Thursday, October 23, 2014

I do love herHi! Tengok lahh gambar diatas. Who is she? Diperkenalkan, she was my partner in crime. My only one forever. How cute she is. How caring she is. People known as 'EMA'.

20 Facts about her from my side view are:

 1. Her full name is Ema Malina bt Mohd Yunos. Nama manja dengan aku, i'm called her, Mushy. Nama favourite family dia panggil dia, Konyel. Ada history setipa nama-nama tersebut.
 2. She kind of a fashionista. Sebab apa? Sebab baju dia terlalu banyak. Baju, jeans, kemeja. Sampai dah masuk locker aku pon still tak muat sebab penuh dengan baju dia. Itu baru cakap baju. Belum tengok koleksi kasut dia lagi. Yang kat rumah aku lain, yang kat rumah mama dia lain, yang dalam kereta pon lain. Pantang nampak kasut. Sume nak beli. Bonet kereta tuhh penuh kasut jaa. Dah bole buka kedai kasut nehh heh syg. *This year punya birthday excited sangat dia sebab aku belikan kasut jalan Asics untuk dia. Suka tengok dia pakai kasut tuh. Kaki putih. Pakai apa pon cantik.
 3. She seems to act like a guy but she's not. Orangnya yang tersangat lasak woo. Tengok sekeping jaa kan, tapi tengok tangan urat semua bagai nak terkeluar. Dia masih berbaju kurung. This is original of her. Aku suka keaslian dirinya. Tak macam orang lain yang aku tengok kat luar. 100% act like a guy and she's not! *Bila berbaju kurung, orang pon dah tak pandang aku taw. She was so beautiful berbaju kurung.
 4. Caring. Yes! Dia tersangat lahh caring. Dalam hidup aku selepas family. Dia akan caring dengan semua orang yang dia sayang. Termasuk aku lahh. Na mati apa dia tak caring dengan aku. Hehehe. Seriesly caring dia buat aku jatuh cinta. The way she looked at me, the way she treat me very nice. Tengok mata dia yang memukau jaa dah bole jatuh hati. That was happened to me at first time i meet her. History aku masa mula kenali dia tahun 2006 yang lalu.
 5. She likes to make it surprise. Kenangan paling indah bila dia buat surprise birthday untuk aku last year. Surprised tuhh yang paling indah yang takkan mungkin aku lupakan. She was the one yang semakin kuat bertahta dihati ini. Bunga ros yang harum mewangi sentiasa ada buat aku rasa tersangat dihargai.
 6. She love all kinds of sport. More addicted in netball and futsal. Seriesly, dia pemain defender terbaik in our team. Paling superb ramai yang suka masa dia perform dekat Kulai as a defender. High jumped. Intercept bola. Terbaik! Walaupon kurang ketinggian. Dia digeruni oleh pemain-pemain dan team yang lain. Ini memang kenyataan! Tak tipu!
 7. Dia seorang yang pandai tackle, memujuk dan she can be a good listener. Sebab aku kenal dia dah hampir 9 tahun. Tak usah lahh nak merajuk lama, tak sampai beberapa minit dia dah bagi ayat-ayat manis yang buat aku tak jadi merajuk. Gurau mesra dia buat orang tak jadi nak merajuk lama. Memang tak nafikan dia seorang yang sangat loving.
 8. Dia seorang yang sangat alert. Tak usahlah nak cuba tipu dia dengan setiap perkara. Sebab dia memang alert dengan apa kau cakap, dengan apa kau buat dan dengan apa yang kau cuba nak lakukan. Sebab aku pernah tipu dia, at the end kantoi. Sebab dia memang alert macamna aku hari ini. Aku akan bagaimana, akan buat apa selepas itu dan bagaimana aku dan sikap aku.
 9. She is loving person. Tersangat lahh penyayang ini olang. Bagi dia, sayang tuhh yang mengeratkan sesuatu hubungan. Aku nampak macamana dia sayang aku dan aku mula tak menghargai dia. Itu dulu. Dia akan sayang org yang dia kata sayang dan dia akan jaga org tuhh sebaik-baik dan semampu yang dia boleh. Dan aku sedar itu semua. Aku SAYANG kau sepenuh jiwaku!
 10. Dia seorang yang ada pendirian tetap. Betul memang dia ada tittle tuhh. Sebab kalau dia kata dia mahu, dia akan dapatkan dan dia akan berusaha sehabis kencang untuk dapatkannya. Bukan hanya soal cinta, tapi semuanya. Pekerjaan dan lain-lain. Dia akan pastikan dia dapat walau dalam lautan harus direnangi pon. Betul aku tak tipu!
 11. Dia suka bagi lagu yang kadang buat aku rasa terharu. Dia bagi aku lagu dan dia minta aku fahami lirik lagu tersebut. *Melting aku bila dikaitkan dengan lagu. Tadi aku dpt lagu "Adore you" by Lil Rain. Cuba kau tengok liriknya. Bergelora taw jiwa dan hati ini mendengar dan fahaminya. Hehe
 12. Satu perkara yang aku kagumi tentang dia. Dia takkan pernah biarkan orang yang dia sayang susah. Tak terharu ke korang bila dia sanggop berbasah berhujan dari jauh ambil aku yang balik kerja. Masa tuhh ada moto jaa. Dia tak pernah nak kesah kalau dia sakit atau susah asalkan orang yang disampingnya tak susah. Aku apa lagi, sama-sama harungi berbasah berhujan lahh. Dah naik moto kan. Kadang kala, bila dia balik awal, dia terpaksa tunggu aku kat luar smpai hujan dia kesejukan kat luar. Jahilnya aku kan biarkan?
 13. Seorang yang sanggup berkorban apa sahaja itulah dia. Sudah terlalu banyak pengorbanan yang dia lakukan untuk aku. Walau terkadang aku tak hargai pengorbanan itu. Manusia apakah aku ini kan?
 14. Dia nak aku selalu tak lupa untuk wish morning and good night dekat dia. Wish anniversary and wish hari perayaan. Tapi aku selalu tak ingat untuk wish semua tuhh. Tapi kali ini aku akan senantiasa ingat untuk wish dekat dia. InsyAllah.
 15. Kaki jalan. Tempat yang akan jadi daily routine adalah di Bazar Karat Jb. Ada ke tada barang nak beli, kaki dia tuhh dah memang wajib mesti kesana. Tak kira hujan badai sekalipon. Dia dan keluarganya. Kalau boleh nak angkat jaa Bzar Karat letak dekat depan rumah dia tuhh. Aku tak tahu kenapa aku tak berapa suka dia ke Bazar Karat tuhh, mungkin sebab aku tank dia jumpa sesiapa kott kat sana. Kuat cemburu aku nehh.
 16. Kalau dah pandai memikat mestila orangnya romantik. Yes! Dia memang romantik orangnya. Sangat romantik. Seronok taw! Berbunga-bunga gitu aku! Hehehehe. Kenangan manis dia create dalam hidup aku selain ada dukanya.
 17. Tuhan, jagakan dia untukku! Dia akan jaga seseorang tuhh bagai menatang minyak yang penuh. Bagai isi dan kulit. Dia nak macamna dia jaga aku sebaikbaiknya macamtuhh juga lahh aku perlu jaga dan hargai kewujudan dia dalam hisup ini. Aku selesa dan aku bahagia lol disamping dia. Sure, hati aku berkata dan aku tak pernah tipu!
 18. Alhmdulillah dia dah punya kerjaya dan punya kereta sendiri now. Semua cita-citanya dah hampir berjaya. Teruskan berjuang sayang!
 19. Aku taktahu nak cakap apa lagi tentang kenyataan diri kau. Aku nak cakap yang aku tank kehilangan kau! Aku sayang kau dunia akhirat selain family! Aku JANJI!
 20. Aku harap agar kau akan mengerti dan faham yang hanya kau dihati ini. Takkan mungkin ada pengganti. Kau satu-satunya. Hold my hand sayang, dont let it go again.
Cinta, sayang, rindu buat insan cute, comel, cantik, smart, cerewet, kuat marah, kuat melenting, si kepo yang diatas tuhh. I love you more than you know! You heart me sweetheart!

1 comment:

sHieRa cAkAp said...

Good to know someone yang love each other and boleh kekal bersama for a very long time! Salute girl. Loving2 selalu ye?!

nlad
A women with a different kinds of addiction