Tuesday, January 31, 2012

Day III : Hangout .


Three times already posting about Hangout nehh . Sebab Lisz ada snap picture semasa hangout tuh kan . So simpan masuk hard disk jaa buat apa . Siapa nak tengok kan ? Sini lahh tempat post yang terbaik kott . Macam blogger-blogger yang lain jugak kan . Clap your hand kalau setuju oke ?

Nak promote nehh , cantik tak seluar kodroi pink Boot Cut Lisz tuh ? hehehe . Lisz beli dekat Johor Premium Outlet (JPO) jugak . Dekat butik GAP . Tapi seluar tuh high cut , Lisz tak boleh nak tight in seluar tuh pakai dengan belt taw . Haishhh . Sebab dah suka sangat , Lisz test , muat then terus pergi kaunter bayar . Mesti semua tertanya-tanya kan kenapa warna pink ? hehehe . Minat tetiba , tak suka ? hah . dah beli dan dah pakai dah pon . Mushy kata cantik !

I Love them so much lahh okay . Fullstop !
Read more ...

Day II : Hangout .


Miss Lisz dengan si comott Mushy nehh , hangout lagii . * Don't be jelous heh !
Wahh , berjalan-jalan jaa lahh kan . Mana ada Lisz , situ lahh ada si comot nehh kan .
We're always together lahh , everytime , everywhere and every second .
Lisz wore new glasses beli dekat Vincci Johor Premium Outlet (JPO) Senai tuh .
Cantik tak glasses tuh ? Tak cantik takpe lahh . Dah beli pon .
Thanks Mushy sbb selalu ada disisi Lisz . Jaga dan sgt pedulik tentang apa sahaja mengenai diri ini .
Nanty bawak shumy jalan-jalan lagi heh ? I love you more Mushy :)
Read more ...

Day I : Hangout .

Miss Lisz hangout dengan mereka-mereka yang tersayang nehh . 
My Mom , si comot Mushy , Adek , My lil sister and her boyfriend and my lil boy .
We all pergi birthday party dekat Masai then terus pergi main Bowling at Leisure Mall .
Hangout yang sungguh menyeronokkan sebab siapa strike akan dibayar RM1 oleh pemain-pemain yang lain .
hehehehehe . BEST sangat dan Lisz nak lagii lahh !
Read more ...

Monday, January 23, 2012

Already gone !


APA yang Si Pecinta Aneh ini cuba sampaikan ?

Di tahun , impian dan azam baru yang hampir-hampir musnah . Apa yang sudah berlaku tiada guna untuk dipertikaikan . Penyesalan menyelubungi hidup . Be strong boy and girl . Yang dah berlalu usahlah dikenangkan . Mulakan dengan yang baru . Buang yang keruh dan ambil yang jernih . So upset much .

Hidup Si Pencinta Anehh nehh semakin huru-hara . Kekusutan , kebingungan , kesedihan , dan bermacam-macam perasaan yang wujud dihati dan hidup ini . Satu persatu yang berlaku . Lisz hanya mencari sesuatu yang pasti untuk kita miliki . I'm not strong enough . But i've tried all my best in this wonderful life .

How many days already still fighting dengan Mushy . Tak tahu kenapa dan harus bagaimana lagi untuk selesaikannya . Berbincang sudah tiada keserasian . Segalanya adalah bertentangan antara satu sama yang lain . Bila nak habis ? Lisz memang keras kepala . Susah nak mengaku kalah sebab rasa diri tak bersalah . Cuba untuk sampaikan dan pahamkan dia dengan apa sebenarnya yang Lisz mahukan dalam relation dan hidup nehh . Tapi , im failed ! Apa harus Lisz buat ? Buntu sangat !

* Maafkan Shumy okay . I'm still loving you all the time of my life . Rasa sunyi dan sepi bila Mushy tiada disisi . Maafkan shumy sebab tak pick up call or reply text mushy . I'm not in the mood . Fikir baik-baik apa yang dah berlaku . Happy Anniversary syg . NLEY forever okay !


Belated Happy Birthday to my TTM , Mr.Saifulizan bin Misman !
Sweet 23rd Years old on 18.01.2012 . May God bless you .
I'm wishing you best of luck dear :) HB Boy !

Selamat Malam semua dan mimpi yang indah-indah yea . Bye and wassalam .
Read more ...

Thursday, January 12, 2012

Dihari ini .


My NEW Bucak's life !
Si little infront , Shumy Junior (2nd) gave by Lisz to Mushy and back is a Bucak gave by Mushy to me .
Cumill kan mereka ? Tidak complete tidur ini tanpa mereka . Kami menjaganya dgn baik ! I love it !

Hi to everyone here , how are you girl and boy ?
Everything gonna be okay right ?
I’m wishing you a very good night and sweet dream yeah as always .

I’m gonna do something tonight . But , i’m not in the mood now . I’m feel so hungry , bored and tired much . Sleep are the better way maybe . hahaha . Gumok lahh jadinya . I don’t want GUMOK ! Go go away from me okay .

How’s work today ? Opps ! Lots and lots of work lately . Work is work right ? I’m just done what i need to do and settle it immediately as much as i can . I’m always tried to be a hardworking worker to perform very well in this Safety and Health field . Wish me best of luck okay supaya Lisz berjaya dengan cemerlangnya . Aminnn .

Mushy going back home late today . Overtime kan nak cari duit lebih . Rajin dia bekerja . Hope Mushy dapat kecapi dan capai apa yang Mushy idam-idamkan selama ini hasil usaha dan kerja keras dari air tangan sendiri . Cayok-cayok Mushy !

This New Year Lisz dah dapat Medical Card yang ditunggu-tunggu selama nehh dari pegawai insuran yang Lisz ambil . Lisz ambil insuran Prudential BSN siap ada savings lagi . Tak rugi . Anyone yang berminat boleh tinggalkan pesan okay . Lisz boleh explain kebaikan dan faedah yang bakal anda dapat melalui insuran nehh . Dengar dulu baru buat keputusan .

Semalam , Mushy bought gelang-gelang cantik dekat Bazar Karat untuk Lisz . Wahh , happy nya Lisz dapat gelang-gelang tuhh . It was so nice to wear you know . Material yang digunakan pon baik dan tidak leceh untuk dipakai . Murah but berkualiti . Boleh pergi sana lahh cari yea kalo mahu . Btw , thank you so much Mushy foe the gelang okay !

Enough for today . Truthly , I miss My Mushy , my Ttm , my Bff and all my dearest friends are knowing me . Sincerely , i love them so much more than mereka love me . hehehehe . Lisz tank hilang mereka semua . You’ll always in my mind forever till my last breathe . I’m promised you !

Have a nice day tonight and Mushy come back cepat ! *Now this  ready untuk kena marah sbb tak mandi lagi nehh . Hehehe . Makan pon belum lagii . How is it ? Hm , Bye to all .
Read more ...

Tuesday, January 10, 2012

AGAIN , ON LEAVE !


Hi ! Everyone here . * Step for awhile here .
Good Night , Sleep tight and Sweet dream okay .

Today Lisz tak pergi kerja . Sick leave , Headache sangat-sangat ! Woke up around 6.15am , suddenly kepala sakit dan langsung tak boleh bangun . Grrrr ! Ask my sister tolong picitkan kepala nehh . Ingat dah okay sikit . Kuatkan diri untuk pergi bathroom mandi , but failed ! Pitam dan langsung tak boleh berdiri . Baring then plastik standy dekat tangan sebab nak muntah + angin yang tak keluar-keluar . Huhh ! Dah lama sangat tak kena headache yang macam nehh . Finally ... Lisz tak pergi klinik dan sebagainya pon . Just ate Ponstan (Ubat tahan sakit) . Hope besok tak pening macam nehh lagii . 

Mushy settle kan Lisz dulu before dia pergi kerja . Breakfast together , urutkan kepala and tinggalkan pesanan before dia pergi kerja . * Beruntungnya lahh kan Mushy jaga Shumy bagai menatang minyak yang penuh . Dia akan do everything untuk Lisz taw . Thank you so much Mushy ! Ada ke yang sanggup nak jaga Lisz macamana my Mushy jaga Lisz ? hahaha . Iloveyou more lahh Mushy <3

Hah ! Si Gadis Pecinta Pelik nehh dah dapat Card Matrix dan handkchif kesayangan dia taw . Bertahun-tahun lamanya akhirnya orang yang ambil dua barang Lisz tuh dah rela hati memulangkannya balik . Happy gilaa Lisz taw ! Hak penjagaannya dah bertukar milik okay !

