Thursday, May 31, 2012

I'm being tired much ?


Hm . Lately I've been tired and uninspired . Why ? Ini semua disebabkan Lisz melayankan sangat perasaan dan kepenatan ini . Lisz mesti mengeluh bila terasa teramat penat sebegini . Huhh ! Rasa macam nak tidur dan tak perlu bangun lagi untuk hadapi apa yang bakal berlaku pada keesokan harinya . Hishh ! Mulut Lisz jahatnya . Tak baik kan macamtuh . Dah nama kehidupan kan . Kena tabah , sabar dan hadapinya dengan senyuman macam lagu yang Awi Rafael dendangkan ketika di konsert mania minggu ke-2 tuh . It was so meaningfull song for me . Yeah !

Nowadays kerja Lisz just banyak menghabiskan masa dengan aktiviti walkabout disetiap module dekat platform tuh . Penatnya ! Kesana-kemari Lisz kena pergi . Hm ! Macamna heh nak atasi masalah nehh ? Lisz safety dah lahh seorang jaa . Kenapa ada yang masih taknak faham Lisz nehh ? Hm . Sedihnya . Kadang-kadang takda masa nak tengok or melawat staff-staff Lisz buat kerja . Im so sorry to our staff sebab tak dapat nak monitor you all disebabkan masalah yang macam nehh . But , im sure i'll try my best untuk jaga and monitor korang sebaik yang mungkin . Hope that Lisz akan sentiasa bersemangat untuk perform dalam bidang kerja nehh . Aminnn .

This night nak pergi dinner steamboat dekat RAWA Restaurant's with family dan bakal abang ipar Lisz , his name Rasikin or abg Ikin . Dia baru balik daripada Offshore then come untuk belanja kitaorang makan . Hm ! i'm jealous much bila tadi kaka balik bawak NEW Canon Camera bought by her boyfriend tuh ! Jelesnya lahh hai ! Tada pon orang nak belikan Lisz macamtuh .

Okay lahh . There's nothing else i can say . Mood now tak best langsung . Argggghhhh ! I'm feel like to cry now . Bila heh mood nehh nak okay . I don't like this feeling lahh ! Taknak dan takkan pernah mahukannya ! Everyone , please don't make me feel like this . I'm getting weak .

Doakan agar Mushy cepat sembuh dari demamnya . Aminnn .
Read more ...

Sunday, May 27, 2012

I Don't know why ?


Sedihnya Lisz akhir-akhir nehh . Lisz taktahu nak buat apa lagi . Lisz tak tahu nak mengadu dekat siapa lagi . Kenapa ada jaa orang nak buat Lisz sedih ? Kenapa dia tak mahu faham Lisz langsung . Apa lagi yang kurang dan apa lagi sebenarnya yang masih Lisz tak tahu ? Penat sangat Lisz sabar dan tahan lahh . Lisz dah tak sanggup . Lisz dah tak mampu  Lisz dah memang tak kuat . Menangis jaa lahh yang Lisz akan mampu dan perlu lakukan untuk melepaskan segala-galanya . Penatnya Ya Tuhan !

Kadang-kadang Lisz cuba bertutur dengan perlahan dan baiknya . Tapi feedback yang menyakitkan Lisz dapat . Orang cakap Lisz terlalu keras kepala . Ego yang sangat tinggi . Terlalu ikutkan hati , perasaan dan kehendak diri sendiri sahaja . Adakah itu benar tentang diri ini ? Hm . Entah lahh . Sebab orang yang menilai dan nampak , Lisz terima apa sahaja mereka kata . Ini diri Lisz , kadang-kadang luaran tak bermakna dalaman pun turut sama kan . Orang sekeliling yang mungkin kenal dan tahu siapa diri ini sebenarnya .

Dalam hubungan sentiasa ada masalah . Itu lahh Nurul Lizainy Ahmad Daud . Mesti ada yang seronok kan bila tengok Lisz sedih dan pasti ada yang turut simpati bila Lisz sedih . Tidak semua manusia berhati mulia . Yang sentiasa cemburukan dan dengki dengan diri ini , pergi lahh kau jauh . Lisz langsung tidak pernah akan menganggu hidup kau . Masih banyak lagi yang harus diselesaikan dalam hidup ini . Tidak perlu untuk Lisz sibuk-sibuk tentang orang lain . Waste my time , foe sure !

Ouchh ! Tolong faham diri ini boleh tak . Tolong dengarkan rintihan diri ini boleh tak ? Lisz nak menagis sekuat hati now . Nak lepaskannya ! Sedih yang sangat menyakitkan . Jangan hukum diri ini jika silapnya datang daripada dirimu sendiri . Jangan hukum diri ini jika puncanya datang dari dirimu sendiri . It's enough ! 

Berterus-terang memang adalah yang terbaik . Lisz tak pernah paksa awak untuk saya . Terima saya seadanya . Layani kerenah saya seadanya . Jika diri ini bukan pilihanmu , lepaskan dengan baik caranya . Lisz mohon dan merayu . I'm so sad much friend's !

Read more ...

On this weekend .


Hm ! This life was so conflict lately . Why ? I don't know why . But i'm sure there must be something behind all this complicated . Always be in positive thinking Nurul Lizainy Ahmad Daud .

Almost two days ago Mushy are not with me . She very busy with her family in getting his brother's marriage ceremony this week and next week . I'm home alone and do draw and coloring my Safety Poster with my sweety mom . Sambil bosan berblogging lahh Lisz nehh . Internet dah tak jam macam dulu sebab sekarang dah pakai Streamix . Dulu ? Pakai P1WIMAX . Lembab sangat sebab sini kurang ada coverage .

Lisz baru sahaja balik dari Gelang Patah pergi jemputan perkhawinan My Head safety department dekat Mmhe tuh , Mr. Jimmy dan pasangannya si gadis comel lote tuh  duduk bersanding diatas deco pelamin yang sangat cantik dan menarik . Selamat Pengantin Baru yea boss ! Bersama tadi ialah K'Nora , Syukur si keding , My cuties adek Lynn , Apek , Yam dan adiknya , Fazli , Fadhli , Ali dan ramai lagii woo .

Besok kerja macam biasa . Lisz dah mula penat bekerja taw . Sekarang nak kejarkan green book dulu then insyAllah ada rezeki Lisz nak melangkah jauh pulak . Hihihi . Sebagai permulaan kena bersusah-payah dulu kan .   Doakan Lisz yea . Hm ! Baju baru Lisz tak boleh pakai lahh esok sebab tak muat ! Grrrr ! Lisz dah gumok okay . Weight now 61kg . Ada sesiapa nak challenge ? Hehehehe . Ohh , TIDAK ! Any idea ?

Got to go now . Hope that segala yang diimpikan menjadi kenyataan . Lisz hilangkan tension nehh . Kusutnya lahh hai . Ada tak orang yang bermacam-macam fikir macam Lisz berfikir nehh heh ? Hope tak ada lahh kan . Rasa nak pecah pale otak nehh . Lisz sentiasa harapkan yang terbaik dan sentiasa berusaha untuk mengubah sikap dan diri ini kepada yang lebih baik . Aminn .  I miss you all people whose always be around me to support and care of me . Thank you <3
Read more ...

Late Posting .

Birthday songs first :
Happy Birthday to you , Happy Birthday to you , Happy Birthday to My Mushy , Happy Birthday to you !

For my girlfrie , who helped me define my life , your birthday is an exclusive day for me to let you know that I Love you . To see you happy on your birthday is all I desire . I hope you get whatever you wish for . May you get success in all you do . May your birthday remind you of yesterday's stories , today's fortune and tomorrow's dreams . May God bless you on this special day . I hope we stay together , forever . InsyAllah .

Birthday present dah dapat kan ? I apologize for only giving you a gift a pair of Nike Gato futsal shoes and a Casio watch . That's all i can give . I'm so happy much to see you wear that things . Thank you sebab hargai dan menggunakannya walaupun ianya tidak seberapa pun .

Again , semoga panjang umur dan murah rezeki . Dua hari jadi mangsa tepung dan pelbagai jenis air oleh budak-budak tempat kerja and Greater's 8 futsal players on night birthday . Hahahaha , BEST ! 

Happy Birthday sweet 23rd my lovely :B
Read more ...

Sunday, May 6, 2012

She is the one !


Okay , this is my last entry untuk kali nehh . Look at the picture below . Ouchh ! Awesome . She’s only can be my Heartbeat , Miss Emma Malina binti Md.Yunos | Mushy . I spent all my life time just only to be with her . I do to think , to experience and to be nice as a best ever partner to her .

Sayang , hear this songs lyrics :

Let me tell you that I love you and i never wanna wrong you ,
Take my hand baby , come go through with me .
Let me tell you that  i miss you and i never wanna lose you ,
You’re my heart baby , my life is incomplete without you .
Please be mine forever .

This is special just only foe you sayang . Suka duka Lisz bersama dia . Lisz sentiasa doakan kejayaan , keselamatan , kesihatan dan segalanya yang baik-baik untuk dia yang tersayang . Tiada lagi insane lain yang sehebat dan standing dia hadapi kerenah , sikap dan diri Lisz yang serba kekurangan dan buruk nehh  . I’ll love you until my last breathe sayang . I don’t care what will other people say . This is not your life , respect me who i am . Thank you !

Good Night peeps . Sweet well and sweet dream J
Read more ...

My Graduation Description

HELLO everyone ,
Wahh ! I’m so happy much sebab finally dapat jugak Lisz luangkan sedikit masa untuk update blog nehh . Thanks to God lahh . Sebelum itu , I would like to ask you all , How’s life ? Everything okay dan sihat-sihat belaka kan . I’m sure that . Ouch ! Silent stalker yang jahat ! Lisz tank tahu langsung pasal kau . Go away dan tak perlu sibuk-sibuk nak baca entry or posting aku okay . Tak payah nak sibuk-sibuk tahu tentang aku . Tapi aku yakin kau akan kepoh utk bukak blog aku jugak kan . Ahhh ! Pergi mampos sama kau ! Hidup aku , aku punya SUKA ! Blog aku , aku punya HAL !

Marahnya Lisz kan . Itu lahh geram sgt dgn silent stalker yang macamtuh . Jeleskan Lisz lahh tuh . Hahahahaha * Ketawa jahat nehh . Mulut aku , apa kau kesah !

Okay . Let me story you all about my Graduation Day on 28th April 2012 . It was so nice and special day to me . Rasa bangga akhirnya dapat jugak berjalan di atas pentas mengambil segulung scroll dan dilihat dengan senyuman oleh kedua ibubapa yang tersayang serta Mushy , kaka dan my liltle brother yang turut memberi sokongan pada Lisz . Happy sangat-sangat . Alhamdulillah akhirnya majlis graduation berakhir dgn baiknya .
Mom , Ayah , Mushy , Kaka , Alang , Achik dan Adek :
Lisz dah konvo dan dah dapat keputusan yang memuaskan walaupun Lisz tak dapat anugerah pelajar cemerlang setiap kos . Maafkan Lisz yea ! Anie sayang semua !

Lisz cuma dapat 4 Pensijilan Academic Awards untuk 3 kali sahaja dapat 4.00 flat setiap semester . 1 lagi pointer 3.91 pada semester 4 . Semester lain Lisz just mampu peroleh 3.50 keatas sahaja . Total CGPA Lisz hanya peroleh 3.82 . Hope that Lisz dapat pengecualian bayaran balik pinjaman MARA yang Lisz pinjam time study dulu . Harap sangat .

Rasa puas sangat setelah penat belajar kita diiktiraf dengan setiap majlis konvokesyen yang diadakan . Dapat rasa macamna pelajar-pelajar yang lepas yang dah habis belajar tuh kan . Lisz datang lambat , dapat lahh pakai Jubah yang bersaiz besar . Saiz L okay . Lucky Lisz tinggi kan . Tak nampak besar pon jubahnya . Lisz berjubah biru berselepang dua berwarna kuning bagi pelajar yang memiliki CGPA 3.50 ke atas . Bangga sangat dapat sarung pakaian tuh walaupun ianya hanya disewakan buat majlis tersebut sahaja .

By the way , Lisz nak say thank you so much pada my parents , my mushy and my lovely siblings yang hadir dan temankan serta dorongan dan sokongan yang diberikan . Tak lupa pada grandma Lisz yang duduk kat Masai tuh juga sudi untuk ikut our family untuk sertai Lisz konvo . Jutaan terima kasih yang tidak terhingga Lisz ucapkan . I love you all more than you love me lahh !

Tidak lupa juga kepada kengkawan yang said CONGRATULATIONS pada Lisz . Geng-geng safety di MMHE , especially safety-safety di Gumusut Kakap Project . Rakan-rakan seperjuangan sekalian . Thanks yeah foe the wishes !

Its enough maybe . Cakap banyak sangat dah nehh . Seronok dan gembira tidak terkata . Rugi kalau kita tak pergi konvo taw . Seriously i’m talking to you . Doakan Lisz hope that Lisz Berjaya untuk teruskan lagi perjuangan Lisz untuk menimba ilmu diperingkat Degree pulak akan datang . Lisz nak kemajuan yang lebih besar dari sekarang nehh . Lisz akan berusaha untuk terus maju , InsyAllah !
That’s all . Thanks you all J
Read more ...

My Graduation Day II


Hello ! Post entry lagi nehh . Banyaknya gambar kan . Biasa lahh orang gila gambar nehh kan . Mana-mana boleh jaa nak bergambar . Hihihi . TETT ! Di atas tuh gambar –gambar outdoor semasa Lisz kat Terengganu bersama family selepas Majlis Graduation selesai . Apa lagi , berjalan-jalan kami sekeluarga di Negeri Terengganu Darul Iman tuh .

Our location merata tempat . Ate SATAR dan Roti Keramat yang popular dekat Terengganu . Satar was so delicious food that you must to eat . Keropok Lekor also . You’ll find these two most important food at Terengganu Darul Iman . 

Our next location ialah kami sekeluarga pergi ke Gambang Water Park , Kuantan . Wahh ! Best gilaa okay . Rugi tak pergi . Foe adult RM 21.90 per person and RM 14.90 foe children . Pergi lahh beramai-ramai  kerana ianya memang menyeronokkan ! A very nice and great day we have !

What you waiting foe ?
Read more ...

My Graduation Day I

Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction