak okay :)

Status Lisz ? Ramai yang bertanyakan mengenainya . I'm still single but not available oke . Just enough tahu itu sahaja oke . Lisz memang mesra dengan orang tapi bukan bermakna sume tuh adalah scandle or boyfriend lisz oke . Jangan pernah misunderstanding . Hanya tuan punya badan sahaja yang tahu . Orang baik dgn Lisz , for sure lisz berkali-kali baik dengan orang tuh .

Maseh memikirkan tentang Futsal . Rasa dah ta layak na bermain futsal . 26 dan 27 November 2011 akan bermain Bola Jaring untuk Petronas punya game mewakili dari Johor . Sounds nicely ! Tapi a bit sad sebab kaka Mira ta sure lagi main sebab dia dah kerja dengan company lain diluar MMHE .

Lisz na beli kereta ! Ada siapa-siapa yang na sponsor lisz ta ? Tolong-tolong , bantu lisz . hehehehe .

Hope that Abgku syg , abg Salam sehat hendaknya di Terengganu sana . Jaga diri baik-baik taw . Rindu abg :)

Beritahu bahawa :
Saya sayangkan insan yang benar-benar terpahat dihati saya ini selamanya !

Read more ...

Tuesday, October 18, 2011

So busy today ?

Helllo Peeps :)
Good Night and Sweet Dream as usually .

This early morning just pergi kerja macam biasa . Dihantar oleh kaka tersayang around 7.45 dah masuk pagar MMHE . Cepatnya lahh hai masuk kerja kan . But memang selalu akan datang lambat ke kerja . hehehe .

Pagi-pagi dah dapat susu Dutch Lady Choc flavor from Mr.Cina Bukit yang belikan . Sometimes beli Milo . But mesti ada susu lahh . hehehe . Bertuahnya lahh kan lisz nehh dilayan macamtuh . Thanks to Mr.Cina Bukit lahh :)

Then walking to the HSE Department untuk buat Daily Toolbox Talk . Kadang-kadang buat dekat depan surau . hehehe . Ta buat dekat site sebab nanti after toolbox diaorang tiada port untuk diaorang stay kan . Duduk site tada keje asek kena halau jaa macamna lahh kan . Our company still tiada cabin lahh .

Then masing-masing sibuk dengan kerja masing-masing . Lisz pergi office untuk buat kerja-kerja documentation about safety dan lain-lain yang perlu . Lappy macam gampang tadi masa buat report !

Kerja settle . Lisz go to HSE untuk lunch time pulak bersama mereka dan mereka . Ate nasi campur sahaja di kantin bersama Mr.Cina Bukit , Abg Ijat , Abg Shah dan Abg Fendi . Woww ! Kenyang sgt . Then ate some fruit yang menyelerakan .

2pm pergi Hse Community Monthly Meeting pulak . Mengantuk sahaja dalam bilik meeting tady taw ta . Na tido tapi line ta clear . Haihhh ! Tahan jaa lahh mata nehh kan . hehe .

Habes meeting follow up manpower punya joint . Lastly , balik sudah dari kerja .

Samapi ruma answer call from Tengku Azhani sebab langsung ta info dia apa-apa . Sebab selalu bersama Mr.Cina Bukit kan . Haliburtan May ajak karaoke malam nehh . But lisz tired lahh , so ta pergy . Maaf yea Abg May . Next time yea abg ?

After mundy then online . have my dinner and ate ubat lahh . Berkali-kali try untuk download game . Tapi ta berjaya . Geram jaa lahh ! Ada sesiapa boleh tolong ta ? Lisz tatw lahh macmana na dapatkan banyak-banyak game yang free dan best ,

Fade up punya fade up , lisz mengantuk dah . Tengku beritahu yang dia ada emergency case and dia akan bertolak ke Ipoh on 5am besok . Makin jaoh lahh saya dengannya . Semoga you pergi dan balik dengan selamat yea syg .

Mr.Cina Bukit still dekat luar pergi dinner . Please cepat balik yea . Jangan na merayap jaa . Besok na kerja kan syg . Have enough rest oke syg ?

Thats all :)
Iloveyou all and i miss you so badly Mr.Cina Bukit and Tengku Azhani :)

Persoalan ?
Tolong bantu saya untuk dapatkan 3D Bowling game yang percuma boleh ?

Read more ...

PERSOALAN HIDUP ...

Good Night to all my peeps :)

Today lisz pergi Klinik Kesihatan Pasir Gudang bahagian Klinik Pergigian . Kenapa ? Sebab sakit gigi lahh . Pergi jumpa doctor and doctor sahkan memang dah bengkak dan bernanah . Macam-macam doctor cakap . Tapi satu apa pon ta faham . Just tunggu untuk next appoinment on 27th October 2011 nehh jaa . Gila seksa dengan keadaan membengkak ini .

Lisz dah makan ubat seperti yang diminta dan Tengku Azhani serta Mr.Saifulizan sentiasa mengingatkan tentang pemakanan ubat-ubat pemberian doktor tadi . Ubat memang ta sedap tahu ta !

Tidak pernah lagi lisz sakit gigi yang macamni taw . Hm ! Apa sehh !

Besok kerja macam biasa . Banyaknya persoalan diminda ini yang masih ta terjawab . Terlalu banyak persoalan taw ta . Lisz sentiasa keliru dengan tindakan dan kemahuan diri lisz sendiri . Maafkan lisz telha mengecewakan sesiapa yang berada disisi lisz selama ini yea .

Segala persoalan yang diajukan pastinya terjawab suatu masa nanti . Mungkin belum tiba masanya sekarang . Tapi yakin lahh . Setiap persoalan pastinya ada jawapanya . Cuma menantikan waktu  dan detik jawapan itu terungkap sahaja . Sabarlahh menanti yea sygkuh :)

Beritahu kamu bahawa :
Masih terbuku dihati ini persoalan mengenai keikhlasan dan ketulusan kamu menerima diri ini seadanya .

Read more ...

Musuh dia ?

Hm . Blogger . Thank you to pembaca yang sudi jenguk , singgah dan reading my belogg buruk nehh . Rasa dihargai sangat sebab ada pembaca yang setia dan masih ada yang tidak jemu-jemu memberi komen dan meninggalkan jejak anda selepas menerjah belogg buruk Lisz nehh . Terima kaseh yea .

Silent Readers ? Ouch ! Tidak tahu siapa , tetapi ? Lisz ucapkan bebanyak terima kasih jugak sebab selalu rasa ingin tahu untuk next and next post entry belogg nehh . But so sorry entry untuk setiap kalinya adalah kurang menarik untuk dibaca sebab lisz tada idea . Masa teringin na berblogging macam-macam idea keluar . Bila dah sign in untuk new post , idea sume hilang entah pergi ke mana .

Lisz sedih dengan tindakan dia . Boleh ta kalau Lisz dah tank join futsal sebab dia ? Kalau lahh dia dah tank main futsal sebab lisz , so better lisz surrender dulu . Sebab dia lagy penting untuk team futsal ini berbanding lisz . Mengalah atau mengundur bukan bermakna kita tewas . Tapi lebih baik ''disisimu ku terdiam seribu bahasa...'' macam lagu tema belogg buruk nehh . Kalau main pon sama jaa rasa seperti disisihkan . Satu team tapi disisihkan macam apa dahh . Mintak bola pon tank bagi . Apa sehh macamtuh ? Hm ! Seriously dah tawar hati na main futsal lagyy .

Lisz memang kasar , biadap , bersikap kurang ajar , bermaki-makian dengan dia . Tapi itu semua bersebab dan sumenya adalah perkara lepas . Dia dah dapat kehidupan yang seperti yang dia impikan apa . Dia ada life dia and lisz ada life lisz . Lisz ta ganggu dia pon lahh . Dia buat lisz macam musuh ! Apa sehh ?

Tak tahu kenapa na post entry nehh . Sebab rasa geram sangat . Tapi itu hak dia . Lisz nehh siapa dan apa kan pada nya . Its up to you lahh na anggap lisz nehh apa . Semua yang berlaku ada hikmahnya . Ta salah kan kalau kita still boleh berkawan dan bertegur sapa . Hina sangat agaknya lisz pada pandangan dia . Jijik sangat agaknya lahh kan . Rasa tersenyum bila tengok orang lain boleh care dan berkawan dengan ex-ex mereka semula . Berkawan tiada masalah kan ? atau memang diri ini dah tada langsung sebagai kawan padanya ?

Its okay . Apapon , lisz rasa dah tiba masanya untuk Lisz buat apa yang patut lisz buat . Just postif thingking yang sememangnya dia bahagia dan selesa dengan kehidupannya yang baru . Lisz just mampu doakannya . 

Maafkan diri ini dengan apa yang terjadi sebelum ini . Be profesional oke . Lisz ta pernah diminta untuk menjadi musuh atau menjadikan anda musuh di dalam hidup ini . Kita hanya lahh manusia biasa yang sering melakukan kesilapan samada sedar atupun tidak sedar .

Curret Mood :
Orang akan tetap blame kita tanpa henti ke ? Mengecewakan betol :(

Read more ...

Monday, October 17, 2011

This song lyrics ...

Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Note untuk mereka :
Hayati setiap perkataan lirik ini . Ianya adalah sungguh bermakna dari saya buat si dia yang pernah disayangi dan masih disayangi . Segalanya menjadi ''Kenangan Terindah'' buat selamanya :( Tidak mungkin dapat aku padamkan segala yang terindah ini .

Read more ...

Berjalan-jalan :)


HELLO :)
Peace be upon you yeah .

This time hangout dengan mom dan adek . Pergi Taman Universiti , ngeteh dekat Habib and then Karaoke di Diva . Then a bit shopping barangan dapur di Tesco pula .

Penat and so tired then , Belanjakan barang-barang untuk adek balik hostel . 21-24 Oct nehh adek akan pergi ke Pulau Pinang . haha . Dia mewakili under 15teen untuk bermain Bola Jaring Sekolah Sukan Negeri peringkat Kebangsaan disana . Good Luck adek ! Rajin-rajin training taw . Nanti kakni masukkan duit untuk adek pergi sana . Sayang adek ketatketat and iloveyou adek syg :)

Thats all :)
Good Night , Sweet Dream and sleep tight :)

Na  berkongsi yang :
Saya sangat sayangkan FAMILY saya taw ta !

Read more ...

Thursday, October 13, 2011

Salah jika berkawan ?

Lisz rasa geram dengan someone nehh . Salah ke kalau kita terus jadi kawan walau hakikatnya kita dah ta boley bersama ? Jangan belagak sgt lahh bila jumpa dan berhadapan dengan aku . Apa sehh sampai hina sekali kau pandang dan layan aku . Aku tahu silapnya dtg dari aku . Tapi ta salah  kalau kita terus berkawan apa ?! Hidup sombong sgt ponn ta boley jugak lahh derr . Aku respect kau , tapi kau ? Hm . tape lahh . Aku just mampu doakan kebahagiaan kau jaa lahh kay . Kalau kau profesional , kau ta macamni lahh . Ta salah kan kalau kita terus berkawan kalau dah memang tada rezeki utk kita bersama semula .

Mood untuk si dia :
Aku kecewa sgt dengan diri kau selepas aku lepaskan kau pergi . Teramat sedih dan kecewa dgn tindakan kau pada aku selepas apa yang berlaku antara kita .

Read more ...

Wednesday, October 12, 2011

Blogging is my life away

Salam dan Hello to all peeps :)
A very nity night okay . Sweet dream and sleep tight like me . hehehe .
Do mimpi lisz taw taw . Flying kiss goes to your cheeks !

Blogging is my life away ? Yess , absolutely true ! Macam anda semua jugak kan ? Boleh ke hidup tanpa blogger nehh especially for those yang memang kaki blogging lahh kan . Is that true ? So gimme five and my blog are my everything okay !

So lisz baru balik dari netball training at Stadium PG . Almost 2days dah dekat stadium termasok semalam Friendly Match dgn MAKSAK team from Johor . Memang terbaik lahh ! They play saved ! 

Rasa tercabar dan sedih dengan orang disekeliling lisz nehh . Blogger , blogger dengar ta rintihan hati lisz nehh . Tada kau aku ta tahu na mengadu dekat sapa wehh . Hope that blogger boleh setia dgn Lisz macamana Lisz boleh beribu kali ganda setia dgn you taw my blogger .

Tengku Azhani , i miss you so badly sygs ! You dekat Kl jaga diri baik-baik oke . Dia the one yang selalu care , pedulik dan kesa about lisz . Banyak support dan seorang yang teramat matured dalam segala pemikiran dan keadaan . I love the way she treat me as her someone girl . i want more than that syg . hehehehe .

Mr.Saifulizan , apa sehh yang berlaku antara kita now ? kata Teman Tapi Mesra . Tapi ta semesra dulu kan ? i miss the past of part of kita taw ta . How about you syg ? My heartbeat nehh semakin melukakan lisz dan always buat lisz sedih . Why ? Jangan macamni lahh syg . Saya happy bila bersama awak taw ta . Awak akan tetap ada dengan saya ta ? Hm . Saya tank hilang teman sehebat awak syg ! Jangan pergi dari hidup saya ! Please okay ?

Lisz rindukan mereka-mereka yang sentiasa ada dgn saya dan Lisz sayangkan durang semua taw ta . Hope that abgkuh syg , Abg Salam sehat hendaknya di nun jaoh disana . To syukur , si keding , just waiting yeah . Hadiah ta beli lay nehh . Byk sgt komitmen nehh . Hope faham oke ? To kawan-kawan lain yang always alert about me , Zulfakar , Cha Sulaiman , Ej Gilerr , dan lain-lain lagy .

TAKZIAH to abg Razman yang jaga East Module GK Project ! Him mom passed away . Berikan sumbangan dengan sedekahkan Al-Fatihah kepada arwah ibunya yang nun jauh disana tuh . Tuhan lebih menyayanginya abg . Letting her go okay ?

Banyaknya cakap ? Mata dah nantok . Engat na update lagyy . Tapi masa tidak mengizinkan pulak . Masa untuk tidur dah nehh . Besok na kerja kan .

I love you so much to everyone !

My task :
Masih kusut dan buntu utk mengenalpasti apa kehendak dan kemahuan diri sendiri ini .



Read more ...

NEW of NLAD ?


My NEW hair style :)

So apa komen semua ?
OK ke KO ?
Honest taw ? Jangan tipu taw ?
Finally Lisz berjaya jugak cut my hair sampai pendek mcmni .
Tunggu punya lahh tunggu kan .
Asek-asek style cendawan butang jaa kan .
So na try something new tok ubah style rambut pulak .
Itu pon sebab ada azam dan new life dari Lisz .
Wish me luck and doakan yang terbaik buat Lisz .

Persoalannya :
Sesuai atau kelakar atau sedap ta mata anda-anda semua memandangnya ?
hihihihi .

Read more ...

Monday, October 10, 2011

Arghhh ! Sucked !

I HATE YOU !

Will always untuk MENGHADAPI segalanya tentang you !

Sucked but i have to it !

Teruskan permainan hidupmu dengan sepuas-puasnya !

Hypocrite much !

There's nothing i want more !

Good Night and Sweet Dream .

Byebye :( !


This is suitable for you :
Kau akan dapat balasan dengan apa yang kau buat . Understand ?

Read more ...

Tuesday, October 4, 2011

MY HEARTBEAT

A full name of my HEARTBEAT are :

Mohd Saifulizan Bin Misman
and
Tengku Azhani Tengku Hasan

They are my full electric now . Please don't take both of them from me . I can't live without them . Watch out if anyone trying to take them from me oke ! They MINE forever and be always in my heart everlasting :)

My HEARTBEAT , I just wanna you to know that i am ,
akan selalu sayang , rindu , cinta dan kasihi anda berdua till my last breath .
i'm PROMISED you sayang !

Love has nothing to do with what you are expecting to get , it's what you are expected to give which is everything .

For you see , each day Iloveyou more . Today more than yesterday and less than tomorrow !

My Question :
Are both of you will always be by my side and be always keep me inside your heart ?

Read more ...

NETBALL TOURNAMENT

Just for your info :

MISC Netball Tournament at Port Klang , Selangor on 1 -3rd October 2011 . We are not the winner , but just only at Second Place with 7-6 score stated with Jabatan Laut Selangor and the third place are come from ALAM , Melaka . Congratulations to the all participants including our team from Johor . There is no picture to upload . Just view at my Muka Buku , '' Laurel Lesly Lisz '' as a display name above . The day was so enjoyed much . Best damn thing ! I want more and more !

On these December , kena standby untuk bermain mewakili MMHE , Petronas Tournament . One week training at Bangi nanty . But macamna dengan kerja ? Taktahu lahh sehh . Tapi yang pasti Lisz akan tetap pergi jugak . hehehehe .

* Si Keding Syukur . dah beli apa yang dah di deal that day ? Bila na bagi ? hehehehe . Actually , lisz ta buy apa-apa taw . But nty lisz bagy saguhati . Boleh kan keding ? Bukan lupa tapi ta berkesempatan lahh .

* 3days ta meet him . I miss him so much . But at the same time , dia buat Lisz sedey ! My Mr.Cina Bukit , do you miss me ?
* Nice to meet you Tengku Azhani , my new partner . I love both of them !

Tahu tak ?
I love to playing netball so much !

Read more ...

For someone .

Beginnings are scary. Endings are usually sad, but it’s the middle that counts the most.

A sad thing in life is that sometimes you meet someone who means a lot to you only to find out in the end that it was never bound to be and you just have to let go.

Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction