Friday, October 12, 2012

Hello , EVERYONE !

Assalamualaikum dan selamat sejahtera Lisz ucapkan kepada semua . Apa khabar my dear friends and peeps ? You all semua okay ta ? That's good lahh if you all sihat walafiat dan baik-baik saja . Rindunya Lisz kat semua especially dekat belog Lisz yang dah lama sangat Lisz ta belai kan . Suddenly rasa so sad sebab ta berkesempatan diri ini na menaip dan update belog kesayangan Lisz nehh . I miss you so badly MY OFFICIAL BLOG !

Lisz so busy much . Banyak sangat kerja na buat . Lisz seorang jaa kan yang incharge bahagian safety untuk this company . I've no choice , need overtime until 10pm . Tired sangat-sangat even kerja ta berat mana . Hanya buat pemantauan dll .Sometimes , rasa best keja malam sebab sangat relax daripada siang hari . Standard lahh kan . Kata pon kerja . Kerja apa yang ta penat kan ? As a boss pon penat jugak kan .

Bermacam-macam yang berlaku dlam kehidupan Lisz akhir-akhir nehh . Sedih , happy , ketawa dan banyak lagi perasaan yang ada . 3 in 1 . Lisz sentiasa kott cuba tabah dan sabar untuk semua dugaan dan ujianmu Tuhan . Lisz redha dengan semua ini . Ada hikmah kan disebalik semua ini . Im just REDHA . Tapi kadang-kadang Lisz ada juga minta untuk bagi Lisz sikit ketenangan dan sokongan untuk Lisz teruskan kehidupan ini walau pada hakikatnya Lisz tak mampu ! For sure , Life is not easy as you think !

Lisz rasa macam na lari jauh-jauh . Tiada seorang pon yang na faham diri Lisz nehh . Liz buntu dan kusut lahh . Na buat-buat kuat tapi lemah sebenarnya . Na tunjuk-tunjuk bahagia tapi sebenarnya sedih . Hm . Lisz harapkan yang terbaik dalam hidup . InsyAllah kalau Lisz sentiasa berdoa dan berusaha pasti Lisz berjaya kan kecapi apa yang Lisz mahukan .

Tahu tak ? Lisz sayang semua yang sentiasa ada disisi ini . Lisz sayang semua yang selalu dan sentiasa bagi Lisz semangat dan sokongan pada Lisz . Lisz sangat cintakan keluarga Lisz . Lisz cintakan my best partner Mushy . Lisz cintakan team Greater's 8 yang selalu kepoh-kepoh dekat Whatsapp tuh . Ya Tuhan ! Lisz sayangkan mereka semua sangat-sangat ! Tolong jangan rampas mereka dari hidup Lisz heh ! Please ! Lisz mohon sangat sebab Lisz tak mungkin mampu untuk teruskan hidup nehh tanpa mereka semua ! Lisz sangat cintakan mereka sangat-sangat ! Please GOD !

Sedih sangat dengan apa yang berlaku . Semoga Tuhan sentiasa ada untuk kita semua yea . Cukup lahh setakat disini . Sayu sangat hati ini . Lisz tak nak kehilangan orang Lisz sayang . Lisz na buat yang terbaik dalam hidup Lisz . Apa yang lebih penting Lisz nak bantu mak dan ayah Lisz . Lisz tak nak mereka susah-susah untuk keluarga lagi . Pray for me yeah . I will for that . I'm promise !

Enough yeah . My friend , just go for your dinner okay . Take care of yourself . Don't be naughty boy and girl .

Tak lupa pada PMR Candidates :
Good Luck and Do your best ! You can do it ! Cayouk-cayouk !
Semoga berjaya dengan cemerlangnya okay !

Selamat malam yea semua . Have a sweet and nice dream . Tengok bintang yang berkelip kat luar tuh , ingat lahh Lisz dekat sini yee . I love you all so much . Thank you so much ! Goodbye .
Read more ...

Thursday, August 23, 2012

HAPPY EID MUBARAK :)


Wahh ! Lamanya Lisz tak update blog nehh kan . I'm busy much lahh peeps . Banyak perkara nak dibuat . So many outstanding work has not settle yet . Beraya dengan rumah yang tak siap nehh lagi . Huhh ! Tension okay ! Till now rumah masih bersepah , berserabut dan tukang tuh tak siap-siap buat kerja lagi . Geramnya !

Tahun nehh takda lahh nak beraya sakan . Taktahu nanti macamna keadaannya bila ada tetamu yang datang . Omg ! Banyak woo nak dikemaskan lagii . Anyone yang sukarela nak tolong kami ? Hiihi .

Di kesempatan ini , although no face to face , do not shake hands , but hearts was close to saying sorry for any mistake , Minal ‘Aidin wal Faizin' , apologize and unseen . I hope that sesiapa pon dapat memberi kemaafan dengan hati yang tulus ikhlas yea . Lupakan yang lama , mulakan yang baru .

Hah ! Sesiapa yang banyak buat salah dan dosa dekat aku tuh apa lagi tunggu ? Cepat mintak maaf !
Lisz pon bukan jahat or kejam sangat taknak memaafkan orang . Hishh ! Korang baik dengan aku , aku berkali ganda lahh respect and baik dengan korang . Lisz tak suka bermusuh . So tak perlu ada rasa takut or malu nak bertegur or minta maaf dekat Lisz nehh . Hihihi .  Siapa makan cili terasa pedasnya .

Im just being myself dan lisz hanya lahh manusia biasa yang sering melakukan kesilapan samada sedar ataupun tidak sedar . Maafkan Lisz yea peeps .

Okay lastly , I wish you ALL a very happy and peaceful Eid . May Allah accept your good deeds , forgive your transgressions and ease the suffering of all peoples around the globe . A very Happy Eid Mubarak peeps :)
Read more ...

Sunday, August 5, 2012

15 Days Ramadhan


A very good morning everyone . How are you today ? Happy fasting for you all today . 
Hope that puasa hari ini dilaksanakan dengan cemerlangnya . Well done !

Lisz tak pergi shopping untuk raya lagi tapi saja nak upload gambar shopping sebab nak bercerita tentang diri nehh tiada semangat nak bershopping . Sebab ? Boleh baca entry semalam kalau nak tahu . Nak bawa adik bongsu shopping pon takda semangat . Tapi dah janji nextweek memang kena bawak dia pergi shopping untuk raya . Sempat lagi kan ?

Hm . Bulan puasa nehh kerja bertambah lahh penat dibuatnya . Jalan jauh sangat dan yang bekerja didalam MMHE sahaja yang tahu . Kan kan ? Alhamdulillah sepanjang bekerja tada lahh niat nak buka puasa sebab penat . Esok seperti biasa walkabout dan meeting lagii . Merungut sikit lahh nehh , boring attend meeting time bulan puasa sebab tak dapat makanan . Hihihi .

Lisz nak further study . Nak sambung degree . InsyAllah ada rezeki Lisz dapat sambung belajar lagiii . Nak dapatkan Green Book tapi tak cukup pengalaman bekerja lagiii . Nak attend yellow card triple S course pon belum dipanggil-panggil lagi . Sentiasa berdoa nehh nak miliki semua tuh supaya lepas nehh dapat duduk relax dan miliki gaji yang memuaskan . Gaji sekarang pon alhamdulillah OK , tapi tak salahkan kalau kita nak yang lebih baik ? I'll for that . Btw , Thanks to God :)

Every sunday routine : Sekejap lagi nak kemas rumah , jemur pakaian , follow mom hantar service kereta dan hantar adik bongsu tuhh  balik Kluang naik bus dekat larkin bersama kawannya . 

* Mushy not with me start yesterday and today . Turn dia balik Taman Molek bersama keluarga tercintanya . 

* Sangat tak suka dengan hypocryte people yang didepan keluarga pura-pura suci , belakang ? 
Cakap orang bukan main sedangkan darah daging sendiri berganda-ganda teruk daripada DIRI aku ! 

That's all . No comment lagii .
Read more ...

Saturday, August 4, 2012

Bad mood now .

Mushy vs Shumy

Hah ! Ini lahh dua manusia yang selalu bergaduh dan terus bergaduh . Hish , cakap untuk diri sendiri nehh . Hihihi . Dari bangun tidur tengok handphone baru nehh tiada apa-apa call or notification pun dari Mushy , dia terus mengamuk dan naik marah dan marah terus . Menyirap sangat ! Tahu kenapa ?

Sebab dia nehh memang pantang kalau dah ditidurkan Mushy , then bila bangun tengok Mushy takda dekat sebelah , hah ! Habes lahh menyinga ! Dah lahh tada kat sebelah tadi sebab Mushy kerja , then sedar dari tidur tengok hp tiada apa-apa pon . Huhh ! Naik temperature nehh . Mengamuk lahh apa lagii .

Kalau dia tak suka tetap akan tak suka lahh ! So jangan buat ! Now nehh malas nak pandang hp lagii . Mushy call berkali-kali , dia takkan angkat dan takkan reply message sampai rasa dia dah betul-betul cool . Sakit hati dan sakit otak kott dengan sikap dan kerenah dia nehh kan . That's the real me lahh . Mushy lahh yang hanya mampu tahan dengan sikap buruk dia nehh . Tahu ?!

Malas nak cakap banyak . Dia memang susah nak dijaga . Terima lahh dia seadanya . Nak berkawan dengan dia mesti berhati kental , sabar dan tabah sebagaimana yang Mushy dia buat untuk sentiasa tackle dan pujuk dia sampai dia benar-benar OK . Itu hebatnya Ema Malina dia . Apapun akan Musy buat untuk dia . Beruntungnya lahh kan . Hihihihi . 

Mood raya tahun nehh 15% sahaja sebab banyak yang outstanding lagi . Buat renovation rumah terbengkalai . Rumah dah macam puaka . Bersepah dan berselerak gilaa dan dipenuhi dengan barang-barang . Serabut  pale otak ! Tukang rumah dah bawak lari RM14 000 tanpa siapkan rumah yang hanya dah buat 30% sahaja . Balance belum dibayar habis . Another RM 4, 000 . Jiran sebelah turut jadi mangsa , dah bayar RM 13 000 tanpa ada apa-apa lagi . Barang langsung tak nampak ! Tukang melayu pulak tuh . Boleh bagi cadangan tentang ini tak ? Tukangnya masih disekitar pasir gudang dan isterinya adalah operator di kilang mak . Boleh bantu saya , comment yeah .

That's all . Not in the mood nak shopping raya . Next week mungkin with Mushy :)
Read more ...

Sedap , Steamboat !


Berbuka puasa bersama Greaters 8 Team and my lovely mom , lil sister and my love Mushy .

Makan dah banyak sangat dan masing-masing menonjolkan bakat dlm bidang masakan .

Berat badan nehh dah semakin bertambah meskipun di bulan puasa . 
Niat nak kurus entah tercapai pon tak tahu lahh kalau dah jumpa makanan kerja nak melantak jaa !

1st day steamboat dekat Seri Alam with my family , SODAP ! RM 18.00 .

2nd day steamboat dekat Sedap Gila , Taman Gaya , TAK SODAP ! RM 20.50 .

Boleh bandingkan harga dan kesedapannya okay dan sila cuba lahh .

* Nak pergi Rawa Steamboat Restaurant tapi ramai cakap Non-Halal . Confiusing !
Senang tak payah makan lahh kalau ragu kan ?

Nice and happy day with them and i do love them forever . 

That's all :) Byebye .
Read more ...

Birthday gift !


See , see and see gambar diatas nehh . Wahh ! I'm happy much sebab dapat hadiah nehh daripada Ema Malina binti Md.Yunos . On my birthday last 1months ago dia menghadiahi sebuah telefon bimbit Samsung SIII kepada Lisz . Tersenyum lebar lahh Lisz nehh taw . Hihihihi .

Thank you so much yeah my lovely Mushy sebab bagi hadiah yang memang Lisz idamkan before . * Niat nak tukar hp dah dijadikan kenyataan oleh my love Mushy . It was so surprise lahh ! On Mushy birthday Lisz bought two items for her . Kasut futsal Nike Gato and seutas jam tangan Casio sahaja .

Opps ! My mushy pon dah ada handphone baru juga lahh . Now she use Samsung Galaxy SII . So , we are a new of Samsung user . Still in process untuk mengodeh-godeh hp lagi . Biasa lahh , kami langsung tak pernah guna Samsung hp kan . Susah kott but best gilaa !

Mushy suggest either iPhone 4S or Samsung . But ramai suggest Samsung are more better and Samsung top of gadget market now . Screen size pon bigger then iPhone . Harga pon tak jauh beza . Sama sahaja . What ever it is , apa-apa handphone pon Lisz tak pernah kesah asalkan boleh call dan texting . Its enough . I'm not the one yang suka membazir beli handphone mahal-mahal . It will waste my money !

That's all . I love my new handphone . Thanks again my love Mushy for the birthday gift ! I love you will never end :) * Teringat Si jahat hati busuk muka tembok Ex-Girlfrie yang pernah belikan hp untuk Lisz utk present and then dia beritahu orang lain that Lisz kikis dia minta belikan hp tuh dan mcm lagii . Stupid much ! Belagak konon-konon kaya tapi kenyataannya TIDAK ! Memalukan !
Read more ...

Friday, July 27, 2012

Happy Fasting to everyone :)


Read more ...

Tuesday, June 19, 2012

My '' ANNI '' Day

HAPPY ANNIVERSARY HEARTBEAT !

Oh My dear Emma Malina Md Yunos (Mushy) ,

May every hour of every day be blessed with shining gift of joy . 
A dream to share together , A memory thats forever , A promise that ''the best'' is yet to come . 
May your future bring more of the same and your love remain strong and true .

No one else would understand our relationship ,
and no one else in this world understand me the way you do .
You are truly a blessing from God .

In our anniversary , i want you to know that you're still the one who is everything . 

I could ever hope for the one I love with all my heart and soul .

Thank you for being my partner , spouse , lover and friend sayang .

Anni date : 19th June 2012 .

We know each other start from 2005 until now with so many rintangan dan dugaan . Haha .
Keep stay forever and everlasting yeah !

HAPPY ANNIVERSARY FOR 3YEARS 4MONTH NLEY !
Read more ...

Wednesday, June 6, 2012

Wedding invitations

From left : Effa , Adek Lynn , Sweety mom , ME , Adek Eyqa and Abg Adeff .


Peace be upon you guys . Hihi . Look at picture above . Cumil-cumil mereka kan . Termasuk Lisz . Cewahh ! Angkat bakul sendiri nampak . Hahaha . Just kidding . Lisz wore green Baju Kurung sebab tema wedding nehh hijau . Konon nak sama lahh kan . This time kami-kami nehh dijemput datang ke Majlis Perkhawinan abg Miss Emma Malina tuh . Abang dia dan pasangannya yang bernama Jijie . Sis Jijie look so beautiful taw . Gambar dgn pengantin tiada sebab taktahu dekat siapa gambar tuh . 

Harap kalau ada pon confirm Lisz dah upload taw . Hihi . Cik Emma Malina kita tuh kan wore baju kurung serta bertudung taw . Manis lahh hai dia masa tuh . Tak percaya boleh tengok sendiri bila-bila . Dekat FB pon ada . Manis + cumil taw .

To pengantin baru Abg Zarlie dan Sis Jijie yang cantik :

Selamat Pengantin Baru yea . Semoga jodoh berkekalan sehingga ke anak cucu . Must be strong dalam apa jua keadaan taw . Congratulations bro and sis !
Read more ...

Thursday, May 31, 2012

I'm being tired much ?


Hm . Lately I've been tired and uninspired . Why ? Ini semua disebabkan Lisz melayankan sangat perasaan dan kepenatan ini . Lisz mesti mengeluh bila terasa teramat penat sebegini . Huhh ! Rasa macam nak tidur dan tak perlu bangun lagi untuk hadapi apa yang bakal berlaku pada keesokan harinya . Hishh ! Mulut Lisz jahatnya . Tak baik kan macamtuh . Dah nama kehidupan kan . Kena tabah , sabar dan hadapinya dengan senyuman macam lagu yang Awi Rafael dendangkan ketika di konsert mania minggu ke-2 tuh . It was so meaningfull song for me . Yeah !

Nowadays kerja Lisz just banyak menghabiskan masa dengan aktiviti walkabout disetiap module dekat platform tuh . Penatnya ! Kesana-kemari Lisz kena pergi . Hm ! Macamna heh nak atasi masalah nehh ? Lisz safety dah lahh seorang jaa . Kenapa ada yang masih taknak faham Lisz nehh ? Hm . Sedihnya . Kadang-kadang takda masa nak tengok or melawat staff-staff Lisz buat kerja . Im so sorry to our staff sebab tak dapat nak monitor you all disebabkan masalah yang macam nehh . But , im sure i'll try my best untuk jaga and monitor korang sebaik yang mungkin . Hope that Lisz akan sentiasa bersemangat untuk perform dalam bidang kerja nehh . Aminnn .

This night nak pergi dinner steamboat dekat RAWA Restaurant's with family dan bakal abang ipar Lisz , his name Rasikin or abg Ikin . Dia baru balik daripada Offshore then come untuk belanja kitaorang makan . Hm ! i'm jealous much bila tadi kaka balik bawak NEW Canon Camera bought by her boyfriend tuh ! Jelesnya lahh hai ! Tada pon orang nak belikan Lisz macamtuh .

Okay lahh . There's nothing else i can say . Mood now tak best langsung . Argggghhhh ! I'm feel like to cry now . Bila heh mood nehh nak okay . I don't like this feeling lahh ! Taknak dan takkan pernah mahukannya ! Everyone , please don't make me feel like this . I'm getting weak .

Doakan agar Mushy cepat sembuh dari demamnya . Aminnn .
Read more ...

Sunday, May 27, 2012

I Don't know why ?


Sedihnya Lisz akhir-akhir nehh . Lisz taktahu nak buat apa lagi . Lisz tak tahu nak mengadu dekat siapa lagi . Kenapa ada jaa orang nak buat Lisz sedih ? Kenapa dia tak mahu faham Lisz langsung . Apa lagi yang kurang dan apa lagi sebenarnya yang masih Lisz tak tahu ? Penat sangat Lisz sabar dan tahan lahh . Lisz dah tak sanggup . Lisz dah tak mampu  Lisz dah memang tak kuat . Menangis jaa lahh yang Lisz akan mampu dan perlu lakukan untuk melepaskan segala-galanya . Penatnya Ya Tuhan !

Kadang-kadang Lisz cuba bertutur dengan perlahan dan baiknya . Tapi feedback yang menyakitkan Lisz dapat . Orang cakap Lisz terlalu keras kepala . Ego yang sangat tinggi . Terlalu ikutkan hati , perasaan dan kehendak diri sendiri sahaja . Adakah itu benar tentang diri ini ? Hm . Entah lahh . Sebab orang yang menilai dan nampak , Lisz terima apa sahaja mereka kata . Ini diri Lisz , kadang-kadang luaran tak bermakna dalaman pun turut sama kan . Orang sekeliling yang mungkin kenal dan tahu siapa diri ini sebenarnya .

Dalam hubungan sentiasa ada masalah . Itu lahh Nurul Lizainy Ahmad Daud . Mesti ada yang seronok kan bila tengok Lisz sedih dan pasti ada yang turut simpati bila Lisz sedih . Tidak semua manusia berhati mulia . Yang sentiasa cemburukan dan dengki dengan diri ini , pergi lahh kau jauh . Lisz langsung tidak pernah akan menganggu hidup kau . Masih banyak lagi yang harus diselesaikan dalam hidup ini . Tidak perlu untuk Lisz sibuk-sibuk tentang orang lain . Waste my time , foe sure !

Ouchh ! Tolong faham diri ini boleh tak . Tolong dengarkan rintihan diri ini boleh tak ? Lisz nak menagis sekuat hati now . Nak lepaskannya ! Sedih yang sangat menyakitkan . Jangan hukum diri ini jika silapnya datang daripada dirimu sendiri . Jangan hukum diri ini jika puncanya datang dari dirimu sendiri . It's enough ! 

Berterus-terang memang adalah yang terbaik . Lisz tak pernah paksa awak untuk saya . Terima saya seadanya . Layani kerenah saya seadanya . Jika diri ini bukan pilihanmu , lepaskan dengan baik caranya . Lisz mohon dan merayu . I'm so sad much friend's !

Read more ...

On this weekend .


Hm ! This life was so conflict lately . Why ? I don't know why . But i'm sure there must be something behind all this complicated . Always be in positive thinking Nurul Lizainy Ahmad Daud .

Almost two days ago Mushy are not with me . She very busy with her family in getting his brother's marriage ceremony this week and next week . I'm home alone and do draw and coloring my Safety Poster with my sweety mom . Sambil bosan berblogging lahh Lisz nehh . Internet dah tak jam macam dulu sebab sekarang dah pakai Streamix . Dulu ? Pakai P1WIMAX . Lembab sangat sebab sini kurang ada coverage .

Lisz baru sahaja balik dari Gelang Patah pergi jemputan perkhawinan My Head safety department dekat Mmhe tuh , Mr. Jimmy dan pasangannya si gadis comel lote tuh  duduk bersanding diatas deco pelamin yang sangat cantik dan menarik . Selamat Pengantin Baru yea boss ! Bersama tadi ialah K'Nora , Syukur si keding , My cuties adek Lynn , Apek , Yam dan adiknya , Fazli , Fadhli , Ali dan ramai lagii woo .

Besok kerja macam biasa . Lisz dah mula penat bekerja taw . Sekarang nak kejarkan green book dulu then insyAllah ada rezeki Lisz nak melangkah jauh pulak . Hihihi . Sebagai permulaan kena bersusah-payah dulu kan .   Doakan Lisz yea . Hm ! Baju baru Lisz tak boleh pakai lahh esok sebab tak muat ! Grrrr ! Lisz dah gumok okay . Weight now 61kg . Ada sesiapa nak challenge ? Hehehehe . Ohh , TIDAK ! Any idea ?

Got to go now . Hope that segala yang diimpikan menjadi kenyataan . Lisz hilangkan tension nehh . Kusutnya lahh hai . Ada tak orang yang bermacam-macam fikir macam Lisz berfikir nehh heh ? Hope tak ada lahh kan . Rasa nak pecah pale otak nehh . Lisz sentiasa harapkan yang terbaik dan sentiasa berusaha untuk mengubah sikap dan diri ini kepada yang lebih baik . Aminn .  I miss you all people whose always be around me to support and care of me . Thank you <3
Read more ...

Late Posting .

Birthday songs first :
Happy Birthday to you , Happy Birthday to you , Happy Birthday to My Mushy , Happy Birthday to you !

For my girlfrie , who helped me define my life , your birthday is an exclusive day for me to let you know that I Love you . To see you happy on your birthday is all I desire . I hope you get whatever you wish for . May you get success in all you do . May your birthday remind you of yesterday's stories , today's fortune and tomorrow's dreams . May God bless you on this special day . I hope we stay together , forever . InsyAllah .

Birthday present dah dapat kan ? I apologize for only giving you a gift a pair of Nike Gato futsal shoes and a Casio watch . That's all i can give . I'm so happy much to see you wear that things . Thank you sebab hargai dan menggunakannya walaupun ianya tidak seberapa pun .

Again , semoga panjang umur dan murah rezeki . Dua hari jadi mangsa tepung dan pelbagai jenis air oleh budak-budak tempat kerja and Greater's 8 futsal players on night birthday . Hahahaha , BEST ! 

Happy Birthday sweet 23rd my lovely :B
Read more ...

Sunday, May 6, 2012

She is the one !


Okay , this is my last entry untuk kali nehh . Look at the picture below . Ouchh ! Awesome . She’s only can be my Heartbeat , Miss Emma Malina binti Md.Yunos | Mushy . I spent all my life time just only to be with her . I do to think , to experience and to be nice as a best ever partner to her .

Sayang , hear this songs lyrics :

Let me tell you that I love you and i never wanna wrong you ,
Take my hand baby , come go through with me .
Let me tell you that  i miss you and i never wanna lose you ,
You’re my heart baby , my life is incomplete without you .
Please be mine forever .

This is special just only foe you sayang . Suka duka Lisz bersama dia . Lisz sentiasa doakan kejayaan , keselamatan , kesihatan dan segalanya yang baik-baik untuk dia yang tersayang . Tiada lagi insane lain yang sehebat dan standing dia hadapi kerenah , sikap dan diri Lisz yang serba kekurangan dan buruk nehh  . I’ll love you until my last breathe sayang . I don’t care what will other people say . This is not your life , respect me who i am . Thank you !

Good Night peeps . Sweet well and sweet dream J
Read more ...

My Graduation Description

HELLO everyone ,
Wahh ! I’m so happy much sebab finally dapat jugak Lisz luangkan sedikit masa untuk update blog nehh . Thanks to God lahh . Sebelum itu , I would like to ask you all , How’s life ? Everything okay dan sihat-sihat belaka kan . I’m sure that . Ouch ! Silent stalker yang jahat ! Lisz tank tahu langsung pasal kau . Go away dan tak perlu sibuk-sibuk nak baca entry or posting aku okay . Tak payah nak sibuk-sibuk tahu tentang aku . Tapi aku yakin kau akan kepoh utk bukak blog aku jugak kan . Ahhh ! Pergi mampos sama kau ! Hidup aku , aku punya SUKA ! Blog aku , aku punya HAL !

Marahnya Lisz kan . Itu lahh geram sgt dgn silent stalker yang macamtuh . Jeleskan Lisz lahh tuh . Hahahahaha * Ketawa jahat nehh . Mulut aku , apa kau kesah !

Okay . Let me story you all about my Graduation Day on 28th April 2012 . It was so nice and special day to me . Rasa bangga akhirnya dapat jugak berjalan di atas pentas mengambil segulung scroll dan dilihat dengan senyuman oleh kedua ibubapa yang tersayang serta Mushy , kaka dan my liltle brother yang turut memberi sokongan pada Lisz . Happy sangat-sangat . Alhamdulillah akhirnya majlis graduation berakhir dgn baiknya .
Mom , Ayah , Mushy , Kaka , Alang , Achik dan Adek :
Lisz dah konvo dan dah dapat keputusan yang memuaskan walaupun Lisz tak dapat anugerah pelajar cemerlang setiap kos . Maafkan Lisz yea ! Anie sayang semua !

Lisz cuma dapat 4 Pensijilan Academic Awards untuk 3 kali sahaja dapat 4.00 flat setiap semester . 1 lagi pointer 3.91 pada semester 4 . Semester lain Lisz just mampu peroleh 3.50 keatas sahaja . Total CGPA Lisz hanya peroleh 3.82 . Hope that Lisz dapat pengecualian bayaran balik pinjaman MARA yang Lisz pinjam time study dulu . Harap sangat .

Rasa puas sangat setelah penat belajar kita diiktiraf dengan setiap majlis konvokesyen yang diadakan . Dapat rasa macamna pelajar-pelajar yang lepas yang dah habis belajar tuh kan . Lisz datang lambat , dapat lahh pakai Jubah yang bersaiz besar . Saiz L okay . Lucky Lisz tinggi kan . Tak nampak besar pon jubahnya . Lisz berjubah biru berselepang dua berwarna kuning bagi pelajar yang memiliki CGPA 3.50 ke atas . Bangga sangat dapat sarung pakaian tuh walaupun ianya hanya disewakan buat majlis tersebut sahaja .

By the way , Lisz nak say thank you so much pada my parents , my mushy and my lovely siblings yang hadir dan temankan serta dorongan dan sokongan yang diberikan . Tak lupa pada grandma Lisz yang duduk kat Masai tuh juga sudi untuk ikut our family untuk sertai Lisz konvo . Jutaan terima kasih yang tidak terhingga Lisz ucapkan . I love you all more than you love me lahh !

Tidak lupa juga kepada kengkawan yang said CONGRATULATIONS pada Lisz . Geng-geng safety di MMHE , especially safety-safety di Gumusut Kakap Project . Rakan-rakan seperjuangan sekalian . Thanks yeah foe the wishes !

Its enough maybe . Cakap banyak sangat dah nehh . Seronok dan gembira tidak terkata . Rugi kalau kita tak pergi konvo taw . Seriously i’m talking to you . Doakan Lisz hope that Lisz Berjaya untuk teruskan lagi perjuangan Lisz untuk menimba ilmu diperingkat Degree pulak akan datang . Lisz nak kemajuan yang lebih besar dari sekarang nehh . Lisz akan berusaha untuk terus maju , InsyAllah !
That’s all . Thanks you all J
Read more ...

My Graduation Day II


Hello ! Post entry lagi nehh . Banyaknya gambar kan . Biasa lahh orang gila gambar nehh kan . Mana-mana boleh jaa nak bergambar . Hihihi . TETT ! Di atas tuh gambar –gambar outdoor semasa Lisz kat Terengganu bersama family selepas Majlis Graduation selesai . Apa lagi , berjalan-jalan kami sekeluarga di Negeri Terengganu Darul Iman tuh .

Our location merata tempat . Ate SATAR dan Roti Keramat yang popular dekat Terengganu . Satar was so delicious food that you must to eat . Keropok Lekor also . You’ll find these two most important food at Terengganu Darul Iman . 

Our next location ialah kami sekeluarga pergi ke Gambang Water Park , Kuantan . Wahh ! Best gilaa okay . Rugi tak pergi . Foe adult RM 21.90 per person and RM 14.90 foe children . Pergi lahh beramai-ramai  kerana ianya memang menyeronokkan ! A very nice and great day we have !

What you waiting foe ?
Read more ...

My Graduation Day I

Read more ...

Saturday, March 31, 2012

Kami ke PERLIS !


MASKOM Netball Team from Melaka .

Lisz and our team from Melaka went to Perlis on month of March this year . Tarikh tak ingat dah . This is about 3 days we stay at Puspanita Homestay Negeri Perlis tuh . Selesa dan kemudahan mudah untuk didapati . 
Actually this is a UNIMAP Netball Tournament . Ada kategori masing-masing . Lisz dan Emma diimport bermain untuk katgori IPT team MASKOM (Majlis Sukan Komuniti Malaysia) . Players yang lain pula dari Sekolah Sukan Negeri Melaka . Mereka perfom dengan baiknya . 

Finally , Maskom team just got 2nd place kalah dengan Uitm Shah Alam yang majoriti all players nya dari players Malaysia dan negeri . Tahniah diucapkan lahh yea ! 2 Team from THO , sekolah adik Lisz bermain di bawah 18thn , masing-masing berjaya dgn cemerlangnya ditempat pertama dan ketiga . Tahniah adik !

To Maskom lecture , thanks sebab sudi import Lisz dan Emma yea . Seronok dapat jugak merantau ke Negeri Perlis . Bershopping sakan dekat Padang Besar . Walaupon tiada yang speacial mana pon kt Perlis , ianya menyeronokkan . 12 jam lebih tuh nak ke sana . jauh bangat ! Bayangkan Lisz naik bus dari Perlis pukul 6 pm sampai ke P.Bandar Pasir Gudang pukul 9 am besoknya . Lama ouhh ! Ticket price is RM 77 per person . Nasib baik dapat elaun , tiket pegi balik di sponsor . Kalau tak jangan harap lahh kan .

Hahahaha . That's all . Goodbye , Jumpa lagi Negeri Perlis !
Read more ...

NEW stripe dress !

People look at me below :


Hahaha . I'm laughing much . Finally i got this beautiful stripe dress from her .
Who is she ?
Dia adalah Miss Ema Malina bt Md.Yunos aka Mushy yang cute miut tuh .

Selalu jalan-jalan nampak bermacam-macam fesyen dress . One day tuh terjatuh hati bila tengok dress nehh . But ta beli pon . Sebab no cash money . Nak withdraw money , but masa tuh dah kol 12 am kan . Mana boleh kuwakan duit . If CIMB Bank can lahh , itu pon after 12.30 am katanya . Just forget it . Sedapkan hati , tape lahh , nanti jumpa yang lagi cantik kott .

Besoknya , Valentine's Day . Lisz tak sambut pon . Cuma teringat . hehehe . Lisz bangun dari tidur nampak ada sekotak hadiah yang menarik inside my messy locker tuh . Cepat-cepat bangun dan ambil kotak tuh . Gambar hadiah nehh ada dalam posting Lisz yang lepas-lepas . Boleh tengok kalau nak .

Lisz baru jaa sekali pakai dress nehh masa keluar dengan mushy . Dia paling tak suka kalau Lisz beli baju baru dengan dia atau dia belikan , Lisz rasmikan dengan orang lain . Huhh , kena akur lahh Lisz .

Cantik sgt taw dress tuh . Mushy beli untuk shumy . Terima kasih yang tidak terhingga yea sayang ! Nanti beli lahh dress lagi heh . hehhehe . I love you Mushy !
Read more ...

Thursday, March 1, 2012

Our team at MMHE !


Hello everyone , what’s up ? Everything okay right ? I’m too here . See the picture above . Ouch ! That’s my heroes for Efficient Technology Sdn Bhd company at Mmhe . Lisz work as a safety promoter for this company at Mmhe . Our company just only have 15 manpower and below . Nampak kan ? Masing-masing bertopi puteh dan bukan general workers . That’s why ada yang kata staff-staff Eftech nehh sombong-sombong . But i don’t think so . Don’t judge people by its cover . Agree ?

All the Eftech staff nehh sporting gila babi . Lisz sayang mereka semua even sometimes mereka pernah buat Lisz sedih or whatever else . I’m being happy bekerja dgn mereka sbb mereka semua adalah pekerja y bersatu dlm satu team dan senang utk menerima arahan walaupon Lisz adalah yang paling termuda diantara mereka .Habes project nehh nanti Lisz taktahu akan terus bersama company nehh lagi or tidak . InsyAllah kalau ada rezeki , adalah kan . Lisz pon maseh muda dan maseh byk y harus dipelajari lagi . I want to do the best , foe sure !

Thank you abg-abg yang selalu jaga dan mendidik Lisz sepanjang mula berkhidmat  sehinggalah sekarang . It’s mean a lot to me . Be nice to me and i’ll more than to you .
Read more ...

Monday, February 27, 2012

Lama tak tengok movie !


Yesterday Lisz watching this movie dengan Mushy , Kaka , Ikin dan Keding after pergi wedding pretty girl Wanie dan Abg Pian . Best gilaa this movie . TERBAIK ! Tak percaya ? Pergi tengok sendiri lahh .

Before balik we all dinner dekat Sentosa area bubur tuh . Lisz makan sup gear box dengan kaka . Yang lain makan set bubur . Sedapnya lahh hai ! Gendang-gendung tali kecapi , kenyang perut suka hati . hehehe . That's all . I'm happy much and thank you !
Read more ...

Girl Wedding Day :)

Salam buat pengantin , 
SELAMAT PENGANTIN BARU Si Kacak Abg Pian dan Si Cantik Manis Wanie !
Semoga berkekalan hingga ke anak cucu hendaknya .

Pengantin lelaki yang sempoi gila bila bersanding . Macam tak khawin jaa kata pasangannya . hehehe . Si pengantin perempuan yang sangat jelita pakai apapun cantik walaupun simple .

Here's sending you my blessings to say may your wedding bring you endless joy and everlasting happiness .
Read more ...

Friday, February 24, 2012

I'm so fucken confused !


So many things running through my mind . I don't what to think , what to feel . I just keep replaying the memories over and over , always afraid they're going to fade away and every time , my heart flutters as if i'm there . I'm only disappointed when i come back to reality and remember . It's already happened and these are just memories once again . What do i do now ?

I need some time off for myself . I'm so confused . About everything . I don't know who to talk to .

I really want to love somebody . I do . I just don't know if its possible forever and ever .
As i has been posting to my Facebook wall just now .

Macam-macam yang Lisz fikirkan untuk hidup nehh . Friends , help me . Give me an idea please . Hoping that Lisz dapat selesaikannya dengan cara yang baik dan orang lain dapat menerimanya dengan tabah dan sabar . Just accept me for who i am friends .

I want to buy new big house but still in searching foe the better one . My friends complaining that Lisz langsung dah tank join member-member , hangout or lepaking with them . Cit-cat and other else . I'm so sorry much my friends . I doesn't mean it . Bila free insyAllah Lisz will spent my time with you all okay .

Adakah ini sebab nak jaga hati dan perasaan orang yang tersayang ? I don't know lahh . Maybe are the best answer . I'm just only can quite and keep it . Only God know what i'm feel and i can't explain it to you .

I haven't cried in awhile , i guess it was about time i did . Why do i let this bother me still , it really shouldn't have that much , but i don't know i just let myself be happy and optimistic and it ends up just making me sad in the end .

It is better to have loved and lost than never to have lost at all .
Love makes life so confusing , but would you want to live without it ?

The whole day today was so tired much . Tonight have Futsal Friendly at Sports Prima on 8.15 pm .
I'm still not in the mood at all . Give me the spirit ! That's all .
Read more ...

Thursday, February 23, 2012

My current mood : Sadness !


SAD ? Kenapa word SAD yang came out jadi title posting malam nehh ? Hm . I’m being sadness right now . So many kind of sad . The most important is all the sadness came from others that make me wanna to cry on . Who care ? Hah ! Just leave me a supporting message , its enough maybe .

Firstly , I’m being sad because of my family matters . I’m still not in the mood to hangout with them . I don’t know why . I’m still not in the mood to stay up together with them . Maybe because of the shouting-shouting on that day make me felt angry and i don’t want to involve with them for awhile until i’m getting better lately .

Yang keduanya adalah disebabkan Lisz kini jauh dengan orang yang tersayang . Rasa jauh sangat bila dia tidak disisi nehh . Tapi itu yang harus Lisz lakukan . I need and we need to do that untuk kebaikan masing-masing dan bukan untuk kepentingan masing-masing . Lisz kena cuba belajar untuk jauh daripadanya walaupun hakikatnya Lisz ta mampu dan ianya amat menyeksakan . Aku sayang kau ! SEDIHNYA !

Third sebab apa ? Hm . I’m sad sebab Lisz tak mampu buat keputusan untuk diri sendiri . Kenapa heh ?
Buntunya . Kusutnya . Pening  dan tertanya-tanya . Huhh !

Kenapa heh Lisz jady macam nehh ? Sebab apa ? I don’t know why . But in the other side , Lisz happy dengan hidup dan apa yang ada sekarang . Cuma certain perkara diatas buat Lisz jadi imcomplete . Mereka sangat lahh penting dalam hidup nehh .

Hope pagi esok Si Gadis Pencinta Aneh nehh bangun dengan penuh semangat dgn pemikiran yang baru dan bernas . I’m praying foe that . Guys , please pray foe me yeah . Thank you so much J

Time to sleep now . Coverall merah belum di iron lagi . Esok kena bangun awal sebab nak breakfast dulu dgn  Mushy before pegy kerja . Beg dan barang-barang yang lain pon kena siapkan sendiri kejap lagy . Banyaknya ! Merungut pulak kan sebab selalu dah biasa bangun pagi tinggal mandi dan sarung baju sebab semuanya telah disiapkan oleh Mushy sayang Lisz yang comot tuh . Berdikari lahh Cik Lisz !

No more to write here . Damn sadness . I miss you Mushy and I love my Mushy as i do before !

Good Night and Sweet Dream as well as can . Bye-bye . Wassalam !
Read more ...

Tuesday, February 21, 2012

I'm tired of being sick !

Again , Flu and sneezing come back !

Ouchh ! I'm tired of being sick . Sebab ianya buat Lisz getting weak . Hope cepat baik dan tak mahu demam . This is because of hujan kan ? But , weather today is hot and no rain at the evening . Lisz ta basah kuyup lagi lahh untuk hari ini . Alhamdulillah . Kerja seharian Lisz pada hari ini segalanya berjalan lancar dan masih ada yang pending .

About this my blog buruk nehh , ramai yang kini dah baca and tertanya-tanya tentang diri sebenar pemilik blog ini  . What kind of girl is she ? This is my real life , im share it here and just only at this blog nehh Lisz will tell your guys a little big about my whole life and this is a all about my life . There is no force to people like my blog . If you don't like it , just click close button on the top on your page and clearing your history page quickly .

Macam-macam dugaan , rintangan dan halangan sepanjang hidup sehingga ke hari ini . I'll always strong sebab adanya seorang insan yang akan selalu ada disisi Lisz samada pada waktu senang , susah , suka dan duka . I'll cry sebab rasa sangat beruntung masih ada insan yang macam dia sanggup terima Lisz apa adanya . Dia yang terbaik dan akan jadi yang terbaik terpahat dihati dan hidup ini . Lisz takn lupakannya . She means alot to me . A girl that i mean is Emma Malina bt Md.Yunos , my girlfrie forever ! I don't care what will other people say , i'm just being myself and step on my own two leg to growth up !

I'll stop here sebab time's up ! Need take a bath first and having a dinner with my lovely family . Today Mushy back to their home . Everything kena buat sendiri . I'm trying to do all that by myself without pertolongan dia . Harus belajar berdikari kan ? That's all for today . Thank you and i love them so much !
Read more ...

Friday, February 17, 2012

Kemarau kini berganti hujan .


Selamat Malam Si Gadis Pencinta Anehh nehh ucapkan kepada semua . Semoga semua sehat walafiat hendaknya . Alhamdulillah Lisz masih diberi peluang untuk terus bernafas meneruskan hidup ini dengan semangatnya bersama insan-insan yang disayangi . 

Kemarau kini sudah berganti dengan limpahan air hujan akhir-akhir nehh . Panas yang teramat sangat sebelum nehh . Finally , hujan turun melimpahnya di petang hari pula . Cuaca yang tak menentu membuatkan Lisz terpaksa bertukar-tukar perancangan bergantung pada kesesuaian cuaca .

Beberapa hari yang lepas Lisz update status dekat FB , '' Saya semakin sibuk dengan kerja dan bersukan ''. Training futsal yang tak henti-henti , netball training kesana-kemari dan segala pertandingan yang disertai . Tiada langsung masa untuk Lisz berehat , bersuka-ria , bershopping dan sebagainya . This month langsung tiada shopping sebab balik kerja dah penat terus pergi tidur . Itu lebih baik . Lisz tak boleh kalau tak cukup tidur . Lebih tidur tape , jgn kurang tidur . Matilahh !

Kerja sekarang semakin membaik . I'll say okay untuk semuanya . Cuma mungkin terlalu penat berjalan sebab terlalu banyak activity safety yang Lisz kena join like walkabout setiap hari . Lisz cover empat-empat module platform . Project pun menanti ke penghujungnya . What ever it is , Lisz enjoy dengan kerja Lisz now walaupon ianya sangat mencabar .

I would like to say word BYE to Kak Ann from PFCE company yang dah pon berpindah ke Sime Darby P.Gudang atas urusan kerja dan peluang pekerjaan yang dinanti-nantikannya . Rezeki kak ann kan dapat kerja yang jauh lebih baik daripada sekarang . Tahniah kak ann ! Dont you worry kaka , Lisz and the other girls here will always remember you kaka . Kami akan selalu sayang dan rindukan kaka Ann yang kecil dan cumill nehh . Opps ! Khawin jangan lupa jemput okay .

I wishing you a very Happy Birthday to abg Zikri bin Sukardi , my Project Coordinator here . Wishing you a happy and prosperous birthday and a sweet night of birthday dreams . May today be filled with sunshine and smiles , laughter and love . Be and do the best in your life abg . Again , Happy Birthday abg Zikri !

Malam nehh sepatutnya Lisz pergi Futsal training dekat Majidie . But tidak pergi sebab my Mushy get fever . I'm felt the same too . hehehee . Mengada kan ? No lahh , Lisz tired much dan so many things yang Lisz perlu siapkan malam nehh . Maseh ada lagi kerja-kerja yang outstanding yang perlu disettlekan . Hope coach and others will not complaining kerana ketidakhadiran kami pada latihan malam nehh . I'm so sorry girls .

That's all foe today . Time rajin banyaknya update . Sorry readers sebab tak everyday updated . I've not enough time to look up this belog . Stop here okay . Iloveyou all and will always miss my belog . Thank you :)

I love you Mushy dan semoga cepat baik daripada demam yea :0
Read more ...

Futsal Tournament

Gambar-gambar sepanjang perlawanan :


                                     Team Name        :  The Greaters Eight I and The Greaters Eight II .
                                     Location              : Danga Futsal Centre , JB .
                                     Result                  : The Greaters Eight II kalah penalti di suku akhir .
                                                                    The Greaters Eight I kalah bertanding dlm kumpulan .

Note :
The Greaters Eight II dibarisi oleh Emma , Abg , Lisz , K'Mira , K'Azie , K'Chik dan Goal Keeper oleh K'Ijah . Kami kalah penalti di suku akhir bertemu team pemain sukma Johor pada keputusan 0-0 dan penalti 3-1 (The Greaters Eight) . Nice game and mungkin bukan rezeki team kami nak menang kali nehh . InsyAllah kami akan cuba yang terbaik utk masa akan datang ! Doakan kami :)
Read more ...

Apabila Mushy bertudung versi WAJIB ?


A big smile from me to her . She's cute right wore tudung ?
Siapa pon yang pakai tudung pasti kelihatan cantik kan ? Sokong tak dengan Lisz ?
* Lisz tak kata untuk memuji diri sendiri pon . Just saying that . Orang kata kan . I'm copy that .

Pakai tudung memang wajib sebab wajibnya menutup aurat . But , kami belum bersedia sepenuhnya .
Kami bakal pakai tudung untuk menghormati sesuatu event or tempat-tempat yang tertentu .
InsyAllah jika dibukakan pintu hati , bertudung lahh nanti . hehehehe . Aminn .

Note : 
This time Mushy dipakaikan tudung oleh Lisz . Macam-macam ragam Mushy . Saja dengki dia pakai tudung Ala-ala Yuna nehh sebab tahu dia tak biasa pakai tudung yang jenis macam nehh . Hehe , I love you Mushy :)
Read more ...

Surprised !

This is a Valentine's Day present i got on 14th Feb 2012 .

Okay let me share it here . Hah ! Lisz got this two kinds of hamper from someone that we call people . The red box one gave by my Mushy and the other one gave by Abang Salleh , Technician from my company pada tiga hari yang lepas bertarikh 14th February 2012 .

Si gadis pencinta aneh ini menyambut Valentine's day ke ? Opps ! Totally i'm not . Tiada sambutan untuk Hari Kekasih pon yang patut diraikan pada tarikh tersebut . It just a gift from them . It just a little Valentine's Day word yang hanya terpapar sekadar perhiasan . 

Hadiah pertama adalah kotak yang berwarna merah tuh . Sebuah kotak yang penuh dengan gambar-gambar love yang kecil di setiap ruangnya . As your information , kotak merah itu my Mushy buat sendiri taw . Graphic Designer kan . Kreatif yang teramat sangat Mushy nehh . Cantik sangat . Kotak berwarna merah yang menarik disertakan dengan sepasang Long Stripe Dress yang Lisz idam-idamkan dan sekuntum bunga ros hidup berwarna merah yang menjadi inspirasi disetiap sambutan ulangtahun bagi Lisz . Surprised yang betul-betul buat Lisz terharu dan ianya WONDERFULL , Joy of love !

The other one yang Purple hamper tuh pula adalah pemberian saguhati daripada Abg Salleh . One of technician from company Lisz . He told me that , hadiah tuh memang dia nak bagi Lisz sebelum dia bertunang pada 15 Feb hari tuh . Ta sangka Lisz dapat hadiah tuh daripada abg Salleh . Dont you worry abg , Lisz senantiasa doakan agar jodoh abg dgn tunang abg tuh berkekalan selamanya . Khawin mesti jemput Lisz datang okay . Dalam hamper tuh ada 3 items that are Ferrero Rocher Chocolate , sejambak bunga ros merah dan Teddy Bear cumil berwarna merah jambu warna kegemaran kaka Lisz , Sis Ayu .

Thank you so much to both of you sebab ingat Lisz dan sudi bagi Lisz hadiah tersebut . Ianya sungguh bermakna buat Lisz . Bersyukur ke hadrat Ilahi sebab masih ada yang sudi untuk beri Lisz something kejutan yang istimewa macam nehh . Again , thank you so much to Mushy and Abg Salleh !

Note : Lisz tersenyum saat terima hadiah nehh espeacially dengan Red Roses tuh . TQ so much !
Selamat menjadi tunang orang yea Abg Salleh . Congratulations abg Salleh !
Read more ...

Thursday, February 2, 2012

The whole day today .


A very good evening everyone and salam 1 Malaysia .
How are you boy and girls ?
Semoga semakin hari semakin membaik segala yang anda lakukan ok .

Today Lisz goes to work dengan mood yang seperti biasa lahh .
Dihantar selalu pergi ke kerja oleh Mushy by her motorcycle after selesai breakfast bersama .
Lepas jaa dari gate Mmhe , Lisz kena hantar sms macam nehh dekat Mushy :
'' Mushy , shumy dah masuk taw . hehehe '' .
Itulah rutin harian yang mesti dilakukan oke .
Dutch Lady Chocolate , Milk or strawberry flavor mesti kena minum pagi-pagi .
Tak minum akibatnya kelaparan dan batery body getting weak . * Macam HP jugak kalau tak charge kan .

Now this rasa macam nak fever . Tapi Lisz susah nak demam kott . How many years already Lisz tak demam . Sakit lain senang jaa datang . Headache akhir-akhir nehh benar-benar buat Lisz tension . Lama sangat tak kena pening kepala yang macam nehh jugak . Nak pergi klinik tapi capitall M lahh (malas) . Lisz tak perlu risau sebab Mushy senantiasa ada disisi nehh jaga Lisz . Boleh macamtuh ?

Oke , panjangnya Lisz bercerita hari nehh kan . Malam nehh ada sesiapa nak join Lisz main futsall tak ? Lets go babes ! Malam nehh team Lisz ada friendly dengan team dari Hospital Sultanah Aminah (Hsa) dekat Mount Austin pada pukul 9pm . Futsal such as the best sport that i would like to spent with . Come enjoy us and play futsal together !

* Mushy cepat balik ! Shumy pening kepala dan lapa sangat dah nehh !
That's all foe today . Thank you .
Read more ...

Tuesday, January 31, 2012

Day III : Hangout .


Three times already posting about Hangout nehh . Sebab Lisz ada snap picture semasa hangout tuh kan . So simpan masuk hard disk jaa buat apa . Siapa nak tengok kan ? Sini lahh tempat post yang terbaik kott . Macam blogger-blogger yang lain jugak kan . Clap your hand kalau setuju oke ?

Nak promote nehh , cantik tak seluar kodroi pink Boot Cut Lisz tuh ? hehehe . Lisz beli dekat Johor Premium Outlet (JPO) jugak . Dekat butik GAP . Tapi seluar tuh high cut , Lisz tak boleh nak tight in seluar tuh pakai dengan belt taw . Haishhh . Sebab dah suka sangat , Lisz test , muat then terus pergi kaunter bayar . Mesti semua tertanya-tanya kan kenapa warna pink ? hehehe . Minat tetiba , tak suka ? hah . dah beli dan dah pakai dah pon . Mushy kata cantik !

I Love them so much lahh okay . Fullstop !
Read more ...

Day II : Hangout .


Miss Lisz dengan si comott Mushy nehh , hangout lagii . * Don't be jelous heh !
Wahh , berjalan-jalan jaa lahh kan . Mana ada Lisz , situ lahh ada si comot nehh kan .
We're always together lahh , everytime , everywhere and every second .
Lisz wore new glasses beli dekat Vincci Johor Premium Outlet (JPO) Senai tuh .
Cantik tak glasses tuh ? Tak cantik takpe lahh . Dah beli pon .
Thanks Mushy sbb selalu ada disisi Lisz . Jaga dan sgt pedulik tentang apa sahaja mengenai diri ini .
Nanty bawak shumy jalan-jalan lagi heh ? I love you more Mushy :)
Read more ...

Day I : Hangout .

Miss Lisz hangout dengan mereka-mereka yang tersayang nehh . 
My Mom , si comot Mushy , Adek , My lil sister and her boyfriend and my lil boy .
We all pergi birthday party dekat Masai then terus pergi main Bowling at Leisure Mall .
Hangout yang sungguh menyeronokkan sebab siapa strike akan dibayar RM1 oleh pemain-pemain yang lain .
hehehehehe . BEST sangat dan Lisz nak lagii lahh !
Read more ...

Monday, January 23, 2012

Already gone !


APA yang Si Pecinta Aneh ini cuba sampaikan ?

Di tahun , impian dan azam baru yang hampir-hampir musnah . Apa yang sudah berlaku tiada guna untuk dipertikaikan . Penyesalan menyelubungi hidup . Be strong boy and girl . Yang dah berlalu usahlah dikenangkan . Mulakan dengan yang baru . Buang yang keruh dan ambil yang jernih . So upset much .

Hidup Si Pencinta Anehh nehh semakin huru-hara . Kekusutan , kebingungan , kesedihan , dan bermacam-macam perasaan yang wujud dihati dan hidup ini . Satu persatu yang berlaku . Lisz hanya mencari sesuatu yang pasti untuk kita miliki . I'm not strong enough . But i've tried all my best in this wonderful life .

How many days already still fighting dengan Mushy . Tak tahu kenapa dan harus bagaimana lagi untuk selesaikannya . Berbincang sudah tiada keserasian . Segalanya adalah bertentangan antara satu sama yang lain . Bila nak habis ? Lisz memang keras kepala . Susah nak mengaku kalah sebab rasa diri tak bersalah . Cuba untuk sampaikan dan pahamkan dia dengan apa sebenarnya yang Lisz mahukan dalam relation dan hidup nehh . Tapi , im failed ! Apa harus Lisz buat ? Buntu sangat !

* Maafkan Shumy okay . I'm still loving you all the time of my life . Rasa sunyi dan sepi bila Mushy tiada disisi . Maafkan shumy sebab tak pick up call or reply text mushy . I'm not in the mood . Fikir baik-baik apa yang dah berlaku . Happy Anniversary syg . NLEY forever okay !


Belated Happy Birthday to my TTM , Mr.Saifulizan bin Misman !
Sweet 23rd Years old on 18.01.2012 . May God bless you .
I'm wishing you best of luck dear :) HB Boy !

Selamat Malam semua dan mimpi yang indah-indah yea . Bye and wassalam .
Read more ...

Thursday, January 12, 2012

Dihari ini .


My NEW Bucak's life !
Si little infront , Shumy Junior (2nd) gave by Lisz to Mushy and back is a Bucak gave by Mushy to me .
Cumill kan mereka ? Tidak complete tidur ini tanpa mereka . Kami menjaganya dgn baik ! I love it !

Hi to everyone here , how are you girl and boy ?
Everything gonna be okay right ?
I’m wishing you a very good night and sweet dream yeah as always .

I’m gonna do something tonight . But , i’m not in the mood now . I’m feel so hungry , bored and tired much . Sleep are the better way maybe . hahaha . Gumok lahh jadinya . I don’t want GUMOK ! Go go away from me okay .

How’s work today ? Opps ! Lots and lots of work lately . Work is work right ? I’m just done what i need to do and settle it immediately as much as i can . I’m always tried to be a hardworking worker to perform very well in this Safety and Health field . Wish me best of luck okay supaya Lisz berjaya dengan cemerlangnya . Aminnn .

Mushy going back home late today . Overtime kan nak cari duit lebih . Rajin dia bekerja . Hope Mushy dapat kecapi dan capai apa yang Mushy idam-idamkan selama ini hasil usaha dan kerja keras dari air tangan sendiri . Cayok-cayok Mushy !

This New Year Lisz dah dapat Medical Card yang ditunggu-tunggu selama nehh dari pegawai insuran yang Lisz ambil . Lisz ambil insuran Prudential BSN siap ada savings lagi . Tak rugi . Anyone yang berminat boleh tinggalkan pesan okay . Lisz boleh explain kebaikan dan faedah yang bakal anda dapat melalui insuran nehh . Dengar dulu baru buat keputusan .

Semalam , Mushy bought gelang-gelang cantik dekat Bazar Karat untuk Lisz . Wahh , happy nya Lisz dapat gelang-gelang tuhh . It was so nice to wear you know . Material yang digunakan pon baik dan tidak leceh untuk dipakai . Murah but berkualiti . Boleh pergi sana lahh cari yea kalo mahu . Btw , thank you so much Mushy foe the gelang okay !

Enough for today . Truthly , I miss My Mushy , my Ttm , my Bff and all my dearest friends are knowing me . Sincerely , i love them so much more than mereka love me . hehehehe . Lisz tank hilang mereka semua . You’ll always in my mind forever till my last breathe . I’m promised you !

Have a nice day tonight and Mushy come back cepat ! *Now this  ready untuk kena marah sbb tak mandi lagi nehh . Hehehe . Makan pon belum lagii . How is it ? Hm , Bye to all .
Read more ...

Tuesday, January 10, 2012

AGAIN , ON LEAVE !


Hi ! Everyone here . * Step for awhile here .
Good Night , Sleep tight and Sweet dream okay .

Today Lisz tak pergi kerja . Sick leave , Headache sangat-sangat ! Woke up around 6.15am , suddenly kepala sakit dan langsung tak boleh bangun . Grrrr ! Ask my sister tolong picitkan kepala nehh . Ingat dah okay sikit . Kuatkan diri untuk pergi bathroom mandi , but failed ! Pitam dan langsung tak boleh berdiri . Baring then plastik standy dekat tangan sebab nak muntah + angin yang tak keluar-keluar . Huhh ! Dah lama sangat tak kena headache yang macam nehh . Finally ... Lisz tak pergi klinik dan sebagainya pon . Just ate Ponstan (Ubat tahan sakit) . Hope besok tak pening macam nehh lagii . 

Mushy settle kan Lisz dulu before dia pergi kerja . Breakfast together , urutkan kepala and tinggalkan pesanan before dia pergi kerja . * Beruntungnya lahh kan Mushy jaga Shumy bagai menatang minyak yang penuh . Dia akan do everything untuk Lisz taw . Thank you so much Mushy ! Ada ke yang sanggup nak jaga Lisz macamana my Mushy jaga Lisz ? hahaha . Iloveyou more lahh Mushy <3

Hah ! Si Gadis Pecinta Pelik nehh dah dapat Card Matrix dan handkchif kesayangan dia taw . Bertahun-tahun lamanya akhirnya orang yang ambil dua barang Lisz tuh dah rela hati memulangkannya balik . Happy gilaa Lisz taw ! Hak penjagaannya dah bertukar milik okay !

Lisz harapkan yang terbaik dalam hidup 2012 nehh . Moga-moga Tuhan yang maha Esa tunjukan lahh yang terbaik untuk Lisz , Mushy dan yang tersayang . Aminn :)

Lisz sangat sayang anda semua taw . Jaga diri baik-baik heh .

Love begins with a smile, grows with a kiss, ends with
a tear. When you were born, you were crying and everyone
around you was smiling. Live your life so that when you die,
you're the one smiling and everyone around you is crying.

Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction