Tuesday, June 4, 2013

SUPERB Surprised Birthday Party 3rd June 2013 Description

Assalamualaikum dan selamat malam buat semua pembaca dan pengikut setia . Alhamdulillah sehingga ke hari ini Lisz masih bernafas dan genap lahh 23 tahun umur Lisz . Wahh ! Getting older . Ohh ! Today is my happy day , my bornday yang dilahirkan pada tahun 1990 an . Aminn to myself .

By the way, Lisz got something nak share dekat blog ini . Tahun nehh sambutan hari lahir yang cukup bermakna dan istimewa yang teramat sangat buat Lisz. Tahu kenapa ? Sebab adanya Superb Surprised Birthday Party untuk Lisz pada 1 Jun 2013 (Sabtu) yang lepas. Tahu apa yang specialnya?

Okay, let me story here. On saturday Mushy tak kerja. Before these we both ada plan nak hangout berdua jaa diluar untuk celebrate my birthday. So plan after pergi wedding kengkawan sabtu tuh kitorang terus keluar. Perfi wedding dekat jaa di Seri Alam dan Kota Masai. Done pergi kedua-dua tempat going back home nak salin baju. Sebab pakai baju kurung kan. Mushy ask me to change. Siap tukar baju, dia drove and stop infront of Kedai Emas Bun Poh Masai. I was shock for awhile. Tanya dia nak buat apa sini. Then Mushy ask me untuk keluar dari kereta dan dia nak belikan hadiah. Malu lahh sebab dia pilihkan rantai emas dan test-test dekat leher nehh. Dah pilih-pilih terus dia bayar. Ohh, puas cakap tak payah. Tapi dia tetap nak beli. Hm. Malunyaa. Terharu. Masok jaa dalam kereta dia terus bukak dan sarungkan dekat leher nehh sambil give some wishes utk Lisz. Alhamdulillah. Terima kasih Mushy susah-susah utk belikan hadiah special nehh. Appreciate sangat. Happy sangat lahh . Tak pernah dapat hadiah se'special nehh. Bersyukur sangat sebab dihargai.

So go thru to Jusco Tebrau shopping beberapa helai baju. Ingat nak candle light dinner berdua, tapi suddenly Mushy cakap dah jom balik kita tengok bola kat rumah dengan family. Kebetulan malam tuh perlawanan antara Pahang dan Johor. Sebab sama-sama minat bola. Lisz ikot jaa plan dia. Nak makan pon dah kenyang sebab drive thru Burger King Seri Alam yang baru buka tuh before pergi Jusco.

Stop for awhile dekat station minyak Shell dekat highway Plentong tuh. Isi minyak. Incoming call from Adek, Adik Ipar yang suddenly call nak cakap dengan Mushy. Then last call from Abg Adef. Selepas end call tiba-tiba Mushy ambil kain dalam handbag yang entah bila dia simpan kan dan terus tutup mata nehh. Hahhh ? Persoalan demi persoalan bermain diminda nehh. Bertalu-talu Lisz ajukan soalan pada Mushy. Mushy just jawab, "Shumy just duduk diam, tidur, jangan banyak cakap, dah sampai nanti Mushy beritahu." Shock gilaa ! Apa mampu buat just ikot rentak dia even sebenarnya lama sangat perjalanan dah buat kepala nehh pening.

Ohh! Enjin dimatikan. Dah sampai lahh kan. Tak boleh bukak mata lagi lahh. Grrrr! Mushy bawak jalan. Entah kemana. Opps! Lisz dengan bunyi ombak laut semakin menghampiri. Hah! Nehh mesti kat laut jerit Lisz. Hm. Kena marah, just diam. Heh! Jerit lagi nehh sebab dengar bunyi bot pulak. Wahhh! Naik bot ! Tapi ta boleh bukak mata lagi. Tak best betul lahh. Tak dapat nak nikmati keindahan pemandangannya. Lamanyaa duduk atas bot tak sampai-sampai. Ketawa jaa lahh Lisz atas bot tuh.

Dah sampai agaknya sebab enjin bot dimatikan. ''Langkah-langkah'' arah Mushy. Hah! Lisz dah nampak flash camera nehh bertubi-tubi mesti amek gamba Lisz kan. Hihihi. Dalam hati cakap "Nehh mesti surprise party!". Sebab macam-macam yang diletup-letupkan, dibaling-baling dekat badan aku. Tak nampak tapi rasa. Then Mushy bukakkan sarung mata tuh. 

Ohh My God !!! Jerit kuat-kuat nehh ! Wahh !! Lisz atas sebuah rakit yang sangat cantik dah macam rumah bersama mereka keluarga tersayang, my futsal and netball team dan kawan-kawan yang dirindui. Tahu kat mana ? Dekat tengah-tengah laut di Kg.Pasir Puteh atas rumah rakit yang dihias cantik dengan belon-belon oleh mereka semua. Cantik gilaa beb ! Tak terkata dan terdiam. 

Mereka nyanyi lagu Happy Birthday dan Lisz potong kek aiskrim yang sedap tuh dan Lisz salam mereka semua. Terima kasih, terima kasih itu jaa yang mampu Lisz ucapkan. Terharu sangat. Bahagianya Lisz tidak terkata. Ada 3 belon gas created nama Lisz dekat belon tuh. Lisz dah lepaskan satu. Bergambar then makan menu utama BBQ dan lain-lain.

Ohh! Ini semua angkara Mushy kan. Lisz terus peluk dia sekuat-kuatnya. Hah! Baru lahh tahu tulang belakangnya siapa kan. All this surprised sponsor by Mushy. Ringan tulang yang membantu kaka Lisz sis ayu dan sis ija yang setting tempat, makan, bot, belon dan orang. Sebab Mushy takn boleh buat sebab always with Shumy katanya. Family tersayang Lisz turut membantu. K'cik dan husband, abg adef dan sis mira, K'ija dan husband, Edika dan Farra, Lokman, sis Erna dan yang turut sama-sama membantu.

Panjangnya bercerita. Cukup lahh kan. Penat juga nak menaip nehh. Lastly nak say Thank You very very much pada Mushy sebab dah plan untuk surprised nehh and the gold necklace. Its mean a lot to me sayang. Sampai ke hari ini. Teruja dan happy sangat. Thanks to pada mereka-mereka yang bekerjasama menjayakan party nehh yee. Tak lupa pada K'cik yang sponsor kek aiskrim, Purple cute bear yang comel dari Sis Mira dan abg Adef dan smart art from Sis Erna. Sumpah ianya kenangan yang cukup indah dalam hidup ini.

Thanks to pada yang wish dekat Facebook, Instagram, Message dan whatsapp. Terima kaseh yang tidak terhingga. Iloveyou Mushy and iloveyou all to so much !!! Love forever yeah ! Just smile until now. Just closed my happy day on 3rd June 2013. Sweet memories we made :)

No comments:

nlad
A women with a different kinds of addiction