Sunday, May 27, 2012

I Don't know why ?


Sedihnya Lisz akhir-akhir nehh . Lisz taktahu nak buat apa lagi . Lisz tak tahu nak mengadu dekat siapa lagi . Kenapa ada jaa orang nak buat Lisz sedih ? Kenapa dia tak mahu faham Lisz langsung . Apa lagi yang kurang dan apa lagi sebenarnya yang masih Lisz tak tahu ? Penat sangat Lisz sabar dan tahan lahh . Lisz dah tak sanggup . Lisz dah tak mampu  Lisz dah memang tak kuat . Menangis jaa lahh yang Lisz akan mampu dan perlu lakukan untuk melepaskan segala-galanya . Penatnya Ya Tuhan !

Kadang-kadang Lisz cuba bertutur dengan perlahan dan baiknya . Tapi feedback yang menyakitkan Lisz dapat . Orang cakap Lisz terlalu keras kepala . Ego yang sangat tinggi . Terlalu ikutkan hati , perasaan dan kehendak diri sendiri sahaja . Adakah itu benar tentang diri ini ? Hm . Entah lahh . Sebab orang yang menilai dan nampak , Lisz terima apa sahaja mereka kata . Ini diri Lisz , kadang-kadang luaran tak bermakna dalaman pun turut sama kan . Orang sekeliling yang mungkin kenal dan tahu siapa diri ini sebenarnya .

Dalam hubungan sentiasa ada masalah . Itu lahh Nurul Lizainy Ahmad Daud . Mesti ada yang seronok kan bila tengok Lisz sedih dan pasti ada yang turut simpati bila Lisz sedih . Tidak semua manusia berhati mulia . Yang sentiasa cemburukan dan dengki dengan diri ini , pergi lahh kau jauh . Lisz langsung tidak pernah akan menganggu hidup kau . Masih banyak lagi yang harus diselesaikan dalam hidup ini . Tidak perlu untuk Lisz sibuk-sibuk tentang orang lain . Waste my time , foe sure !

Ouchh ! Tolong faham diri ini boleh tak . Tolong dengarkan rintihan diri ini boleh tak ? Lisz nak menagis sekuat hati now . Nak lepaskannya ! Sedih yang sangat menyakitkan . Jangan hukum diri ini jika silapnya datang daripada dirimu sendiri . Jangan hukum diri ini jika puncanya datang dari dirimu sendiri . It's enough ! 

Berterus-terang memang adalah yang terbaik . Lisz tak pernah paksa awak untuk saya . Terima saya seadanya . Layani kerenah saya seadanya . Jika diri ini bukan pilihanmu , lepaskan dengan baik caranya . Lisz mohon dan merayu . I'm so sad much friend's !

nlad
A women with a different kinds of addiction