Monday, September 16, 2013

RHB Debit Card SPOILED !

Assalamualaikum | A very Good Morning | Salam Sejahtera | Salam 1Malaysia 

" SELAMAT HARI MALAYSIA "

Alhamdulillah semalam dan hari ini cuti . Esok naik bekerja macam biasa . Capital 'M' tuh macam dah mulai wujud . Hahaha . Sebab dah seronok cuti kan even dua hari . Hargai sangat cuti yang singkat nehh sebab sekarang dah bekerja susah nak cuti woo . Tengok lahh sampai rajin kan update blog yang dah berbulan lamanya Lisz tinggalkan nehh . Last update entah bila . Hahaha .

Oke cuti yang bermakna nehh pulak buat Lisz geram pulak . Sebab nak keluar no cash money dekat tangan . Oleh kerana duit dekat RHB Card Bank tuh tak boleh dikeluarkan . Ouchh ! Bengang betul lahh ! Semalam punya lahh excited hang out dengan adek kesayangan kononnya nak pergi tengok movie , karaoke , dll . Then pergi bank nak keluarkan duit , " Transaction rejected " ! I've tried so many times dekat other bank juga , so sama juga !




Bukannya tada duit dalam tuh . Patut lahh that day nak cash deposit  rasa terdetik taknak masukkan duit semua dlm RHB Card tuh . Malas nak pergi bank lain , so masukkan jaa . Thats the reason why . 
Immediate action call customer services .

 " Kad Cik kena hold sebab tempohari kami nak tolak yuran tahunan sebanyak RM 20 dalam account RHB cik tak cukup amount . So card tak boleh guna dan cik kena pergi Rhb Branch untuk unlock card cik dan boleh active seperti biasa ".

Sepanjang hidup tak pernah tahu debit card pon kena charges untuk yuran tahunan ke ? Betul-betul buat aku marah nehh . Selama nehh Maybank , Cimb , Bsn tada pulak ada yuran tahunan . Adakah ini penipuan atau kesempatan atau aku sorang jaa yag mengalami nasib macam nehh ? Memang lepas nehh Rhb Card nehh aku hapuskan jaa lahh kan . Grrrr !

Of course tak pergi bank hari nehh sebab semua tutup kan . Terbatas betul pergerakkan aku sebab semalam cuma pinjam duit adek RM 100 . Need to pay back . But mungkin esok nak keluar sekejap untuk settlekan . Benci betul ! Semalam just belikan barang adek dan belanja dia makan Mcd sahaja dgn duit tuh . Ouchh ! Geramm !

Grrr . Just another RM 12 left inside my wallet . Terpaksa pau kaka nehh . Sebab now rasa lapar sangat .
I'm hungry much ! Kesian kan ? Nak marah pon tak guna kan .

So everyone , have a nice day okay . I miss my " She Cant be Named " . Prayed always for her healthy . Aku dan diriku sentiasa memikirkan untuk yang lebih baik untuk masa akan datang nanti . InsyAllah :)






No comments:

nlad
A women with a different kinds of addiction