Monday, February 27, 2012

Lama tak tengok movie !


Yesterday Lisz watching this movie dengan Mushy , Kaka , Ikin dan Keding after pergi wedding pretty girl Wanie dan Abg Pian . Best gilaa this movie . TERBAIK ! Tak percaya ? Pergi tengok sendiri lahh .

Before balik we all dinner dekat Sentosa area bubur tuh . Lisz makan sup gear box dengan kaka . Yang lain makan set bubur . Sedapnya lahh hai ! Gendang-gendung tali kecapi , kenyang perut suka hati . hehehe . That's all . I'm happy much and thank you !
Read more ...

Girl Wedding Day :)

Salam buat pengantin , 
SELAMAT PENGANTIN BARU Si Kacak Abg Pian dan Si Cantik Manis Wanie !
Semoga berkekalan hingga ke anak cucu hendaknya .

Pengantin lelaki yang sempoi gila bila bersanding . Macam tak khawin jaa kata pasangannya . hehehe . Si pengantin perempuan yang sangat jelita pakai apapun cantik walaupun simple .

Here's sending you my blessings to say may your wedding bring you endless joy and everlasting happiness .
Read more ...

Friday, February 24, 2012

I'm so fucken confused !


So many things running through my mind . I don't what to think , what to feel . I just keep replaying the memories over and over , always afraid they're going to fade away and every time , my heart flutters as if i'm there . I'm only disappointed when i come back to reality and remember . It's already happened and these are just memories once again . What do i do now ?

I need some time off for myself . I'm so confused . About everything . I don't know who to talk to .

I really want to love somebody . I do . I just don't know if its possible forever and ever .
As i has been posting to my Facebook wall just now .

Macam-macam yang Lisz fikirkan untuk hidup nehh . Friends , help me . Give me an idea please . Hoping that Lisz dapat selesaikannya dengan cara yang baik dan orang lain dapat menerimanya dengan tabah dan sabar . Just accept me for who i am friends .

I want to buy new big house but still in searching foe the better one . My friends complaining that Lisz langsung dah tank join member-member , hangout or lepaking with them . Cit-cat and other else . I'm so sorry much my friends . I doesn't mean it . Bila free insyAllah Lisz will spent my time with you all okay .

Adakah ini sebab nak jaga hati dan perasaan orang yang tersayang ? I don't know lahh . Maybe are the best answer . I'm just only can quite and keep it . Only God know what i'm feel and i can't explain it to you .

I haven't cried in awhile , i guess it was about time i did . Why do i let this bother me still , it really shouldn't have that much , but i don't know i just let myself be happy and optimistic and it ends up just making me sad in the end .

It is better to have loved and lost than never to have lost at all .
Love makes life so confusing , but would you want to live without it ?

The whole day today was so tired much . Tonight have Futsal Friendly at Sports Prima on 8.15 pm .
I'm still not in the mood at all . Give me the spirit ! That's all .
Read more ...

Thursday, February 23, 2012

My current mood : Sadness !


SAD ? Kenapa word SAD yang came out jadi title posting malam nehh ? Hm . I’m being sadness right now . So many kind of sad . The most important is all the sadness came from others that make me wanna to cry on . Who care ? Hah ! Just leave me a supporting message , its enough maybe .

Firstly , I’m being sad because of my family matters . I’m still not in the mood to hangout with them . I don’t know why . I’m still not in the mood to stay up together with them . Maybe because of the shouting-shouting on that day make me felt angry and i don’t want to involve with them for awhile until i’m getting better lately .

Yang keduanya adalah disebabkan Lisz kini jauh dengan orang yang tersayang . Rasa jauh sangat bila dia tidak disisi nehh . Tapi itu yang harus Lisz lakukan . I need and we need to do that untuk kebaikan masing-masing dan bukan untuk kepentingan masing-masing . Lisz kena cuba belajar untuk jauh daripadanya walaupun hakikatnya Lisz ta mampu dan ianya amat menyeksakan . Aku sayang kau ! SEDIHNYA !

Third sebab apa ? Hm . I’m sad sebab Lisz tak mampu buat keputusan untuk diri sendiri . Kenapa heh ?
Buntunya . Kusutnya . Pening  dan tertanya-tanya . Huhh !

Kenapa heh Lisz jady macam nehh ? Sebab apa ? I don’t know why . But in the other side , Lisz happy dengan hidup dan apa yang ada sekarang . Cuma certain perkara diatas buat Lisz jadi imcomplete . Mereka sangat lahh penting dalam hidup nehh .

Hope pagi esok Si Gadis Pencinta Aneh nehh bangun dengan penuh semangat dgn pemikiran yang baru dan bernas . I’m praying foe that . Guys , please pray foe me yeah . Thank you so much J

Time to sleep now . Coverall merah belum di iron lagi . Esok kena bangun awal sebab nak breakfast dulu dgn  Mushy before pegy kerja . Beg dan barang-barang yang lain pon kena siapkan sendiri kejap lagy . Banyaknya ! Merungut pulak kan sebab selalu dah biasa bangun pagi tinggal mandi dan sarung baju sebab semuanya telah disiapkan oleh Mushy sayang Lisz yang comot tuh . Berdikari lahh Cik Lisz !

No more to write here . Damn sadness . I miss you Mushy and I love my Mushy as i do before !

Good Night and Sweet Dream as well as can . Bye-bye . Wassalam !
Read more ...

Tuesday, February 21, 2012

I'm tired of being sick !

Again , Flu and sneezing come back !

Ouchh ! I'm tired of being sick . Sebab ianya buat Lisz getting weak . Hope cepat baik dan tak mahu demam . This is because of hujan kan ? But , weather today is hot and no rain at the evening . Lisz ta basah kuyup lagi lahh untuk hari ini . Alhamdulillah . Kerja seharian Lisz pada hari ini segalanya berjalan lancar dan masih ada yang pending .

About this my blog buruk nehh , ramai yang kini dah baca and tertanya-tanya tentang diri sebenar pemilik blog ini  . What kind of girl is she ? This is my real life , im share it here and just only at this blog nehh Lisz will tell your guys a little big about my whole life and this is a all about my life . There is no force to people like my blog . If you don't like it , just click close button on the top on your page and clearing your history page quickly .

Macam-macam dugaan , rintangan dan halangan sepanjang hidup sehingga ke hari ini . I'll always strong sebab adanya seorang insan yang akan selalu ada disisi Lisz samada pada waktu senang , susah , suka dan duka . I'll cry sebab rasa sangat beruntung masih ada insan yang macam dia sanggup terima Lisz apa adanya . Dia yang terbaik dan akan jadi yang terbaik terpahat dihati dan hidup ini . Lisz takn lupakannya . She means alot to me . A girl that i mean is Emma Malina bt Md.Yunos , my girlfrie forever ! I don't care what will other people say , i'm just being myself and step on my own two leg to growth up !

I'll stop here sebab time's up ! Need take a bath first and having a dinner with my lovely family . Today Mushy back to their home . Everything kena buat sendiri . I'm trying to do all that by myself without pertolongan dia . Harus belajar berdikari kan ? That's all for today . Thank you and i love them so much !
Read more ...

Friday, February 17, 2012

Kemarau kini berganti hujan .


Selamat Malam Si Gadis Pencinta Anehh nehh ucapkan kepada semua . Semoga semua sehat walafiat hendaknya . Alhamdulillah Lisz masih diberi peluang untuk terus bernafas meneruskan hidup ini dengan semangatnya bersama insan-insan yang disayangi . 

Kemarau kini sudah berganti dengan limpahan air hujan akhir-akhir nehh . Panas yang teramat sangat sebelum nehh . Finally , hujan turun melimpahnya di petang hari pula . Cuaca yang tak menentu membuatkan Lisz terpaksa bertukar-tukar perancangan bergantung pada kesesuaian cuaca .

Beberapa hari yang lepas Lisz update status dekat FB , '' Saya semakin sibuk dengan kerja dan bersukan ''. Training futsal yang tak henti-henti , netball training kesana-kemari dan segala pertandingan yang disertai . Tiada langsung masa untuk Lisz berehat , bersuka-ria , bershopping dan sebagainya . This month langsung tiada shopping sebab balik kerja dah penat terus pergi tidur . Itu lebih baik . Lisz tak boleh kalau tak cukup tidur . Lebih tidur tape , jgn kurang tidur . Matilahh !

