Wednesday, November 18, 2015

S I N G L E L I F E ? ? ?


Hello everyone. Hello peeps. A very good afternoon at all. I'm just took my meal with my office mate. Ohh sangat kenyang ! Perut bagai nak meletop hah.

I am enjoying being single, okay ?
I'm not single. I'm not taken. I'm simple on reserve for the one who deserves my heart.

Masih tidak terbuka hati ini untuk dimiliki. Tidk terbuka hati ini untuk menerima sesiapa lagi. Bukan kerana masih harapkan yang lama, cuma aku tidak mahu patah hati lagi. Bercinta bukan sesuatu yang mudah. Berkasih bukan sesuatu yang boleh dibayar dengan wang ringgit serta kemewahan, akan tetapi, pertalian itu adalah sesuatu yang memerlukan kejujuran, ketulusan, keikhlasan dan apa yang penting adalah memahami antara satu sama yang lain dan juga melengkapkan kekurangan yang ada.

So aku enjoy dengan status "S I N G L E" aku ini. Single is not a status. It is a word that best describes a person who is strong enough to live and enjoy life without depending on others. Being single doesn’t mean that you know nothing about love. Sometimes being solo is wiser than being in a false relationship.

Okay so sekarang aku boleh jadi sebahagian daripada kawan-kawan korang kan? Let be my friends and aku juga tak sombong untuk boleh jadi kawan korang yee.

Walaupon .....



Many thanks to all my dear friends yang buat hari-hari ku begitu bermakna. Yang telah buat aku tersenyum simpul dengan perhatian korang tentang diri aku.Perangai masing-masing. Aku kenal segala jenis manusia yang datang kali ini. Alhamdulillah, mereka buat aku tersenyum dan aku bahagia. Cukup bahagia. Tidak tekata bahagia ini. Tambahan lagi team netball aku yang banyak perihatin dan beri semangat yang tak putus-putus pada aku. Alhamdulillah.

Mana mungkin aku boleh lupa semua ini kan. Mana mungkin aku boleh tendang mereka jikalau aku jumpa Mr. Perfect sekali pon. Mana mungkin aku lupa diri kan bila aku berduka, sedih, kecewa dan menanges. Mana mungkin aku lupaa.

Aku mula sayang akan mereka. Rasa sayang itu datang dengan penuh rasa gembira mengenali mereka. Aku menangis sebab masih ada lagi yang sudi nak buat aku bahagia. Beruntungnya aku. Terasa sangat dihargai. Terima kasih semua.

Aku tak akan ungkap setiap nama korang yee. Aku harap korang rasa apa yang aku rasa saat dan tika ini. Pejamlah mata, ingat aku, dan nama kau yang terukir. Hihihi. Jiwang sikit lahh yee. Sorry.

Happy Wednesday all !

Senyum lebar hari ini, lots of love, NLAD :)
Read more ...

Thursday, November 5, 2015

Can I at least get your awkward hug?


Hi everyone. I'm coming back! Selepas beberapa hari menghilangkan diri.
Pergi mana? So sorry busy dengan kerja. Training and dancing.

Alhamdulillah. Aku nampak lebih membaik sekarang. Masih dikawal perasaannya.
Cool down and terima segalanya dengan tulus, ikhlas dan aku buka selapang-lapangnya dada ini.

Dont be misunderstanding. I mean, aku lebih bersikap terbuka sekarang. 
Memang dia bukan untuk aku. Kenapa aku nak melawan takdir dan terus memaksa kan?
Keep strong and be strong enough, tepuk dada tanya selera. Untuk diri aku sendiri.

Can you at least give me an awkward hug?

Tanya aku kepada seseorang yang mula ukirkan senyuman dan beri semangat pada aku.
Aku mula tersenyum sengih hanya kerana baca mesej kau. 
Hanya bila kau hargai kekosongan hati dan diri aku. 
Seseorang yang cuukup baik, caring dan sentiasa cuba untuk buat aku ketawa dan tersenyum.

Bukan aku tak mahu jatuh cinta lagi. Tapi biarlah atas ketentuannya. 
Dengan siapa?
Dan biarlah ianya rahsia juga. 
Aku cumalah seorang wanita yang tak mampu penuhi segala kehendak sebagai partner yang terbaik. Aku cuma tak mahu kau menyesal setelah pilih aku dan bersama aku berkongsi hidup ini.

Biarlah buat masa sekarang, aku nak free. Free dari segala perhubungan. 
Aku tak mahu terikat dengan sesiapa. 
Akan tetapi percayalah, kau datang ketika aku berduka, dan ukirkan senyuman ini, aku takkan lupa. Dan aku takkan pernah buang kau dalam hidup aku. Jarak bukan pengahalang. 

Cukup kau jaga, perihatin, manjakan aku, aku hargai. Kerana aku seorang yang sentiasa minta disayang, dijaga, dibelai dan dimanja dengan seikhlas dan setulus hati. 
Bukan dengan penuh kepura-puraan dan kerana terpaksa. Aku mohon, jauhkanlah rasa seperti itu!

Duhai teman yang jauh nun disana, he is a man. Aku tunggu kau balik yee! 
Tepati janji kau nak bawak aku jalan-jalan taw. InsyAllah nanti aku plan ke sana. 
Jangan time tuhh kau overtime lahh apa kan, memang siaplah heh. 

Teman aku sampai bila-bila! Maaf sebab bila aku sendiri jaa aku cari kau.
Maafkan aku taw. Jaga diri. Aku doakan kau keje baik-baik kat sana okay!

Peeps, semangat ini dah bertambah taw. Aku rasa tenang sangat. Aminnn.
Semoga perasaan ini berterusan. 

Akan aku ingat sampai kapan pon, kau buang aku, buang sehabis-habisnya kan?
Aku tak doakan yang buruk-buruk pon. 
Semoga kau puas dan bahagia dengan apa yang kau hajati!
Ingatlah, hargai sesiapa pon yang sentiasa ada disisi kau. 
Buat baik, balaslah baik. Be nice to people please!

Salam Khamis dari aku yang sentiasa berdoa untuk aku kejalanmu, Ya Allah. 
Aminnn :)


Read more ...
nlad
A women with a different kinds of addiction