Lisz harapkan yang terbaik dalam hidup 2012 nehh . Moga-moga Tuhan yang maha Esa tunjukan lahh yang terbaik untuk Lisz , Mushy dan yang tersayang . Aminn :)

Lisz sangat sayang anda semua taw . Jaga diri baik-baik heh .

Love begins with a smile, grows with a kiss, ends with
a tear. When you were born, you were crying and everyone
around you was smiling. Live your life so that when you die,
you're the one smiling and everyone around you is crying.

Read more ...

Tuesday, January 3, 2012

HAPPY NEW YEAR , 2012 !

Assalamualaikum | Selamat Petang | Selamat Sejahtera
dan
Salam 1 Malaysia to all of you !

Hai semua , apa khabar ? Wahh di tahun baru 2012 nehh bermacam-macam azam korang heh ? Ada yang na kurus , ada yang nak berjaya , ada yang na tuh lahh , ini lahh . Hahaha . Alhamdulillah semuanya ke arah yang positif kan . Takkn negatif pulak kan ? Kalau masih ada yang berniat negatif macamtuh , padamkan lahh yea . Niat yang baik pon dapat pahala taw . Setiap niat itu kan doa . So , bersamalah kita tanamkan azam baru bersama dan berdoa lahh agar insan-insan yang tak berapa baik tuh , nakal atau degil dgn kita supaya terbuka matanya di tahun baru untuk berubah dan menjadi insan yang lebih sempurna dan dikagumi ramai . Kan kan ? Aminn .

Tahu tak apa lahh azam Lisz untuk tahun 2012 nehh ? hehehe . Banyak sangat oke azam Lisz di tahun baru nehh . Oke , dekat bawah nehh ada certain azam Lisz di tahun baru nehh :

1 . Lisz nak buat sesuatu kelainan seperti penampilan pada diri Lisz nehh . hehe .
2 . Lisz mesti kena pakai kereta pada tahun nehh .* Tapi ayah tak bagi Lisz beli kereta . Macamana ?
3 . Lisz nak simpan duit banyak-banyak dalam bank .
4 . Lisz nak buang jauh-jauh kisah lama dan tak mahu ingat mereka langsung !
5 . Lisz nak capai apa yang Lisz belum pernah dapat lagi . Cth : Nokia Lumia baru !
6 . Lisz nak berusaha hilangkan parut luka dan accident yang masih tak hilang-hilang lagi nehh .
7 . Lisz nak berusaha untuk dapat kerja yang lebih baik dan gaji yang berpatutan .
8 . Lisz nak ada Green Book untuk diiktiraf sebagai safety officer secepat yang mungkin !
9 . Lisz nak jaga berat badan dan saiz badan . hehehe .
10. Hah ? apa lagi heh ?

Tettt ! Banyak lagy tapi tak tertaip lahh . Banyak sangat nak cakap . Cukup lahh tuh kan . Hope dapat lahh Lisz capai tuh sume kan . Doa-doakanlahh yea untuk Lisz heh . Lisz sentiasa doakan untuk you all oke .

New is the year , new are the hopes and the aspirations , new is the resolution , new are the spirits , forever my warm wishes are for you , have a promising and fulfilling new year .

'' You can't change the PAST but you can make your PRESENT full of joy by learning from your mistakes done in PAST . Wishing you all a year and future full of happiness and blessings . ''

Disini Lisz ingin memohon maaf kepada semua jika ada kesalahan dan kesilapan yang telah Lisz lakukan pada  semua samada secara langsung atau tidak langsung sepanjang tahun 2011 hingga lahh sekarang . Maafkan Lisz yea dan Lisz telah pon memaafkan anda-anda semua . Kita sama-sama mulakan kehidupan baru ini dengan penuh senyuman dan ketenangan yea . Tapi , Lisz takkan pernah maafkan that Girl yang akan sentiasa menjadi kenangan HITAM dalam hidup Lisz yang pastinya ! 

I Love you all my lovely Family espeacially my mom , dad , Kaka , Alang , Achik dan Adek . 
I Love you to jugak pada Miss Emma Malina bt Md.Yunos . NLEY forever oke !
I Love you to pada my ttm , best friend forever and to all my dearest friends dekat belog nehh .

A  V E R Y  H A P P Y   N E W  Y E A R  2 0 1 2  ! ! !
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction