Monday, September 16, 2013

RHB Debit Card SPOILED !

Assalamualaikum | A very Good Morning | Salam Sejahtera | Salam 1Malaysia 

" SELAMAT HARI MALAYSIA "

Alhamdulillah semalam dan hari ini cuti . Esok naik bekerja macam biasa . Capital 'M' tuh macam dah mulai wujud . Hahaha . Sebab dah seronok cuti kan even dua hari . Hargai sangat cuti yang singkat nehh sebab sekarang dah bekerja susah nak cuti woo . Tengok lahh sampai rajin kan update blog yang dah berbulan lamanya Lisz tinggalkan nehh . Last update entah bila . Hahaha .

Oke cuti yang bermakna nehh pulak buat Lisz geram pulak . Sebab nak keluar no cash money dekat tangan . Oleh kerana duit dekat RHB Card Bank tuh tak boleh dikeluarkan . Ouchh ! Bengang betul lahh ! Semalam punya lahh excited hang out dengan adek kesayangan kononnya nak pergi tengok movie , karaoke , dll . Then pergi bank nak keluarkan duit , " Transaction rejected " ! I've tried so many times dekat other bank juga , so sama juga !




Bukannya tada duit dalam tuh . Patut lahh that day nak cash deposit  rasa terdetik taknak masukkan duit semua dlm RHB Card tuh . Malas nak pergi bank lain , so masukkan jaa . Thats the reason why . 
Immediate action call customer services .

 " Kad Cik kena hold sebab tempohari kami nak tolak yuran tahunan sebanyak RM 20 dalam account RHB cik tak cukup amount . So card tak boleh guna dan cik kena pergi Rhb Branch untuk unlock card cik dan boleh active seperti biasa ".

Sepanjang hidup tak pernah tahu debit card pon kena charges untuk yuran tahunan ke ? Betul-betul buat aku marah nehh . Selama nehh Maybank , Cimb , Bsn tada pulak ada yuran tahunan . Adakah ini penipuan atau kesempatan atau aku sorang jaa yag mengalami nasib macam nehh ? Memang lepas nehh Rhb Card nehh aku hapuskan jaa lahh kan . Grrrr !

Of course tak pergi bank hari nehh sebab semua tutup kan . Terbatas betul pergerakkan aku sebab semalam cuma pinjam duit adek RM 100 . Need to pay back . But mungkin esok nak keluar sekejap untuk settlekan . Benci betul ! Semalam just belikan barang adek dan belanja dia makan Mcd sahaja dgn duit tuh . Ouchh ! Geramm !

Grrr . Just another RM 12 left inside my wallet . Terpaksa pau kaka nehh . Sebab now rasa lapar sangat .
I'm hungry much ! Kesian kan ? Nak marah pon tak guna kan .

So everyone , have a nice day okay . I miss my " She Cant be Named " . Prayed always for her healthy . Aku dan diriku sentiasa memikirkan untuk yang lebih baik untuk masa akan datang nanti . InsyAllah :)






Read more ...

Monday, June 10, 2013

For the first time ...

Buat kali pertama lisz menerimanya . * Ema Malina pon .

Hai! Selamat malam dan assalamualaikum . 
Pergi tidur yee sebab dah lewat malam nehh . * ayat aku memang macam nehh .
Esok nak bangun awal dan mulakan hari yang baru kan . Tak elok tidur lambat nehh . Eye bag, too bad.
Before tidur cuci muka, basuh kaki, brush teeth dan tidur . Opps! Baca doa tidur dan tarik blanket .

Tadi blogwalking some belog yang ngetop dekat Nuffnang. Awesome. Best. 
Pandai mereka tuh create something yang menarik minat pembaca dan follower kan. 
Kita punya belog nehh buat tatapan sendiri jaa. Jealous much. Follower ramai kott.
* Tak pandai lahh nak jadi sekreatif macam beliau tuh. But i try my best. Hihihi.

Hah! For the first time dapat panggilan telefon dari IPD Seri Alam datang untuk ambil surat.
Surat tawaran Ujian Pemeriksaan Fizikal Pengambilan Jawatan Konstable Wanita 2013. Yeayy!
Mood happy jaa. Senyuman terukir. But not only me, Ema Malina pon dapat jugak okay.
Cuma tarikh untuk ujian tersebut jaa berbeza tapi diuji ditempat yang sama.
Mom dulu dapat jugak tawaran jadi polis. Tapi tolak muntah-muntah. Hanyut cinta di Johor katanya.
Tak fikir kerjaya dan now cuba capaikan impian dia nak salah seorang anaknya jadi polis!
 InsyAllah ada rezeki ada lahh kan. Doakan kami yee dear peeps :)

Hm. Preparation ongoing. Next week dah test. Anything yang boleh dishare utk ujian fizikal nehh ?
Drop here. Document tak complete lagi. Too bad.

Pending nak hantar pengesahan tugas kerja dekat JKKP untuk dapatkan yellow card. Spoiled came from some part yang tak ikhlas. Aduhh! Pusing dibuatnya. 12hb last hantar.
Mom, you're the only one yang akan terus membantu anakmu yang choosy nehh.

Okay lahh. Time to sleep. Semoga hari esok adalah lebih baik dari hari ini. Aminn.
Turn Off the light. Wassalam :)
Read more ...

Tuesday, June 4, 2013

SUPERB Surprised Birthday Party 3rd June 2013 Description

Assalamualaikum dan selamat malam buat semua pembaca dan pengikut setia . Alhamdulillah sehingga ke hari ini Lisz masih bernafas dan genap lahh 23 tahun umur Lisz . Wahh ! Getting older . Ohh ! Today is my happy day , my bornday yang dilahirkan pada tahun 1990 an . Aminn to myself .

By the way, Lisz got something nak share dekat blog ini . Tahun nehh sambutan hari lahir yang cukup bermakna dan istimewa yang teramat sangat buat Lisz. Tahu kenapa ? Sebab adanya Superb Surprised Birthday Party untuk Lisz pada 1 Jun 2013 (Sabtu) yang lepas. Tahu apa yang specialnya?

Okay, let me story here. On saturday Mushy tak kerja. Before these we both ada plan nak hangout berdua jaa diluar untuk celebrate my birthday. So plan after pergi wedding kengkawan sabtu tuh kitorang terus keluar. Perfi wedding dekat jaa di Seri Alam dan Kota Masai. Done pergi kedua-dua tempat going back home nak salin baju. Sebab pakai baju kurung kan. Mushy ask me to change. Siap tukar baju, dia drove and stop infront of Kedai Emas Bun Poh Masai. I was shock for awhile. Tanya dia nak buat apa sini. Then Mushy ask me untuk keluar dari kereta dan dia nak belikan hadiah. Malu lahh sebab dia pilihkan rantai emas dan test-test dekat leher nehh. Dah pilih-pilih terus dia bayar. Ohh, puas cakap tak payah. Tapi dia tetap nak beli. Hm. Malunyaa. Terharu. Masok jaa dalam kereta dia terus bukak dan sarungkan dekat leher nehh sambil give some wishes utk Lisz. Alhamdulillah. Terima kasih Mushy susah-susah utk belikan hadiah special nehh. Appreciate sangat. Happy sangat lahh . Tak pernah dapat hadiah se'special nehh. Bersyukur sangat sebab dihargai.

So go thru to Jusco Tebrau shopping beberapa helai baju. Ingat nak candle light dinner berdua, tapi suddenly Mushy cakap dah jom balik kita tengok bola kat rumah dengan family. Kebetulan malam tuh perlawanan antara Pahang dan Johor. Sebab sama-sama minat bola. Lisz ikot jaa plan dia. Nak makan pon dah kenyang sebab drive thru Burger King Seri Alam yang baru buka tuh before pergi Jusco.

Stop for awhile dekat station minyak Shell dekat highway Plentong tuh. Isi minyak. Incoming call from Adek, Adik Ipar yang suddenly call nak cakap dengan Mushy. Then last call from Abg Adef. Selepas end call tiba-tiba Mushy ambil kain dalam handbag yang entah bila dia simpan kan dan terus tutup mata nehh. Hahhh ? Persoalan demi persoalan bermain diminda nehh. Bertalu-talu Lisz ajukan soalan pada Mushy. Mushy just jawab, "Shumy just duduk diam, tidur, jangan banyak cakap, dah sampai nanti Mushy beritahu." Shock gilaa ! Apa mampu buat just ikot rentak dia even sebenarnya lama sangat perjalanan dah buat kepala nehh pening.

Ohh! Enjin dimatikan. Dah sampai lahh kan. Tak boleh bukak mata lagi lahh. Grrrr! Mushy bawak jalan. Entah kemana. Opps! Lisz dengan bunyi ombak laut semakin menghampiri. Hah! Nehh mesti kat laut jerit Lisz. Hm. Kena marah, just diam. Heh! Jerit lagi nehh sebab dengar bunyi bot pulak. Wahhh! Naik bot ! Tapi ta boleh bukak mata lagi. Tak best betul lahh. Tak dapat nak nikmati keindahan pemandangannya. Lamanyaa duduk atas bot tak sampai-sampai. Ketawa jaa lahh Lisz atas bot tuh.

Dah sampai agaknya sebab enjin bot dimatikan. ''Langkah-langkah'' arah Mushy. Hah! Lisz dah nampak flash camera nehh bertubi-tubi mesti amek gamba Lisz kan. Hihihi. Dalam hati cakap "Nehh mesti surprise party!". Sebab macam-macam yang diletup-letupkan, dibaling-baling dekat badan aku. Tak nampak tapi rasa. Then Mushy bukakkan sarung mata tuh. 

Ohh My God !!! Jerit kuat-kuat nehh ! Wahh !! Lisz atas sebuah rakit yang sangat cantik dah macam rumah bersama mereka keluarga tersayang, my futsal and netball team dan kawan-kawan yang dirindui. Tahu kat mana ? Dekat tengah-tengah laut di Kg.Pasir Puteh atas rumah rakit yang dihias cantik dengan belon-belon oleh mereka semua. Cantik gilaa beb ! Tak terkata dan terdiam. 

Mereka nyanyi lagu Happy Birthday dan Lisz potong kek aiskrim yang sedap tuh dan Lisz salam mereka semua. Terima kasih, terima kasih itu jaa yang mampu Lisz ucapkan. Terharu sangat. Bahagianya Lisz tidak terkata. Ada 3 belon gas created nama Lisz dekat belon tuh. Lisz dah lepaskan satu. Bergambar then makan menu utama BBQ dan lain-lain.

Ohh! Ini semua angkara Mushy kan. Lisz terus peluk dia sekuat-kuatnya. Hah! Baru lahh tahu tulang belakangnya siapa kan. All this surprised sponsor by Mushy. Ringan tulang yang membantu kaka Lisz sis ayu dan sis ija yang setting tempat, makan, bot, belon dan orang. Sebab Mushy takn boleh buat sebab always with Shumy katanya. Family tersayang Lisz turut membantu. K'cik dan husband, abg adef dan sis mira, K'ija dan husband, Edika dan Farra, Lokman, sis Erna dan yang turut sama-sama membantu.

Panjangnya bercerita. Cukup lahh kan. Penat juga nak menaip nehh. Lastly nak say Thank You very very much pada Mushy sebab dah plan untuk surprised nehh and the gold necklace. Its mean a lot to me sayang. Sampai ke hari ini. Teruja dan happy sangat. Thanks to pada mereka-mereka yang bekerjasama menjayakan party nehh yee. Tak lupa pada K'cik yang sponsor kek aiskrim, Purple cute bear yang comel dari Sis Mira dan abg Adef dan smart art from Sis Erna. Sumpah ianya kenangan yang cukup indah dalam hidup ini.

Thanks to pada yang wish dekat Facebook, Instagram, Message dan whatsapp. Terima kaseh yang tidak terhingga. Iloveyou Mushy and iloveyou all to so much !!! Love forever yeah ! Just smile until now. Just closed my happy day on 3rd June 2013. Sweet memories we made :)
Read more ...

Monday, June 3, 2013

SUPERB Surprised Birthday Party 3rd June 2013 Photo's


Read more ...

Saturday, January 5, 2013

Suara ku berharap ...

Selamat tengahari kepada semua pembaca setia . Alhamdulillah hari ini semua sihat walafiat dan Lisz masih mampu menaip untuk entry hari ini . Waktu rehat nehh , curi-curi masa sikit . Sabtukan , Hari enam :)

Okay Lisz nak ucapkan Selamat Ulang Tahun yang ke-23 kepada seseorang . Hah ! Nehh orangnya :


His name Shohibul Fadhil bin Mahmudin . Siapa dia ? Hihihi . Dia ini adalah teman saya ketika dahulu . Cinta monyet lahh katakan . Bermula dari darjah 5 sehingga tingkatan 5 . Then kitaorang broke up . Tiada rezeki nak kawan lama kan . * Malu sekejap sebab teringat cerita waktu kecik-kecik dah bercinta . Apa nak jadi lahh kan . Dia adalah seorang pasangan dan kawan yang baik taw . Mata sepet woo ! Chinese look akan tetapi kulitnya yang tak berapa na putih lahh kan . Hihi . The whole family dia putih-putih lahh .

By the way kawan , Happy Birthday ! Semoga dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki , dan berjaya dengan cemerlangnya sama ada didunia mahupon akhirat . Orang tua , nanti nak khawin wajib jemput aku taw ! Happy good lucky my friend !

Hm . Hari ini Lisz ada tersenyum sikit tadi sebab mesej masuk '' Kau tahu ta aku SAYANG gila kt kau !''. Daripada sweetheart Lisz tuh . How many days already kitaorang dah bertegur sapa . No contact . Lisz memang sifatnya yang egois terlampau sangat even dah buat salah ! Keras kepala yang melampau sebab tuh susah nak dengar cakap orang dan sentiasa rasa diri tuh betul dalam sesuatu hubungan ! Huhhh ! Tak boleh ubah lahh ! Btw , thank you so much for the message sweetheart . Really appreciate it :)

Suara ku berharap agar NLEY back again . Lots and lots of hope . Tak lupa pada Adek Eyqa , Zulfakar , Syukor si keding , Fitri Hedzer dan yang lain-lain juga ! Thanks kawan ! Jumpa lagi di next entry . Wassalam . Have a nice day today :)


Read more ...

Masih ada harapan ? No more , MAYBE .


Lisz here was wishing all of you A very Happy New Year 2013 and goodbye for 2012 !

Tahun baru yang tiada makna mungkin bagi Lisz . Diraikan dengan penuh perasaan sedih , menangis dan penuh dengan kekecewaan . Hah ! Pada yang suka aku sedih tuh , kau happy gilaa kan ? Tahniah sebab berjaya buat aku benar-benar down jatuh habes . Big clap kan ?

I am so mad at myself . I feel like I hate myself instead of hating you and I don't know if that's possible . Because I convinced myself I was over you and now I know it was all pretend . I pretended that I didn't look at you when when you didn't notice I was . I pretended not to light up when you entered a room . I pretended not to be upset when we got in a fight . I pretended I didn't look forward to seeing you everyday .  I pretended that I wasn't hurt when you broke my heart . I pretended I didn't miss you when you didn't come around . Now all these lies have showed me is that I miss you so much more than I had realized .

I know everything happens for a reason , but the reason hurts . Now it's in pieces and you're no longer around . It hurts when her walk into your life and make you happy and then you walk out and leave me hurting . Truth ...

What I am now , is what you made me , a lonely soul who is incomplete and lost without you . My heart is broken , my eyes are soakin , it's tearing me apart with words unspoken .

No one has ever understood me like the way you did . No one has ever treated me so kind and sweet like the way you did . No one has ever put in an effort to get to know me like the way you did . But no one has ever broken my heart the way you did .

Even though you never loved me like before , I always kept smiling because I didn't want people to blame you as a reason behind my tears . Too sad to miss you , too bad to lose you , to hard to forget you .

So , this is it ? No more I love you , hugs , kisses , or cuddling ? Its time for us to say goodbye ? For good ? Are you happy right ? Not even the least bit sad ? Heartbroken ? Hurt ? Did you cry the way I did every night of the day ? Stay up wondering if this is what you really wanted ? Hating yourself for letting each other go ? I guess ill never truly know . When you wake up and read this , if there's no slightest bit of hope for us , don't bother texting back or even thinking about me . Erase my number , erase the memories , erase every little thing we used to be . You have no reason to hold on , if there's no more you and me .

Last : Thank you very much my sweetheart Mushy . You done very well :( NLEY stories will never end here .

HAPPY NEW YEAR 2013 | EMPTY OF HEART FEELING .
Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction