Thursday, November 5, 2015

Can I at least get your awkward hug?


Hi everyone. I'm coming back! Selepas beberapa hari menghilangkan diri.
Pergi mana? So sorry busy dengan kerja. Training and dancing.

Alhamdulillah. Aku nampak lebih membaik sekarang. Masih dikawal perasaannya.
Cool down and terima segalanya dengan tulus, ikhlas dan aku buka selapang-lapangnya dada ini.

Dont be misunderstanding. I mean, aku lebih bersikap terbuka sekarang. 
Memang dia bukan untuk aku. Kenapa aku nak melawan takdir dan terus memaksa kan?
Keep strong and be strong enough, tepuk dada tanya selera. Untuk diri aku sendiri.

Can you at least give me an awkward hug?

Tanya aku kepada seseorang yang mula ukirkan senyuman dan beri semangat pada aku.
Aku mula tersenyum sengih hanya kerana baca mesej kau. 
Hanya bila kau hargai kekosongan hati dan diri aku. 
Seseorang yang cuukup baik, caring dan sentiasa cuba untuk buat aku ketawa dan tersenyum.

Bukan aku tak mahu jatuh cinta lagi. Tapi biarlah atas ketentuannya. 
Dengan siapa?
Dan biarlah ianya rahsia juga. 
Aku cumalah seorang wanita yang tak mampu penuhi segala kehendak sebagai partner yang terbaik. Aku cuma tak mahu kau menyesal setelah pilih aku dan bersama aku berkongsi hidup ini.

Biarlah buat masa sekarang, aku nak free. Free dari segala perhubungan. 
Aku tak mahu terikat dengan sesiapa. 
Akan tetapi percayalah, kau datang ketika aku berduka, dan ukirkan senyuman ini, aku takkan lupa. Dan aku takkan pernah buang kau dalam hidup aku. Jarak bukan pengahalang. 

Cukup kau jaga, perihatin, manjakan aku, aku hargai. Kerana aku seorang yang sentiasa minta disayang, dijaga, dibelai dan dimanja dengan seikhlas dan setulus hati. 
Bukan dengan penuh kepura-puraan dan kerana terpaksa. Aku mohon, jauhkanlah rasa seperti itu!

Duhai teman yang jauh nun disana, he is a man. Aku tunggu kau balik yee! 
Tepati janji kau nak bawak aku jalan-jalan taw. InsyAllah nanti aku plan ke sana. 
Jangan time tuhh kau overtime lahh apa kan, memang siaplah heh. 

Teman aku sampai bila-bila! Maaf sebab bila aku sendiri jaa aku cari kau.
Maafkan aku taw. Jaga diri. Aku doakan kau keje baik-baik kat sana okay!

Peeps, semangat ini dah bertambah taw. Aku rasa tenang sangat. Aminnn.
Semoga perasaan ini berterusan. 

Akan aku ingat sampai kapan pon, kau buang aku, buang sehabis-habisnya kan?
Aku tak doakan yang buruk-buruk pon. 
Semoga kau puas dan bahagia dengan apa yang kau hajati!
Ingatlah, hargai sesiapa pon yang sentiasa ada disisi kau. 
Buat baik, balaslah baik. Be nice to people please!

Salam Khamis dari aku yang sentiasa berdoa untuk aku kejalanmu, Ya Allah. 
Aminnn :)


No comments:

nlad
A women with a different kinds of addiction