Kerja sekarang semakin membaik . I'll say okay untuk semuanya . Cuma mungkin terlalu penat berjalan sebab terlalu banyak activity safety yang Lisz kena join like walkabout setiap hari . Lisz cover empat-empat module platform . Project pun menanti ke penghujungnya . What ever it is , Lisz enjoy dengan kerja Lisz now walaupon ianya sangat mencabar .

I would like to say word BYE to Kak Ann from PFCE company yang dah pon berpindah ke Sime Darby P.Gudang atas urusan kerja dan peluang pekerjaan yang dinanti-nantikannya . Rezeki kak ann kan dapat kerja yang jauh lebih baik daripada sekarang . Tahniah kak ann ! Dont you worry kaka , Lisz and the other girls here will always remember you kaka . Kami akan selalu sayang dan rindukan kaka Ann yang kecil dan cumill nehh . Opps ! Khawin jangan lupa jemput okay .

I wishing you a very Happy Birthday to abg Zikri bin Sukardi , my Project Coordinator here . Wishing you a happy and prosperous birthday and a sweet night of birthday dreams . May today be filled with sunshine and smiles , laughter and love . Be and do the best in your life abg . Again , Happy Birthday abg Zikri !

Malam nehh sepatutnya Lisz pergi Futsal training dekat Majidie . But tidak pergi sebab my Mushy get fever . I'm felt the same too . hehehee . Mengada kan ? No lahh , Lisz tired much dan so many things yang Lisz perlu siapkan malam nehh . Maseh ada lagi kerja-kerja yang outstanding yang perlu disettlekan . Hope coach and others will not complaining kerana ketidakhadiran kami pada latihan malam nehh . I'm so sorry girls .

That's all foe today . Time rajin banyaknya update . Sorry readers sebab tak everyday updated . I've not enough time to look up this belog . Stop here okay . Iloveyou all and will always miss my belog . Thank you :)

I love you Mushy dan semoga cepat baik daripada demam yea :0
Read more ...

Futsal Tournament

Gambar-gambar sepanjang perlawanan :


                                     Team Name        :  The Greaters Eight I and The Greaters Eight II .
                                     Location              : Danga Futsal Centre , JB .
                                     Result                  : The Greaters Eight II kalah penalti di suku akhir .
                                                                    The Greaters Eight I kalah bertanding dlm kumpulan .

Note :
The Greaters Eight II dibarisi oleh Emma , Abg , Lisz , K'Mira , K'Azie , K'Chik dan Goal Keeper oleh K'Ijah . Kami kalah penalti di suku akhir bertemu team pemain sukma Johor pada keputusan 0-0 dan penalti 3-1 (The Greaters Eight) . Nice game and mungkin bukan rezeki team kami nak menang kali nehh . InsyAllah kami akan cuba yang terbaik utk masa akan datang ! Doakan kami :)
Read more ...

Apabila Mushy bertudung versi WAJIB ?


A big smile from me to her . She's cute right wore tudung ?
Siapa pon yang pakai tudung pasti kelihatan cantik kan ? Sokong tak dengan Lisz ?
* Lisz tak kata untuk memuji diri sendiri pon . Just saying that . Orang kata kan . I'm copy that .

Pakai tudung memang wajib sebab wajibnya menutup aurat . But , kami belum bersedia sepenuhnya .
Kami bakal pakai tudung untuk menghormati sesuatu event or tempat-tempat yang tertentu .
InsyAllah jika dibukakan pintu hati , bertudung lahh nanti . hehehehe . Aminn .

Note : 
This time Mushy dipakaikan tudung oleh Lisz . Macam-macam ragam Mushy . Saja dengki dia pakai tudung Ala-ala Yuna nehh sebab tahu dia tak biasa pakai tudung yang jenis macam nehh . Hehe , I love you Mushy :)
Read more ...

Surprised !

This is a Valentine's Day present i got on 14th Feb 2012 .

Okay let me share it here . Hah ! Lisz got this two kinds of hamper from someone that we call people . The red box one gave by my Mushy and the other one gave by Abang Salleh , Technician from my company pada tiga hari yang lepas bertarikh 14th February 2012 .

Si gadis pencinta aneh ini menyambut Valentine's day ke ? Opps ! Totally i'm not . Tiada sambutan untuk Hari Kekasih pon yang patut diraikan pada tarikh tersebut . It just a gift from them . It just a little Valentine's Day word yang hanya terpapar sekadar perhiasan . 

Hadiah pertama adalah kotak yang berwarna merah tuh . Sebuah kotak yang penuh dengan gambar-gambar love yang kecil di setiap ruangnya . As your information , kotak merah itu my Mushy buat sendiri taw . Graphic Designer kan . Kreatif yang teramat sangat Mushy nehh . Cantik sangat . Kotak berwarna merah yang menarik disertakan dengan sepasang Long Stripe Dress yang Lisz idam-idamkan dan sekuntum bunga ros hidup berwarna merah yang menjadi inspirasi disetiap sambutan ulangtahun bagi Lisz . Surprised yang betul-betul buat Lisz terharu dan ianya WONDERFULL , Joy of love !

The other one yang Purple hamper tuh pula adalah pemberian saguhati daripada Abg Salleh . One of technician from company Lisz . He told me that , hadiah tuh memang dia nak bagi Lisz sebelum dia bertunang pada 15 Feb hari tuh . Ta sangka Lisz dapat hadiah tuh daripada abg Salleh . Dont you worry abg , Lisz senantiasa doakan agar jodoh abg dgn tunang abg tuh berkekalan selamanya . Khawin mesti jemput Lisz datang okay . Dalam hamper tuh ada 3 items that are Ferrero Rocher Chocolate , sejambak bunga ros merah dan Teddy Bear cumil berwarna merah jambu warna kegemaran kaka Lisz , Sis Ayu .

Thank you so much to both of you sebab ingat Lisz dan sudi bagi Lisz hadiah tersebut . Ianya sungguh bermakna buat Lisz . Bersyukur ke hadrat Ilahi sebab masih ada yang sudi untuk beri Lisz something kejutan yang istimewa macam nehh . Again , thank you so much to Mushy and Abg Salleh !

Note : Lisz tersenyum saat terima hadiah nehh espeacially dengan Red Roses tuh . TQ so much !
Selamat menjadi tunang orang yea Abg Salleh . Congratulations abg Salleh !
Read more ...

Thursday, February 2, 2012

The whole day today .


A very good evening everyone and salam 1 Malaysia .
How are you boy and girls ?
Semoga semakin hari semakin membaik segala yang anda lakukan ok .

Today Lisz goes to work dengan mood yang seperti biasa lahh .
Dihantar selalu pergi ke kerja oleh Mushy by her motorcycle after selesai breakfast bersama .
Lepas jaa dari gate Mmhe , Lisz kena hantar sms macam nehh dekat Mushy :
'' Mushy , shumy dah masuk taw . hehehe '' .
Itulah rutin harian yang mesti dilakukan oke .
Dutch Lady Chocolate , Milk or strawberry flavor mesti kena minum pagi-pagi .
Tak minum akibatnya kelaparan dan batery body getting weak . * Macam HP jugak kalau tak charge kan .

Now this rasa macam nak fever . Tapi Lisz susah nak demam kott . How many years already Lisz tak demam . Sakit lain senang jaa datang . Headache akhir-akhir nehh benar-benar buat Lisz tension . Lama sangat tak kena pening kepala yang macam nehh jugak . Nak pergi klinik tapi capitall M lahh (malas) . Lisz tak perlu risau sebab Mushy senantiasa ada disisi nehh jaga Lisz . Boleh macamtuh ?

Oke , panjangnya Lisz bercerita hari nehh kan . Malam nehh ada sesiapa nak join Lisz main futsall tak ? Lets go babes ! Malam nehh team Lisz ada friendly dengan team dari Hospital Sultanah Aminah (Hsa) dekat Mount Austin pada pukul 9pm . Futsal such as the best sport that i would like to spent with . Come enjoy us and play futsal together !

* Mushy cepat balik ! Shumy pening kepala dan lapa sangat dah nehh !
That's all foe today . Thank you .
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction